28 / 03 / 2024

Sarıyer'de kentsel dönüşümde birlik toplantısı düzenlendi!

Sarıyer'de kentsel dönüşümde birlik toplantısı düzenlendi!

Sarıyerli mahalle kooperatifi ve dernek yöneticilerinin katıldığı, kentsel dönüşüm ve imar yasası konularını masaya yatırıldığı toplantı, Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.



Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın da katıldığı toplantıda, 1984 yılı 2981 sayılı imar affı yasasına karşı 16.05.2012 yılında çıkarılan 6306 sayılı (Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi) kanuna karşı birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edileceği vurgusu yapıldı. 

 

Başkan Genç: Dernek ve Kooperatiflerimiz, toplumsal gücümüzdür.

 

Göreve geldiği ilk günden itibaren halkın onaylamadığı hiçbir projenin altına imza atmayacağını ifade eden Başkan Genç, Sarıyerlinin öncelikli sorunlarından biri olan barınma konusunda birlik beraberlik içinde olmaya devam edeceklerini bildirdi. Dernek ve Kooperatiflerin toplumsal güç adına ne denli önemli olduğunu Derbent’te gördüklerini belirten Genç, her türlü baskı ve tehdite karşı dimdik duracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın dedi.

 

Sevgi Atalay: Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 

 

Toplantıda söz alan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, teknik konularda verdiği bilgiler ışığında bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da dernek ve kooperatiflerle birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Kazım Karabekirpaşa, PTT Evleri, Kocataş, Rumelihisarüstü, Çayırbaşı, Ferahevler, Derbent ve Emirgan mahalleleri tarafından oluşturulan “Mahalle Talep Raporları”nın Başkan Genç’e sunulduğu tolantıya Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, gönüllü avukat Erbay Bucak, Dernek ve Kooperatif yöneticileri de katıldı. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön