23 / 04 / 2024

Sarıyer Finans Teknopark projesi 2015'in sonunda açılacak!

Sarıyer Finans Teknopark projesi 2015'in sonunda açılacak!

Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliği ile kurulacak olan Sarıyer Finans Teknopark projesinin 2015 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Peki Finans Teknopark projesi nerede kurulacak?




Türkiye'nin ilk tematik parkı Sarıyer Reşitpaşa (Mirgün) Mahallesi'ne kurulacak. Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile kurulacak olan Sarıyer Finans Teknopark projesi 18 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.


Sarıyer Finans Teknopark projesi, Borsa İstanbul yerleşkesinin içerisinde toplam 10 bin metrekare büyüklüğünde bir arazi üzerinde inşa edilecek. Projenin toplam 15 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanıyor.


Finans konularına odaklanacak tematik teknoparkta hem finansal kurum ve kuruluşların, hem de yazılım, bilişim ve teknoloji kuruluşlarının yer alması bekleniyor. Finans Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren şirketlere Kurumlar Vergisi istisnası, Gelir Vergisi istisnası, Sigorta Primi desteği ve KDV istisnası gibi teşvik ve destekler sağlanacak.


Sarıyer Finans Teknopark projesinin 2015 yılı sonunda tamamlanarak, faaliyete geçmesi hedefleniyor.  Finans Teknopark projesi ile Türkiye'deki teknopark sayısı 59'a yükseldi.



Sarıyer Mirgün Mahallesi'ne Finans Teknopark geliyor!


Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön