25 / 04 / 2024

Sarıyer'de üçünçü köprü sözü fiyatları uçurdu

Sarıyer'de üçünçü köprü sözü fiyatları uçurdu

Pek çok tartışmayı beraberinde getiren 3. köprü Garipçe-Poyrazköy hattında planlandı



Pek çok tartışmayı beraberinde getiren 3. köprü Garipçe-Poyrazköy hattında planlandı. Buradaki özel arazi oranı yüzde 16. orman arazisi yüzde 48, 2B'li alan yüzde 11, Hazine arazisi yüzde 16, askeri bölge yüz de 11 düzeyinde. Uzmanlara göre bölgedeki fiyatlar şimdiden yüzde 30 arttı.
Bunda ortalama bir yıldır, fiyatların yerinde saymasının da etkisi olduğu belirtiliyor. Sarıyer'e bağlı Garipçe köyünde 80 TL olan metrekare fiyatının şimdiden 1OO'e çıktığı belirtiliyor. Söz konusu köyde 100 metrekare standart evler 220 bin TL'den 250 binlere çıkmış durumda. Köprü güzergâhının yüzde 70'i kamu arazileri içinden geçecek. Bu bölgede kamulaştırılacak bina sayısı ise 222. 6 milyar dolara mal olacak, yapımı bittiğinde dünyanın en büyük 11. asma köprüsü olacak 3. köprünün güzergâhında tapulu araziler de var.
RE/MAX Gayrimenkul Danışmanı Tülin Özüçler, bölgedeki fiyatlar hakkında şöyle bilgi veriyor: Örneğin: Zekeriyaköy ve Demirciköy civarında arsa metrekare fiyatı 200 ile 400 dolar arasında değişiyor. Villaların fiyatları 400 bin dolardan başlıyor ve 1 milyon dolara kadar alıcı buluyor.

Çatı ve dubleks katları ise 200 bin ile 400 bin dolar arasında. Bölgede kiralar 2 bin 500 TL'den 5 bin TL'ye kadar çıkıyor. Rumeli Fener yolu ve Siteler Bölgesi incelendiğinde, ara kat, bahçe ve çatı dubleks dairelerin satış fiyatı 250 bin - 500 bin TL. Kiralar bin ile 2bin TL arasında değişiyor.
Rumeli Feneri'ndeki arsaların metrekare fiyatları ise - imarlı ve imarsız oluşu göz önünde bulundurularak - 100 TL.'den başlıyor, 250 TL'ye kadar artış gösteriyor. 3. köprü ile ilgili bağlantı yollan kesinleştikten sonra, özellikle arsa henüz imar karan olmayan lokasyonlarda daha büyük artış bekleniyor. Özüçler'e göre Zekeriyaköy'de ise fiyat artışı olmayacak ve oranlar tamamen lokasyona bağlı değişecek. Gerekçesi de bölgenin zaten özellikleri nedeniyle belli bir rayicin üzerinde seyretmesi.
Öte yandan, söz konusu köprünün, buradaki süregelen yaşam şeklini olumsuz etkileyeceği de bölgede yaşayanların, özellikle köylülerin endişesi. Bölgenin en önemli özelliği sakin, sessiz ve doğayla iç içe bir yaşam olanağı sunması, ayrıca yapılaşmadaki düzen.
Fatma Koşar/Cumhuriyet


Geri Dön