26 / 04 / 2024

Sarıçam'da konut yapmak isteyen şehit ailelerine müjde!

Sarıçam'da konut yapmak isteyen şehit ailelerine müjde!

Adana'nın Sarıçam ilçesinde konut yapmak isteyen şehit aileleri ile dar gelirlilere bazı kolaylıklar sağlandı. Konut yapacak şehitlerin eş çocukları ile anne veya babasından, belediyenin belirlediği ücretler alınmayacak...



Sarıçam Belediye Meclisi, aldığı kararla konut yapmak isteyen şehit aileleri için 5 yıldır herhangi bir artış yapılmayan bazı ücret tarifelerini yeniden belirledi. Bu kararla şehit ailelerine ve dar gelirlilere de pozitif ayrıcalıklar getirildi. Belediye Meclisi'nin aldığı ve 3 Kasım 2014'de uygulamaya girecek karara göre, ilçede konut yapacak şehitlerin eş çocukları ile anne veya babasından, belediyenin belirlediği ücretler alınmayacak. Bu kapsamda dar gelirli vatandaşlara da 250 metrekareden daha küçük parsellerde yapacakları konutlar için yüzde 30'a varan oranda indirim yapılıyor. 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ın direktifi ile ilçede kaçak yapılaşmanın önüne geçmek, ruhsatlı inşaat yapımını teşvik etmek amacıyla bir dizi karar alındı. Buna göre Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen harç ve katılım payları dışında kalan ve belediye meclisi kararı ile vatandaştan alınan ücretler 5 yıl aradan sonra tekrar düzenlendi. 

Bazı ücretlerde indirime gidilirken bazı ücretlerde cüzi artışlar yapıldı. Aynca, ilçede konut yapmak isteyen şehitlerin anne baba, eş ve çocukları için merkezi hükümetçe belirlenen harçlar dışında belediye herhangi bir ücret talep etmeyecek. Bu alınan karara göre, 3 kata kadar yapılar (site yapılar hariç) ve yoğunluklu toplu konut alanlarında, en fazla bir bağımsız bölüm ile ilgili işlemlerde, imar çapı düzenlenmesinden, plankote kontrollük işlemlerinin gerçekleştirilmesinden, imar durumu belgesi düzenlenmesinden, avan proje tetkik ve onayından, cins değişikliği işlemlerinden, aplikasyon projeleri tetkik ve onayından, temel üstü keşif tetkik ve onayından, tadilat proje tetkik ve onayından, yapı kullanma keşif işlemlerinden, nitelik belirleme işlemlerinden. ısı yalıtım projeleri tetkik ve onayından, adres tespit işlemlerinden. fotoğraf tasdik işlemlerinden, isim değişikliği ile isteğe bağlı inşaat raporları düzenlenmesi işlemlerinden ücret alınmayacak. 



Anayurt Gazetesi

Geri Dön