28 / 03 / 2024

Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı!

Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı. Tanıtıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla törenle tanıtıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  geçen yıl olduğu gibi bu yıl da rekor yatırımlar yapacaklarını belirtti.


Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi’nin tanıtım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, törende yaptığı konuşmada yapılan yatırım ve hizmetlerin Bütünşehir Yasası’nın ilçeler için ne denli önemli olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Şehrin her bölgesinde yatırım üstüne yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Tüm ilçelerimizde kadın ve gençlik merkezlerinin yanı sıra parklar, mesire alanları, kapalı pazar yerleri, spor sahaları yaptık. Yine tüm ilçelerimizde geniş çaplı bir altyapı hamlesi başlattık. Bu yıl da alt yapı kuruluşumuz olan KASKİ tarihinin en büyük yatırımını yaparak ilçelerimiz ve bağlı mahallelerindeki problemleri sona erdirecek. Daha sayamadığım pek çok yatırım ve hizmetle adeta arı gibi çalışıyoruz” dedi.       

Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi ile ilgili bilgiler veren Başkan Mustafa Çelik, KAYMEK kurslarının verileceği dershaneler, yüzme havuzu, kadınlar lokali, internet odası, kütüphane gibi birimlerin bulunduğu Kadın ve Gençlik Merkezi’nin ilçeye önemli hizmetler vereceğini belirtti. 


SARIOĞLAN’A ULAŞIM KOLAYLIĞI


Hem altyapı hem de üst yapı anlamında şehirde ne varsa ilçelerde de onun olması için bu yıl da aynı hızla Sarıoğlan’a ve şehrimizin her köşesine yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çelik, “Ulaşım yılı ilan ettiğimiz 2017 yılında altı ayrı alt geçit, yeni yollar ve yeni raylı sistem hatları yapacağız. Sarıoğlan ilçemize de ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan banliyö hattı projemizi hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşümden eğitime, sosyal yaşam merkezlerinden altyapıya kadar pek çok alanda yeni yatırımlar yapacağız. İlçelerimize öncelik vermeye devam edeceğiz. Bu yıl toplam 1 milyon metrekare kilitli parke yaparak bir rekor kıracağız” dedi.

16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin de açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “15 Temmuz zaferini 16 Nisan’ta taçlandıracağız. Sarıoğlan’dan rekor bir evet bekliyoruz” diye konuştu.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön