28 / 03 / 2024

Sarı alan arazi nedir?

Sarı alan arazi nedir?

Orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı; kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, sarı alan arazi nedir?



Sarı alan arazi nedir?


Orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı; kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor.  Sarı alan; orman haritasında sarı renk ile boyanan alanlar olarak biliniyor. Sarı boyalı alanlar kültür arazisi olarak tanımlanıyor. 


Orman haritasında kültür arazisi olarak boyanan alanlar; tarla, bağ bahçe ya da yapılı yer gibi, orman olmayan alanları ifade ediyor. Aynı haritada orman olan yerler yeşil ile, 2/B alanları ise kırmızı ile boyanıyor. 


Parseli sarı boyalı olan vatandaşların, orman ve 2/B sahası ile ilgisi bulunmuyor.  Dolayısıyla yeni çıkan Yasa ile hiç bir işiniz olmuyor. Sarı boyalı olan bu yeri siz tapu müdürlüğünde tescil suretiyle satın almışsanız, tapunuz sağlam oluyor. 


Ormanlar; “orman” vasfıyla; 2/B sahaları mevcut vasfıyla Maliye Hazinesi adına tahdit ve tespit görürken; kültür arazileri tapu sahibi ya da zilyedi adına tahdit ve tespit ediliyor. 


Orman haritasında sarı boyalı olduğu halde tapusu ve de zilyedi bulunmuyorsa, 3402 sayılı Kanunun 18’inci maddesi gereğince bu yerler de Maliye Hazinesi adına yazılıyor. 


Orman içinde ancak haritada sarı boyalı yer eğer tapulu değilse orada kadastro müdürlüğü tarafından çalışma yapılabiliyor ve siz bu çalışma anında tapunuzu ibraz edebiliyorsunuz. 



Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön