26 / 04 / 2024

Sarp Group 25 bini aşkın kişiyi ev sahibi yapacak!

Sarp Group 25 bini aşkın kişiyi ev sahibi yapacak!

Firma: Sarp Group

Proje: Sarphan Finanspark

31 Ocak'ta Armada Otel'de bir basın buluşması düzenleyen Sarp Group, basın mensuplarına 2012 yılı faaliyetleri, 2013 yılı projeleri, inşaat sektörünün mevcut durumu ve yıl içi beklentileri hakkında bilgi aktardı..



Sarp Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, Türkiye genelinde üstlendikleri altı dev projenin 166 blok ve 6462 konuttan oluştuğunu, projeler tamamlandığında 25 bini aşkın kişinin ev sahibi olacağını belirtti..


Yapı sektörünün önde gelen kuruluşlarından Sarp Group'un 31 Ocak'ta Armada Otel'de düzenlediği basın toplantısında bir sunum gerçekleştiren  Sarp Group  İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, 1990 yılında temelleri atılan Sarp Group'un bugüne değin birçok özel projeye imza attığını ifade ederek grup olarak çıtayı daha da yükselttiklerini, özellikle son birkaç yıl içinde dünya çapında ses getiren projelere imza atmaya başladıklarını dile getirdi. 


Sarp Group Genel Koordinatörü Vekalet Kaba'nın röportajı için tıklayınız!


Dev proje Sarphan Finans Park


Sarp Group'un halihazırda Türkiye genelinde yürüttüğü projeler arasında Sarphan Finans Park'ın özel bir önemi olduğuna değinen Kaba, Ataşehir'de kurulan Türkiye'nin finans başkenti İFM'nin tam kalbinde yer alan projenin  TOKİ  iştirakleri Emlak Konut GYO ile Emlak Pazarlama İnşaat işbirliğiyle inşa edildiği ve iş dünyasına dev fırsatların kapılarını açtığına vurgu yaptı.  


Sarphan Finans Park'ın proje dizaynından malzeme seçimine, yapı detaylarından kalifiye işçiliğe kadar her ayrıntısı üstünde titizlikle durduklarını ve gerçek anlamda kusursuz, birinci sınıf bir eseri hayata geçirdiklerini belirten Kaba, Sarphan Finans Park ofislerinde yer almak için ulusal ve uluslararası iş çevrelerinin birbirleriyle yarıştığını ve kısa bir zaman dilimi içerisinde ofislerin rekor düzeyde prim yaptığını dile getirdi. Kaba, ofisler hakkında şunları söyledi: "Toplam 13 kattan oluşan Sarphan Finans Park Ofis'te 4 kat otopark, lobi, resepsiyon, her türlü teknik donanıma sahip ofisler, süs havuzu, ön ve yan cephelere bakan ofislerde teraslar ve kat bahçeleri, panoramik asansörler, merkezi ısıtma ve soğutma, gelişmiş ses ve ısı yalıtımı bulunuyor. Kat bahçelerine açılan ofis katlarının ferah bir iş ortamı yarattığı, toplam 123 ofisten oluşan Sarphan Finans Park Ofis, iş ve ekonomi dünyasının tam kalbinde olmanın avantajlarını beraberinde getiriyor, şirketlerin değerine değer katmayı hedefliyor."


Sarp Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba 2012 ve 2013 yılını değerlendiriyor! İzlemek için tıklayınız!


Sarphan Finans Park'ın Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Kategorisi'nde "Beş Yıldızlı Avrupa'nın En Prestijli Projesi" ile Kıtalararası Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Mimarisi finalinde dünyanın bir numaralı gayrimenkul projesi ilan edildiğini söyleyen Kaba, ilklere imza atan ultra modern yaşam ve iş merkezi Sarphan Finans Park'ta lüksün sınırlarını zorlayan beş yıldızlı konfor düzeyinde residence, finans ve ekonomi dünyasının merkezinde yer alan beş yıldızlı statüye sahip ofis alanları ve her türlü konforu sunan beş yıldızlı bir otel yer aldığını ifade etti. 


Türkiye genelinde dev projeler


Sarp Group'un bu ay içinde geçici kabulü gerçekleştirdiği 818 konutluk Kocaeli Gebze 2.  Etap projesinin yanı sıra  Ankara  Yenimahalle AOÇ mahallesinde 960 konutluk yaşam merkezinin inşaatı, genel altyapı ve çevre düzenlemesi ile İstanbul Kayabaşı 10. bölgede 1194 konutluk projenin inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesini tamamlamış bulunduğunu dile getiren Kaba, Diyarbakır Üçkuyular'da 1124 konutluk iş ve yaşam merkezinin inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi, Samsun Canik ilçesi Yeşilova ve Gazi mahallelerinde 1344 konutluk yaşam merkezinin inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi ile Eskişehir Odunpazarı'nda 1092 konutluk yaşam merkezinin inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesinin devam ettiğini, ancak inşaatların büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.


Halihazırda Sarp Group'un Türkiye genelinde üstlendiği altı dev projenin 166 blok ve 6462 konuttan oluştuğunu ifade eden Kaba, projeler kapsamında iki ilköğretim okulu binası, bir lise binası, bir sağlık ocağı, bir kreş, bir ticaret merkezi ile üç caminin de yer aldığını ve toplam inşaat alanının bir milyon metrekareyi aştığını dile getirdi. Projelerin teslim tarihinin 2013 yılı içinde gerçekleşeceğini ve 25 bini aşkın kişinin ev sahibi olacağını belirten Kaba, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğine vurgu yaptı.


İnşaat sektörü büyümeye devam


Küresel krizin etkilerinin dünya çapında hissedilmesine rağmen 2012 yılında Türkiye inşaat sektörünün büyümeyi başardığını ifade eden Kaba, inşaat sektörünün Türkiye'nin ekonomik gelişmesine çok değerli katkılar sağlamayı uzun yıllar boyunca kesintisiz sürdürebilecek potansiyellere sahip olduğunun altını çizdi. Kaba, sektörün büyüme trendi hakkında şunları söyledi: "2013 yılı itibariyle sektör olarak grafikte ciddi bir yükseliş bekliyoruz. 2012 yılına kıyasla inşaat sektörü oldukça hızlı bir büyüme sergileyecek. 2012 yılı itibariyle inşaat sektörünün GSYH içindeki payı yüzde 6 dolayında gerçekleşti. 2013 yılında bu oranında da aşılacağını tahmin ediyoruz. Uzun yıllardan bu yana inşaat sektörümüzde kesintisiz büyüme gerçekleşiyor. Mütekabiliyet Yasası ve kentsel dönüşüm hamlesinin ise bu büyümeye ivme kazandıracağını düşünüyoruz."


www.sarpgroup.com

0216 325 58 00


projeye sor



Geri Dön