19 / 04 / 2024

Satış Ajansı, İstanbul’dan sonra şimdi de Hatay’da proje sattıracak!

Satış Ajansı, İstanbul’dan sonra şimdi de Hatay’da proje sattıracak!

Satış Ajansı İstanbul’dan sonra bu kez de Hatay’da konut projesine hizmet veriyor. İnşaat öncesinden satış aşamasına kadar tüm adımlarda firma ile ortak hareket eden Satış Ajansı doğru analizlerle projelerin doğru hedef kitleye ulaşmasını sağlıyor...



Bugüne kadar birçok inşaat firmasına danışmanlık hizmeti veren Satış Ajansı İstanbul’dan sonra bu kez de Hatay’da konut projesine hizmet veriyor. İnşaat öncesinden satış aşamasına kadar tüm adımlarda firma ile ortak hareket eden Satış Ajansı doğru analizlerle projelerin doğru hedef kitleye ulaşmasını sağlıyor.


2012 yılında Hasan Bursalıoğlu ve Burak Yangın tarafından kurulan Satış Ajansı, inşaat projelerine proje öncesi fizibilite çalışmaları ve sonrasında satış konusunda danışmanlık hizmetleri vererek projenin doğru bir şekilde satılmasını sağlıyor. BHB Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. kuruluşu olan Satış Ajansı’nın kurucu ortağı Hasan Bursalıoğlu proje henüz bir fikir halindeyken danışmanlık hizmetlerinin başladığına dikkat çekerek, “Müteahhit arsa görüşmeleri yapmaya başladığı anda bizim işimiz başlıyor. Biz hangi arsaya ne gibi projeler yapılır, nasıl bir konsept olmalı, daire dağılımları ya da metrekare aralıkları nasıl olmalı gibi soruların cevaplarını veriyoruz. Mimar verdiğimiz bilgiler ışığında çizimini tamamlıyor. Son safhaya gelindiğinde satış argümanlarını yönetiyor, satış materyallerini hazırlatıyor, reklam ajansını koordine ediyoruz. Medya satın alma ajansıyla süreçleri ve bütçeleri yönetiyoruz. Biz bir iş programı çıkararak satış hazırlık aşamasını A’dan Z’ye üstleniyoruz” şeklinde konuştu. Satılamayarak elde kalan birçok projenin, öncesinde doğru fizibilite çalışmalarının yapılmamasından kaynaklandığını belirten Bursalıoğlu, “İnşaat firmaları arsa araştırması yaparken çoğunlukla bölgedeki projelerin metrekare fiyatlarına yoğunlaşıyorlar. Bölgenin metrekare değerinden çok öncelikli olarak bölgenin ihtiyaçlarını iyi analiz etmek gerekiyor. Biz Satış Ajansı olarak arsanın bulunduğu bölgede ne tip gayrimenkuller satılır, konut projesi mi yoksa iş yeri projesi mi daha fazla fayda sağlar bunları çözümlüyoruz. Daha proje başlamadan kimlerin satın alacağını biliyoruz. Bu da firmanın satış sırasında yapacağı reklam- pazarlama harcamalarını en aza düşürüyor” dedi.



Home Office projesi iki haftada satıldı

Uzun yıllar gayrimenkul sektöründe kazandığı tecrübe ve bilgi birikimleriyle Satış Ajansı’nı kuran Hasan Bursalıoğlu Blue Planet, Garden Planet, Studyo 24 ve Cadde 24 gibi projelerde başarılı işlere imza attı. EMA Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Cadde 24 projesinin doğru öngörüler ve başarılı fizibilite çalışmaları ile iki hafta gibi kısa sürede tamamen satılmasına katkı sağlayan Hasan Bursalıoğlu “Cadde 24’ün büyük bir kısmı bir hafta gibi bir sürede satıldı. Projenin doğru lokasyonda doğru pozisyonlandırılması, yatırımcı açısından cazip bir fırsat sunması, bölgenin özellik bakımından öncü olması ve home ofis konseptine 24 saat yaşayan yeni bir tanım sunması gibi özelliklerin satışa katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.

İnşaat sektörü canlılığını yitirmiş değil

Gayrimenkul sektöründe zaman zaman yaşanan dalgalanmalara rağmen özellikle büyükşehirlerde oluşan yoğun talebin hala tam anlamıyla karşılanamadığını ifade eden Hasan Bursalıoğlu İstanbul’daki konut talebinin nedenlerine değindi. Bursalıoğlu, “İstanbul’da yılda yaklaşık 100 bin evlilik ve 30 bin boşanma gerçekleşiyor. Bu rakamlara göç ve ailesinden ayrı yaşamak isteyen kişileri de ekleyebiliriz. Bunu yanında mevcut yapı stoğunun yarıdan fazlasının deprem riski taşıdığını göze alırsak yüksek oranda bir konut talebi ortaya çıkıyor. Sektörü ile ilgili bütün raporlar Türkiye’de gayrimenkul ihtiyacının karşılanamadığını belirtiyor, bu nedenlerle emlak sektörünün önümüzdeki dönemde de canlılığını koruyacağını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Hatay’ın en modern konut projesi yolda

Şenkaya İnşaat, 24 İleri Projeler ve Ema Ortak Girişimi gibi firmaların projelerine danışmanlık hizmeti veren BHB Danışmanlık, Yurtas İnşaat tarafından Hatay’da hayata geçirilen Diamond City projesi ile iddialı. Tüm altyapı çalışmaları ve ön hazırlığı Satış Ajansı tarafından yapılan Diamond City projesi, 50 Milyon TL yatırım değeri ve 38 bin metrekarelik inşaat alanı ile Hatay’ın en modern konut projesi olacak. Projenin bulunduğu bölgenin demografik ve sosyolojik özelliklerini göz önünde bulundurarak tasarlandığını ifade eden Hasan Bursalıoğlu “Hatay halkı, geniş salonlu ve büyük mutfaklı evleri tercih ediyorlar. Projeyi buna göre şekillendirdik. Yine yaptığımız çalışmalar neticesinde Diamond City projesinde stüdyo ve 1+1 evlere yer vermedik. Burada insanlar çok odalı ve geniş evleri tercih ettiğinden en küçük konutumuz 162 metrekareden oluşuyor. Blokları da fazla yüksek tutmadık. 7 katlı 6 bloktan oluşan projenin içerisine konut sahiplerinin yararlanabileceği birçok sosyal donatı ekledik. Ön satışa başladığımız projeye ilgi umduğumuzun üzerinde seyrediyor.” şeklinde konuştu.


Geri Dön