29 / 03 / 2024

Sarayönü'ne arıtma tesisi kurulacak!

Sarayönü'ne arıtma tesisi kurulacak!

Sarayönü'nde, yaklaşık 10 milyon liralık bütçe ile arıtma tesisi kurulacak. İlçede fizibilite yapan Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekiplerinin, tesisin kurulacağı yere karar vermelerinin ardından proje süreci başlayacak.



Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gazetecilere yaptığı açıklamada, arıtma tesisi için çalışmaların başladığını söyledi. KOSKİ ekipleriyle arıtma tesisinin kurulabileceği mevkilerde incelemelerde bulunduklarını belirten Solak, Ladik Mahallesi ve ilçe merkezinin kanalizasyonunun direkt doğaya döküldüğünü, bu durumun sağlık açısından olumsuzluklara neden olduğunu ifade etti. 


Ladik'in kanalizasyonunun Öziçi mevkisinden geçen bir akarsuya döküldüğünü anlatan Solak, şunları kaydetti: "Buraya dökülen kanalizasyon atıkları kapalı bir sistemle doğayla etkileşime geçmeden Sarayönü'ne taşınarak Sarayönü kanalizasyonu ile birleştirilecek. 


Şu anda Çayırlık mevkisi olarak bilinen bölgeye dökülen Sarayönü kanalizasyonu da arıtma tesisine yönlendirilecek. Mühendisler arıtma tesisinin kurulacağı yerin belirlenmesi için ölçümlerini sürdürüyor."


Anadolu'da Bugün 


Geri Dön