23 / 04 / 2024

Sarıgöl'de vatandaşlara tapudaki metrekareye göre yeni daire verilecek!

Sarıgöl'de vatandaşlara tapudaki metrekareye göre yeni daire verilecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Sarıgöl'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Vatandaşın tapuda kaç metrekare yeri varsa o büyüklükte yeni daire verileceğini duyurdu..



İstanbul'da bir zamanlar uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme gelen, ancak şimdi kabuk değiştiren Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, bölgedeki günlük yaşamla birlikte kentsel dönüşümü SABAH'a değerlendirdi. 


Erol, "Bir zamanlar çete savaşlarını seyredenler artık havuzda keyif yapacak" dedi. İstanbul'un depreme yakalanmadan kentsel dönüşümü tamamlaması gerektiğini belirten Erol, şöyle konuştu: "Gaziosmanpaşa'da zemini en kötü, kamusal mülkün en fazla olduğu Sarıgöl'de 393 hektarlık alan seçtik. Kentsel dönüşümde emsal 2.5 olacak dedik. Bitişik yapı olmayacak. Binalar site tarzı yapılarak okul, cami ve yeşil alan için yeni alanlar açılacak." 


HER BİNAYA OTOPARK 


Yeni yapılacak her apartmanın altında kapalı otopark bulunmasını zorunlu kıldıklarını belirten Erol, bölgedeki bütün projelerin bakanlıktan onay aldığının altını çizdi. 

Sarıgöl'de kentsel dönüşüm master çalışması için bir İngiliz firmasından destek alınıyor. 


Gaziosmanpaşa'da yoğunluğu artırmak istemediklerini vurgulayan Erol, çalışmaları şöyle anlattı: "En yüksek emsal planımız 2.6 olacak. Ancak 14 kat çıkmak zorundayız. Eğer birileri çıkıp 30 katlı otel ya da plaza yapmak isterse bu talebi bakanlığa ileteceğiz. İzin çıktığı taktirde böyle bir bina yapılabilir elbette. Proje tamamlandığında bölge modern okullar, camiler, kültür merkezleri ve yeşil alanlara kavuşacak. Gaziosmanpaşa'nın altyapı sorunu da kalmamış olacak." 



Evi deniz görene, deniz manzaralı daire verilecek 



BELEDİYE olarak kaliteli bina yapılması ve vatandaşa hakkının bire bir verilmesini önemsediklerini kaydeden Erol, "Vatandaşımızın kaç metrekare yeri varsa o büyüklükte yeni daire verilmeli. Ben ilçemde yaşayan vatandaşıma sadece sosyal konut değil özel sektörün yaptığı gibi lüks binalar verilmesini de istiyorum" dedi. Sarıgöl'de oturanların her türlü konforu hak ettiğinin altını çizen Erhan Erol, "Kentsel dönüşümden etkilenen vatandaşımızın evi caddeye bakıyorsa cadde cepheli, deniz görüyorsa deniz manzaralı daire vermek zorundayız. Otopark ve sosyal alan da vatandaşımın ayrıcalıklarından olacak" diye konuştu. 


KIRACI MASRAFLARI DA BELEDİYEDEN 


Erol, "3 bin vatandaşımız kiraya çıkarıldı. Kirada belirli bir standardımız bulunmuyor. 600 ile 900 lira arasında kira bedeli ödüyoruz. Ayrıca evini taşıyanların taşınma paralarını da biz karşılıyoruz" dedi. 



Ali Balcı / SABAH



Geri Dön