25 / 04 / 2024

Sarıkamış'ın su sorunu çözülüyor!

Sarıkamış'ın su sorunu çözülüyor!

Sarıkamış'ta turizm yatırımları ve konut artışı nedeniyle su sıkıntıları başgöstermeye başladı. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksel Toksoy, "İlçemizde daha önceden yapılmış büyük ve modern içme suyu arıtma tesisimiz var" dedi




Sarıkamış'ta her yıl artarak devam eden turizm yatırımları ve konut artışı nedeniyle su sıkıntıları başgöstermeye başladı. 


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksel Toksoy,'ilçemizde daha önceden yapılmış büyük ve modern içme suyu arıtma tesisimiz var. Ancak bu tesise yeterince su girmediği için şehrin bir bölümüne arıtılmış su veremiyoruz. Hançerli düzünde  TOKİ  tarafından yapılacak konutlar, Cıbıltcpe Kayak Mcrkezi'ndc yapımı devam eden otel ve sosyal tesisler gibi yatırımlarla daha çok su ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu bağlamda Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla projelendirilen 7 Kasım göletinin yapım çalışmalarına başlandı. Göletin hizmete açılmasıyla yılda 4.73 hektometreküp içme suyu sağlanacak. Bu şekilde kent merkezindeki her evin musluğundan arıtılmış bölgenin en iyi suyu akacak. Göletin ise iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor'dedi. 



Günboyu


Geri Dön