25 / 04 / 2024

Satış vaadi sözleşmesinin içeriği!

Satış vaadi sözleşmesinin içeriği!

Alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının satışını vermek,alıcının da taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek için düzenlenen sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor. Peki, satış vaadi sözleşmesinin içeriği nedir?



Satış vaadi sözleşmesinin içeriği!


Alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının satışını vermek,alıcının da taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek için düzenlenen sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, bir taşınmazın satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren ön sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Taraflar arasında düzenlenen bu sözleşme ile ana sözleşmenin akdedilmesini hüküm altına almak isteniyor. Ön sözleşmenin akdedilmesi ile taraflardan biri yükümlülüğünü yerine getirmediği takdirde diğer tarafın ifayı talep hakkı doğabiliyor.


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi gerekiyor.  Ancak alıcı satış vaadi sözleşmesine dayanarak tek taraflı olarak asıl satışın yapılmasını istemiyor ise  satıcının da bu işleme katılması gerekiyor aksi halde alıcı mahkeme yoluyla adına tescil isteyebiliyor. Satış vaadi sözleşmesi noterler tarafından düzenleniyor. Sözleşme resmi işlemlerde geçerli sayılıyor.


Satış vaadi ileride yapılacak kesin satışın vaad ve taahhüt olması sebebi ile satış için aranan hususlar, satış vaadi sözleşmeleri içinde geçerli oluyor.Satış vaadi sözleşmesinde bazı hususların mutlaka bulunması gerekiyor. Peki, satış vaadi sözleşmesinin içeriğinde neler yer alıyor?


* Düzenleme şeklinde tanzimi 

* Tarafların kimliklerinin nüfus cüzdanı ile tespiti 

* Tarafların fotoğraflarının bulunması ve tasdiki 

* Satış bedeli

* Satış vaad ve taahhüdü 

* Vaade konu taşınmazın açıkça belirtilmesi gerekiyor.



Satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön