29 / 03 / 2024

Sarıyer Tarabya'da icradan satılık villa! 6 milyon TL'ye...

Sarıyer Tarabya'da icradan satılık villa! 6 milyon TL'ye...

İstanbul 19. İcra Dairesi Sarıyer Tarabya Mahallesi 'nde 3 katı bir villayı ve bir diğer binanın da çekme katını icradan satışa çıkardı. İcra Dairesi her iki gayrimenkul için toplam 8 milyon 500 bin TL tahmini fiyat tayin etti



İstanbul 19. İcra Dairesi Sarıyer Tarabya Mahallesi 'nde 3 katı bir binayı ve bir binanın da çekme katını icradan satışa çıkardı. İcra Dairesi her iki konut gayrimenkul için toplam 8 milyon 500 bin TL tahmini fiyat tayin etti.

Detaylar şöyle:

2648 Tal.
Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:
TAPU KAYDI:
A- İSTANBUL, SARIYER İLçESİ, RUMELİHİSARI MAHALLESİ, 33 ADA, 102 PARSEL SAYILI, 797 M2 MİKTARLI TAşžINMAZDA, 12/36 ARSA PAYLI, Üç KAT Üç MESKENDEN İBARET KARGİR APARTMANDA, çEKME KAT, 3 NOLU BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN TAMAMI

B- İSTANBUL, SARIYER İLçESİ, TARABYA MAHALLESİ, BAĞLAR MEVKİİ, 1069 ADA, 143 PARSEL, 735,38 M2 MİKTARLI, BAHçELİ KARGİR EVİN TAMAMI

İMAR DURUMU : İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi imar Müdürlüğünün 13.06.2010 tarih 2907260 sayılı yazısında;' Sarıyer Rumelihisarı Mahallesi
8 Pafta, 33 Ada, 102 Parsel sayılı yer 22.07.1983 onanlı 1/1000 ölçekli Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama imar planında 9 Parselle tevhiden KONUT alanında kaldığı, 16.07.2009 onanlı plan hükümlerinin 1.7. maddesinde 2960 sayılı Yasanın geçici 4. Maddesi uyarınca konut kullanımına ayrılmış ancak yapı yapılmamış yerlerde yeşil alan statüsü uygulanır. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır.
Aynı Müdürlüğün 12.06.2010 tarih 2904614 sayılı yazısında; Sarıyer Tarabya Mahallesi 70 Pafta, 1069 Ada, 143 Parsel sayılı yer 22.07.1983 onanlı 1/1000 ölçekli Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama imar planında KONUT alanında kaldığı, 16.07.2009 onanlı plan hükümlerinin 1.7. maddesinde 2960 sayılı Yasanın geçici 4. Maddesi uyarınca konut kullanımına ayrılmış ancak yapı yapılmamış yerlerde yeşil alan statüsü uygulanır. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır denildiği anlaşılmıştır.

MAHALIİ DURUMU:
A HARFİ İLE GÖSTERİLEN: 'Sarıyer ilçesi, Rumelihisarı Mahallesi 33 Ada, 102 Parsel 1' sayılı taşınmaz:
Tapu kaydında Üç KAT Üç MESKENDEN İBARET KARGİR APARTMAN vasıflı olarak belirtilen Rumelihisarı Mahallesi 33 Ada 102 Parsel Sarıyer - Beşiktaş Sahil Yolu üzerinde eski Rumelihisarı vapur iskelesine gelmeden ana cadde üzerinde kaldığı, satışa konu 12/36 arsa paylı (3) no'lu bağımsız bölüm MESKEN DAİRE 'nin yol seviyesinden yaklaşık 12 metre yükseklikte asansör ve merdivenle ana giriş kapısına ulaşılan üç katlı yapının son katındaki dairedir. Taşınmaz; Sarıyer – Beşiktaş arasındaki sahil güzergahında bulunan Baltalimanı Caddesi olarak bilinen ana yola cepheli parselin üzerindeki bina arazi yapısından dolay » yoldan yaklaşık 12 metre yüksek kotta oturduğu, yol cephesinde arazi yapısı gereği bina zemin kata ulaşana asansör ve merdiven kovasının dış cephesinin taş baskı ile kaplandığı, yaklaşık 240 m2 zemin oturumuna sahip üç kattan ibaret betonarme karakterdeki yapının üçüncü katında yer alan satışa konu dairenin; kapısından içeri girildiğinde hol ve holden ön cepheye açılan geniş bir salon ve bu bağlı balkon, yine holden arka cepheye açılan mutfak, banyo ve yatak odaların yer aldığı, 3 oda salon, mutfak ve banyo + wc'den ibaret dairenin salon ve odaların yer döşemeleri laminat parke kaplama, mutfak, banyo+wc bölümleri seramik kaplamalı olduğu, duvarları saten boyalı tavanlarda kartonpiyer işçilikli, pvc pencere doğramaları olan dairenin şömineli salonunun önü kapanmayacak şekilde İstanbul Boğaz Manzarasına sahip aydınlık ve ferah bir
konumda olduğu, arka cephedeki mutfak bölümünde mermer tezgahlı dolapların bulunduğu, lavabo, küvet ve klozeti bulunan banyo ve wc bölümünün duvar ve yer döşemeleri seramik kaplı olduğu, ısınma şekli merkezi sistem kaloriferle olan dairenin açık balkon ferforje demir doğramadan korkuluklarının mevcut olduğu, yaklaşık 200 m2 brüt kullanım alanına sahip dairedir.

B HARFİ İLE GÖSTERİLEN: 'Sarıyer ilçesi, Tarabya Mahallesi, Bağlar Mahallesi, 1069 Ada, 143 parsel sayılı 735,38 m2 yüzölçümlü, Bahçeli kargir ev ' evsaflı taşınmazın Sarıyer - Beşiktaş Sahil Yolu üzerinde Kalender Orduevi olarak bilinen mevkiden ayrılan Kalender Caddesindeki ana yoldan Cumhurbaşkanlığı Köşkünün bulunduğu ana meydana açılan AYNUR Sokak üzerinde kaldığı, bahçe içinde Bodrum Kat + Zemin Kat ve çatı Katından ibaret BAHçELİ KARGİR EV 'in olduğu, yaklaşık 600 m2 brüt kullanım alanına sahip taşınmazdır.
Aynur Sokağa açılan ferforje bahçe kapısından bölümde traverten mermer kaplı yaya yolu ile binaya basamaklarla ulaşılmakta olup, yaklaşık zemin oturumu 260 m2 olan villanın zemin katında antre, kendi içinde kademeli geniş bir salon ve bu salonun önünde açık teras, mutfak ve banyo+wc bölümü, üst kat ile bodrum kata arasında ahşap kaplaması olan binanın üst katının çatı eğimi içinde çatı şeklinde tertiplendiği, bu katta üç oda, banyo, vvc odanın önünde bir balkon ile merdiven sahanlığından açılan açık balkon bulunduğu, bodrum kata inildiğinde arazi yapısından dolayı arka cephesi tamamen açık ve bahçe seviyesi ile aynı olduğu, 2 odanın doğrudan bahçeye açılan kapılarının bulunduğu, yol cephesi tarafından depo, çamaşırlık, banyo ve vvc bölümlerinin olduğu, müstakil kullanımlı villanın zemin kattaki salon döşemesinin lamine ahşap parke kaplamalı, odaların yer döşemeleri halı, antre, mutfak ve banyo+wc bölümlerinin yer döşemeleri ise seramik kaplamalı olduğu, duvarları saten boyalı olan villanın banyosunun seramik -fayans kaplamalı mermer tezgahlı lavabo ve dolabı ile birlikte gömme küvet tertibatının mevcut olduğu, zemin katta kapıdan girişe göre solunda yer alan duvarları komple fayans kaplamalı dolap ve tezgah donanımları bulunan geniş bir mutfağın yer aldığı, bodrum katta bahçeye açılan odaların dışında zemini seramik kaplamalı çamaşırlık olarak kullanılan bölüm ile depo bölümlerinin yanı sıra yine seramik - fayans kaplamalı banyo ve wc bölümlerinin bulunduğu, villanın giriş kapısı çelik iç kapıları masif mobilyalı ahşap, pencereleri PVC malzemeli çift camlı olduğu, ısınma sistemi doğalgaz kaloriferli olan villanın bodrum katında ayrıca bir jeneratör odasının bulunduğu, dış cephesi boyalı bahçesi peyzaj yönünden bakımlı, bahçe duvarları taş baskılı kaplamalardan yapılan villanın çatı örtüsü nün alaturka kiremitle kaplıdır.

HER İKİ TAşžINMAZLA ORTAK OLARAK: Satışa konu taşınmazların genel durumları incelendiğinde; her iki taşınmaz Sarıyer ilçesinin eski yerleşim yerlerinden olan
Rumelihisarı ve Tarabya Mahalleri içinde ve Boğaziçi Alanı Ön görünüm bölgesinde kaldığı, sahil güzergahına yakın olan taşınmazların konumları açısından deniz ve orman manzarasına sahip oldukları, çevresinde benzer şekilde müstakil kullanımlı villa türü yapılaşmaların yer aldığı, Tarabya Mahallesindeki taşınmazın çevresinde Cumhurbaşkanlığı köşkü, Kalender Ordu Evi ile Üstay Villaları, Rumelihisarı Mahallesinde kalan taşınmazın çevresinde ise sahilde bulunan tarihi eser nitelikli yalılar ile benzer şekilde yapılmış azda olsa yapılaşmaların bulunduğu, her iki taşınmazın önünden geçen ana cadde ve sokakların asfalt kaplamalı, elektrik su, atıksu, telefon, doğal gaz gibi altyapı hizmetlerinin yanı sıra toplu ulaşım ve temizlik hizmetlerinden yararlanma imkanları mevcuttur.

KIYMETİ
A HARFİ İLE GÖSTERİLEN: İstanbul, Sarıyer İlçesi, Rumelihisarı mahallesi, 33 ada, 102 parsel sayılı, 797 m2 miktarlı taşınmazda, 12/36 arsa paylı, üç kat üç meskenden ibaret kargir apartmanda, çekme kat, 3 nolu bağımsız bölümün tamamı, 2.500.000,00.- TL. (iki Milyon Beşyüz Bin Türk Lirası)
B HARFİ İLE GÖSTERİLEN: istanbul, Sarıyer ilçesi, Tarabya mahallesi, Bağlar Mevkii, 1069 ada, 143 parsel, 735,38 m2 miktarlı, bahçeli kargir evin tamamı 6.000.000,00.-TL. (Altı Mily'on Türk Lirası) Bedeller esas alınmak üzere satışa sunulmuştur.

SATIşž şžARTLARI
1. Satış 17 EKİM 2011 Pazartesi günü
A)  Rumelihisarı Mahallesi 33 Ada,102 parsel sayı için Saat: 10.30-11.00
B)  Tarabya Mahallesi, 1069 Ada, 143 parsel sayı için Saat: 11.30-12.00
arasında İSTANBUL 19. İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 27 EKİM*2011 Perşembe günü
A)  Rumelihisarı Mahallesi 33 Ada, 102 parsel sayı için Saat: 10.30-11.00
B)  Tarabya Mahallesi, 1069 Ada, 143 parsel sayı için Saat: 11.30-12.00
arası İSTANBUL 19. İCRA DAİRESİNDE ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayri menkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki : artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.
2-  Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çek'ini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masrafları, % 18 KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.
3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki hakları hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4-  Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. 130 ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.
5-  Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak İİK.133 ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK.129 ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.
6-  İİK. 127 maddesi gereğince işbu satış ilanı tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.
7-  şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.
8-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(Basın: 54984)

Detaylı bilgi için tıklayın

Geri Dön