29 / 03 / 2024

SASKİ'ye 270 milyon TL'lik altyapı kredisi verildi!

SASKİ'ye 270 milyon TL'lik altyapı kredisi verildi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, SASKİ'ye şehir genelindeki alt yapı yatırımları için 270 Milyon TL'lik kredi yetkisi verdi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen oturumda meclis üyeleri ilave 2 madde ile 72 gündemi karara bağladı. Büyükşehir Meclisi ayrıca Ağustos ayında meclisin tatile girmesini de oy birliği ile kabul etti. 


270 Milyonluk Yatırım 

Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen 21 madde kapsamında SASKİ, şehir genelindeki alt yapı yatırımları için 270 Milyon TL'lik kredi yetkisi aldı. Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'da sağlam altyapı sorunsuz içmesuyu hedefiyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 


Türkiye'ye Örnek Olacak 

Başkan Zeki Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Bugün Büyükşehir Meclisi'nde toplam değeri 270 Milyon TL olan altyapı ve içmesuyu yatırımları için kredi talebi alındı. Bu kapsamda Akyazı, Kaynarca, Sapanca, Hendek, Arifiye, Karapürçek, Karasu, Kocaali, Kuzuluk, Ferizli, Söğütlü, Serpan, Taraklı ilçelerimizde kanalizasyon, içmesuyu, baraj, atıksu, arıtma tesisleri inşa edeceğiz. Allahın izniyle hayata geçirilecek tüm bu çalışmalarla Sakarya altyapıda Türkiye'ye örnek bir şehir haline gelecek.


Ekonomik Disiplin 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise; "Altını önemle çizmek isterim ki; ne Büyükşehir Belediyemiz ne de SASKİ Genel Müdürlüğümüz yeni yatırımlar konusunda fınansal sorunlar yaşamamaktadır. Bu konuda ciddi bir ekonomik disiplin izliyor; yatırımlarımızı belirli bir planlama ve koordinasyon neticesinde hayata geçiriyoruz. Kredi talepleri de bu anlayışla meclis gündemimize geliyor. Bu konuda hesap sorumluluğu ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi. 


'S' Plaka Görüşmeleri 

Meclis gündeminde yer alan madde kapsamında şehirde çalışan servis araçlarını ilgilendiren 'S' plaka konusu da meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen madde ile ilgili bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, uygulamada önemli bir mesafe kat ettiklerini belirterek, kısa süre içerisinde uygulamada somut adımların atılacağını aktardı. Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda 72 gündem maddesi karara bağlandı. 


Akşam Haberleri Gazetesi


Geri Dön