28 / 03 / 2024

Sarıyer'e doğalgaz ısıtmalı hayvan bakımevi inşa edildi!

Sarıyer'e doğalgaz ısıtmalı hayvan bakımevi inşa edildi!

İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Kısıkkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nda, 83 personelle başıboş kedi ve köpeklere hizmet veriyor. Sokak hayvanlarına Sarıyer'de doğalgaz ısıtmalı ameliyathaneli tesis yapıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Kısıkkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nda, 83 personelle şehrin en büyük sıkıntısı haline gelen başıboş kedi ve köpeklere hizmet veriyor. Sarıyer'de 700 dönüm alan üzerine 10 dönümü kapalı olmak üzere 400 dönüme konumlandırılmış olan bakımevinde, 13 veteriner hekim, 3 tekniker ve teknisyen olmak üzere toplamda 83 personel görev yapıyor. Kapalı alanların tamamı doğalgaz tertibatıyla yerden ısıtılan bakımevi, yaklaşık 4 bin sakat, yaşlı ve mağdur hayvanın yaşam alanıyla bin 600 hayvana tedavi, kısırlaştırma, bakım ve yavrulu annelere hizmet verecek kapasitede. Birimde şu anda 2 bine yakın hayvan bulunuyor. Bakımevi ile ilgili bilgi veren Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, "Özellikle kısırlaştırma, tedavi ve yavrulu annelere bakmaktayız. Ekiplerimiz sahipsiz hayvanları buraya getiriyor, kısırlaştırma operasyonu yapıldıktan sonra tekrar alındıkları doğal ortama bırakıyor" dedi. 


Hayvanseverlerden barınak protestosu

Bir grup hayvansever, Sarıyer'deki Kısıkkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde protesto etti. Hayvan Toplama Kamplarına Hayır", "Sokak Hayvanları Mahalle Sakinleridir", "İstanbul Köpekleriyle Güzel" yazılı döviz açıp, trompet ve düdük çalan grup üyeleri protesto gösterilerinden sonra dağıldı. 


Sabah


Geri Dön