25 / 04 / 2024

Sardes Ören Yeri’nin işletme ihalesini TÜRSAB kazandı!

Sardes Ören Yeri’nin işletme ihalesini TÜRSAB kazandı!

Manisa Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar, Sardes Ören Yeri’nin modernizasyonu ve gişelerinin işletimi ihalesini, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin kazandığı beliterek, "Sardes, hak ettiği konuma bir adım daha yaklaştı" dedi....




Uçar AA muhabirine yaptığı açıklamada Sardes’in UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdiğini hatırlatarak, ören yerinin modernizasyonu ve gişelerinin işletimi ihalesini TÜRSAB'ın kazanmasıyla Sardes’in artık daha güçlü bir şekilde tanıtılacağını ifade etti.


Uçar, şunları kaydetti:


“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2010 yılında açmış olduğu 49 müze ve ören yerinin modernizasyonu konulu ihaleyi kazanan TÜRSAB, Bakanlığın 2013 yılı ekim ayında 2. aşama olarak ihaleye çıkardığı 105 müze ve ören yerinin modernizasyonu ihalesini de kazandı. İhalede yer alan 105 ören yeri içerisinde Sardes Ören Yeri de yer alıyor.


Bizim arzu ettiğimiz ve beklediğimiz sonucun ortaya çıkması sevindirici olmuştur. Artık Sardes ören yeri daha güçlü bir şekilde tanıtılacak ve dolayısı ile Salihli'nin turizm ile kalkınması hız kazanacaktır. Sardes, hak ettiği konuma bir adım daha yaklaştı. Dernek olarak TÜRSAB ile işbirliği yaparak Sardes’in tanıtımı için yeni projeler gerçekleştireceğiz."


AA


Geri Dön