29 / 03 / 2024

Sarıyer'de icradan 1.6 milyon TL'ye satılık 4 katlı avlulu ahşap ev!

Sarıyer'de icradan 1.6 milyon TL'ye satılık 4 katlı avlulu ahşap ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi; Sarıyer İlesi, Emirgan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak'ta yer alan ahşap evi satışa çıkarıyor. Evin toplam bedeli 1 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.



İstanbul 10. İcra Dairesi; Sarıyer İlesi, Emirgan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak'ta yer alan 4 katlı avlulu ahşap evi satışa çıkarıyor. Evin toplam bedeli 1 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. 


İhalesi; 20 Ocak 2015 günü 13:10 - 13:20 arasında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu'nda açık artırma suretiyle yapılacak.




İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2012/5441E


T.C. İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ


2012/5441 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Mirgün Mahallesi, Çam Fıstığı Sokakta kain ve tapunun 117 ada, 16 parselini teşkil eden 140,00 m2 yüzölçümlü avlulu ahşap ev vasıflı taşınmazın tamamıdır.


İstanbul İli, Sarıyer İlesi, Emirgan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak, Kapı No: 7 adresinde bulunan bodrum kat + zemin kat + 1 .kat + teras kat şeklinde olan ahşap yapının olduğu yerdir. Yerinde yapılan incelemede satışa konu taşınmaz, tapuda 140,00 m2 yüzölçümlü avlulu ahşap ev olarak geçen yerinde ise bodrum kat + zemin kat + 1 .kat + teras kat şeklinde ahşap yapı tarzında villa olarak inşa edilmiştir. Binada kat mülkiyeti, kat irtifakı olmayıp, müşterek hükümlere tabidir. Satışa konu ahşap yapı tarzında villa olarak inşa edilen evin kapalı olması nedeniyle dışarıdan inceleme yapılmıştır. Arkada bahçesi olan villanın dış cephesi ahşap üzeri boyanmış, bakımlı ve iyi konumda olduğu görülmüştür. Bodrum katta; Mutfak, misafir odası, çamaşırhane, ütü odası, wc ünitelerinden oluşmaktadır. Zemin kat Salon, 1.normal katta; 2 yatak odası, 2 banyo, wc, çatı katında; küçük mutfak, bir oda, teras ünitelerinden oluşmaktadır. Binanın toplam kullanım alanı yaklaşık 245,00 m2 civarındadır. Binada doğalgaz mevcut olup ısınma kombi sistemlidir. Salon ve odalar laminant parke, ıslak zeminler seramik kaplıdır. Islak hacimlerde duvarlar fayans diğer hacimlerde duvarlar saten boyalıdır. Binaya giriş kapısı, iç kapılar ve pencereler ahşap imalatından yapılmıştır. Bitişik nizam Villa tarzındaki ahşap yapının elektrik ve suyu mevcuttur.


İmar Durumu: Sarıyer Belediye ve Şehircilik Müdürlüğünün 10.01.2013 tarih ve 6293 sayılı yazısında, Sarıyer İlçesi, Mirgün Mahallesi, 117 ada, 16 parsel sayılı yer; 22.07.1983 onanlı sayısallaştırılmış ve güncelleştirilmiş paftalarında konut alanında kalmakta olup parselde tescilli II.Grup korunması gerekli kültürvarlığı mevcuttur.


Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile kararları doğrultusunda Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca karar alınarak yapılacaktır.


Onanlı planda işli ve yerinde mevcut olan, yıkılmış veya yıkılarak yapılmasında sakınca olmadığına dair kurulca karar alınan taşınmaz Kültür varlığı uygulamalarda, restore edilen binanın kontür, gabari ve kat adedini değiştirmemek, lokanta, kahvehane gibi kamuya açık kullanımlar dışında bağımsız bölüm artışı yapmamak kaydıyla uygulama yapılacaktır. Ancak bağımsız bölüm sayısı için bu plan notu hükmünün onayından önce koruma kurulu tarafından onaylanan projeler esas alınarak uygulama yapılır. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır.


Kıymeti: 1.600.000,00 TL


KDV Oranı: 5582 sayılı Kanunun 35.maddesi ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun


1 7.maddesinin 4.fıkrasına eklenen ş bendi uyarınca KDV istisnası bulunmaktadır.


Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü: 20/01/2015 günü 13:10 - 13:20 arası


2. Satış Günü: 19/02/2015 günü 13:10 - 13:20 arası


Satış Yeri: İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul 10.İcraMüdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/5441 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/12/2014


(HKm.126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön