20 / 04 / 2024

Sarnıç'taki 2B sorunu yönetmelikle aşılacak!

Sarnıç'taki 2B sorunu yönetmelikle aşılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu yönetmelik değişikliğiyle aşmayı planladıklarını duyurdu.




AK Parti  İzmir  Milletvekili Ali Aşlık, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu yönetmelik değişikliğiyle aşmayı planladıklarını duyurdu. 

Gaziemir Sarnıç'ta yıllardır devam eden 2B arazileriyle ilgili sorunun çözümü konusunda müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'tan geldi. Sarnıç'taki konuyu enine boyuna incelediklerini ancak sorunun çözümünün yasayla mümkün olmadığını ifade eden Aşlık, "Yasalar geneldir ve bir yere özel olarak yasa çıkmaz. Genel olduğu zaman bunu bizim bakanlar kurulundan geçirme şansımız yok. Bir madde bile onlarca yasayı değiştirmeye neden olabiliyor. Hassas bir konu. Onun için buraya mahsus bir yönetmelikle bu işi çözmenin yolunu seçtik" diye konuştu. 


Ayaküstü 40 yalan

Muhalefetin ayaküstü 40 yalan söyleyebildiğini çünkü genel başkanlarının bu konuda çok uzman olduğunu ifade eden Aşlık, "Onlar 10 dakika önce söylediğini, 10 dakika sonra yalanlayabilen ve bunu gülerek söyleyebilen bir yapıya sahipler. Biz bu sorunu en kısa zamanda çözerek askıya çıkartacağız ve Sarnıç'taki 2B arazilerinin tapularını vatandaşa vereceğiz. Bu yönetmeliği çıkartır çıkartmaz AK Parti Gaziemir İlçe Başkanımız Sarnıç'a gelip vatandaşlarla konunun ayrıntılarını paylaşacak" diye konuştu. 

Yıllardır Gaziemir'de oturduğunu ve ilçedeki sorunları çözmek için çaba harcayanlardan biri olduğunu söyleyen Aşlık, "Bu işi çözüyoruz, gerekirse bu işi yönetmelikle kotarıyoruz inşallah. En kısa zamanda Sarnıç'a gelip müjdeyi de vatandaşlarımızla paylaşacağız" dedi.


Mağdur etmedik

Sorunun çözümü için daha önce Barış Yasası adı altında tüm Türkiye genelinde bir yasa çıkardıklarını ancak Sarnıç'taki davaların AK Parti kurulmadan önce 1998 yılında açılıp bittiğini ve hatta daha devam eden davalar olduğunu vurgulayan Aşlık, "Biz burada bir çalışma yaptık, bitirdik. Askıya çıkarmış olsak, itiraz edildiği takdirde 2 bin 500 kişi bunların bir kısmının mirasçısı da var. Bunların tamamı bu davalara müdahil olmak zorunda kalacaktı. Onların yazışması 3-5 yıl sürer bu işin şakası yok. Biz vatandaşımızı düşünerek mağdur olmasın, zaman kaybı olmasın diye askıya çıkartmadık. 

Ama muhalefet dili neye dönüyorsa onu söylüyor. Ama biz söyleyemeyiz. Çünkü bizim sorumluluğumuz var. Biz bir şey söylediğimiz zaman yapmamız lazım çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibiyiz" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön