29 / 03 / 2024

Saraçoğlu mahallesindeki tahliyelere suç duyurusu!

Saraçoğlu mahallesindeki tahliyelere suç duyurusu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu Mahallesi’nde zorla tahliye yapıldığı gerekçesiyle yetkililer hakkında, konut dokunulmazlığını ihlal, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.



Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Saraçoğlu Mahallesi’nde zorla tahliye yapıldığı gerekçesiyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.


Konut dokunulmazlığını ihlal, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçu işlemekten kamu davası açılması talebi ile suç duyurusunda bulunulan isimler arasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, Çankaya Kaymakamı Aydın Ergün de yer alıyor. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Bakanlar Kurulu kararlarının iptali ve tahsislerin kaldırılmasına ilişkin davalar hala sürerken, dava sonuçlanmadan lojmanların boşaltılmasını gerektiren bir işlem yoktur. Bu acelenin arkasında yatan nedir? Binaları atıl bırakarak, satışını gündeme getirmek istiyorlar. Saraçoğlu Mahallesi’nin atıl duruma geçmesine asla müsaade etmeyiz” dedi.


59’UNCU DAVAMIZ OLACAK


Öte yandan, Ankara 1’Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından, Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Marmara Köşkü’nün Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesi kararını da yargıya taşıyacaklarını aktaran Candan “Daha kaç liraya yapıldığını, hangi kalemlerden ne harcandığını, kamu ihale süreçlerinin şeffaf olup olmadığını, kaç odasının olduğu, hükümetin bakanlarının bile bilmediği bir yapı da yerin üzerindeki 2 bin oda yetmemiş, 450 bin metrekarelik inşaat alanı yetmemiş, birde Marmara Köşkü’nü istiyorlar” diye konuştu.


Hürriyet Ankara





Geri Dön