29 / 03 / 2024

SASKİ'den iki yeni içmesuyu yatırımı!

SASKİ'den iki yeni içmesuyu yatırımı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, 9 ilçeye bağlı 60 mahalleyi kapsayan iki yeni içmesuyu yatırımının ihalesinin yapıldığını belirtti.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, 9 ilçeye bağlı 60 mahalleyi kapsayan iki yeni içmesuyu yatırımının ihalesinin yapıldığını belirtti.


Rüstem Keleş, “SASKİ Genel Müdürlüğü olarak hemşerilerimizin içmesuyu geleceğini güvence altına almak için yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda iki yeni ihale gerçekleştirdik. Kısa süre içerisinde çalışmalarına başlanacak Kaynarca Muhtelif Yerler İçmesuyu İnşaatı kapsamında 45 kilometre içmesuyu hattı ve 6 içmesuyu deposu inşa edilecek” diye konuştu.


Bölgede hayata geçirilecek yeni yatırımla tüm Kaynarca’ya Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içmesuyunun ulaştırılacağını da belirten Rüstem Keleş, “2013 yılında devreye aldığımız yatırımla Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz, Hızırilyas Arıtma Tesisleri’nde arıtılan içmesuyunu Kaynarca’ya ulaştırmıştık. Şimdi de Kaynarcamıza bağlı 39 mahalle ile Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahallelerini kapsayacak yeni bir yatırımı hayata geçiriyoruz. İnşallah bu projemizle bölgede zaman zaman yaşanan bulanıklık ve yetersizlik sorununa kesin çözüm getirmiş olacağız. Yatırımımızı tamamlanmasıyla Kaynarca’daki tüm çeşmelere Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz içmesuyu ulaşacak” dedi. İçmesuyu deposu alım ihalesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Akyazı, Geyve, Sapanca, Taraklı, Kocaali ve Pamukova’ya bağlı 20 mahallemize 22 yeni içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Ekiplerimiz gerekli hazırlıklarını yaptı ve projenin ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacak. Son derece güvenilir ve sağlıklı olan betonarme depolarla 6 ilçemize bağlı 20 mahallemizin daha içmesuyu kalitesini güvence altına alacağız. Yeni yatırımlarımızın ilçelerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Gerek içmesuyu gerekse atıksu yatırımlarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.


Hayata geçirilecek iki yeni projeden yararlanacak mahalleler ise şöyle: Kaynarca İçmesuyu Projesi’nden Arifağa, Başoğlu, Karaçalı, Birlik, İşaret, Kulaklı, Ortaköy, Uzakkışla, Duduköy, Karamanlar, Kayacık, Kırktepe, Küçük Kaynarca, Osmanlı, Sarıbeyli, Uğurlu, Kertil, Şeyhtımarı, Gaziler, Gölce, Yeniçam, Topçu, Akbaşlı, Eğrioğlu, Güven, Kalburcu, Müezzinler, Okçular, Taşoluk-Kadıköy, Sabırlı, Turnalı, Ziamet, Cebek, İmamlar, Kızılcıklı, Küçük Kışla, Ömerağa, Uzunalan, Kızılcaali, Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahalleleri yararlanacak. Akyazı’ya bağlı Kayabaşı, Çakıroğlu, Pınarbaşı, Yörükyeri, Güzlek, Yeniköy, Ballıkaya, Alaağaç, Haydarlar, Mansurlar, Çakıllık, Tuzla, Boztepe, Geyve’ye bağlı Eşme, Kulfallar, Sapanca’ya bağlı İkramiye, Taraklı’ya bağlı Mahdumlar, Pamukova’ya bağlı Teşvikiye ve Kocaali’ye bağlı Kızılüzüm Mahallelerine ise 22 yeni içmesuyu depoları kazandırılacaktır.


Milliyet


Geri Dön