19 / 04 / 2024

Sarıyer’deki hazine arazisine imam hatip lisesi mi yapılacak?

Sarıyer’deki hazine arazisine imam hatip lisesi mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, mevcut planda ‘Eğitim Tesisleri Alanı’ olarak ayrılan Sarıyer’de, Darüşşafaka Mahallesi’ndeki 20 bin 660 metrekarelik boş Hazine arazisini,‘Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisleri Alanı’na aldı.



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi, mevcut planda ‘Eğitim Tesisleri Alanı’ olarak ayrılan Sarıyer’de, Darüşşafaka Mahallesi’ndeki 20 bin 660 metrekarelik boş Hazine arazisini, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü’nün “Bölgede İmam Hatip Lisesine ihtiyaç var” talebi doğrultusunda, yapılan plan değişikliğiyle ‘Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisleri Alanı’na aldı.


Karar doğrultusunda, İstinye Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi’ne komşu parselde, imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılacak. Ağaçlık alanlarla çevrili bölgede Darüşşafaka Okulları da bulunuyor. 


CHP: İMAM AÇIĞIMIZ MI VAR?

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun kamu yararı niteliği taşıdığı gerekçesiyle uygun gördüğü teklif, İBB Meclisi’nde CHP Grubu’nun ret oyuna karşılık, AK Partili üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Aydın Düzgün, karara şu sözlerle tepki gösterdi: “13-14 yıldır AKP hep bize Müslümanlığı öğretiyor. İmam açığımız mı var? Söylesinler bilelim.”


Hürriyet


Geri Dön