19 / 04 / 2024

Saturn, ilk mağazasını yarın Forum İstanbul'da açıyor!

Saturn, ilk mağazasını yarın Forum İstanbul'da açıyor!

Saturn, ilk mağazasını Bayrampaşa'daki Forum İstanbul alışveriş merkezinde yarın açıyor



Alman tüketici elektroniği zinciri Saturn, en ucuz ürün ve tüm ürünleri ücretsiz eve teslim etme iddiasıyla pazara girdi. Grup ilk mağazasını Forum İstanbul'da yarın açacak

METRO Grubu bünyesindeki tüketici elektroniği zinciri Saturn, ilk mağazasını Bayrampaşa'daki Forum İstanbul alışveriş merkezinde yarın açıyor. Avrupa'nın 13 ülkesinde 230 mağazası bulunan Saturn'ün 4 bin 300 metrekare alana sahip Türkiye'deki ilk mağazasında 45 bin ürün çeşidi sunulacak. Saturn Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, tüketici beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedeflediklerini ve büyük iddialarla pazara girdiklerini kaydederek "Büyük konuşma iddiasındayız" dedi.

İSTANBUL'A İKİNCİ MAĞAZA
2010'a kadar 5 mağaza daha açmayı planladıklarını açıklayan Karaali, ikinci mağaza için yine İstanbul'u düşündüklerini kaydetti. Saturn'ün en düşük fiyat garantisi sunacağını ve aradaki fiyat farkını müşterilere geri ödeyeceğini de kaydeden Karaali "Fiyatlarımızda çok iddialıyız. Kimse bizden daha ucuza satamaz" dedi. Saturn'ün tüketici elektroniği pazarındaki en büyük farkının ücretsiz eve teslim imkanı olacağını belirten Karaali, "En büyük farkımız hizmet anlayışımızda olacak. Büyük bir TV'de alsanız fotoğraf makinesi de alsanız taşımanıza gerek kalmadan ücretsiz eve teslim yapacağız" diye konuştu. Karaali, montaj ve servis imkanını da ücretsiz sunacaklarını söyledi.

Mağazada 45 bin çeşit ürün yer alacak
Hizmet anlayışı ile fark yaratmayı hedefleyen Saturn'un sunacağı hizmetler şunlar:
Düşük fiyat garantisi,en çok ürün çeşidi,
İstanbul içinde tüm ürünlerde ücretsiz eve teslim imkânı.
Uzman teknoloji danışmanlığı hizmeti.
Saturn Plus Garanti ile 5 yıl garanti imkanı.
Montaj ve servis danışmanlığı.

'Media Markt yine rakibimiz olacak'

AYNI grup bünyesindeki Media Markt'ın Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de rakipleri olacağını söyleyen Karaali, "Hedef kitlemiz ve servis anlayışımız farklı olacak" diye konuştu. Media Saturn Holding'in Avrupa'da geçen sene 19 milyar euro ciro yaptığını söyleyen Karaali, Türkiye'deki ciro hedefleri hakkında bilgi vermedi. Karaali, "Avrupa'daki başarımızı Türkiye'de de sürdürme hedefindeyiz" diye konuştu. İlk mağazada 100 kişi istihdam ettiklerini kaydeden Karaali, 2010'da açacakları 5 mağaza ile birlikte toplam 600 kişi istihdam etmeyi planladıklarını söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Media Markt'ın kardeşi Saturn de geldi, 1 yılda beş mağaza birden açacak 
 
Media Markt'ın kardeş kuruluşu, tüketici elektroniği zinciri Alman Saturn, Türkiye'deki ilk mağazasını 29 Ekim'de açıyor

İstanbul Bayrampaşa'daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde 4 bin 300 metrekarelik alanda açılacak mağazanın ardından Saturn, Türkiye'de beş mağaza daha açmayı planlıyor. Saturn, Media Markt'ın da bağlı olduğu Media Saturn Holding bünyesinde bulunuyor. Saturn Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, Avrupa'da 13 ülkede, 230'un üzerinde mağazası bulunan Saturn'un Türkiye'de ilk mağazasını açtığını belirterek, “Krizde güvenerek girdiğimiz Türkiye'de yayılımımızı sürdüreceğiz. 2010 yılında beş mağaza daha açmayı planlıyoruz” dedi. Yeni mağazalar için yer aramaya başladıklarını ve alışveriş merkezleri yanında caddelerde de mağaza arayışları olduğunu dile getiren Karaali, yeni mağazada 100 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.
Büyük hedefle geldi
Karaali, yeni girdikleri Türkiye pazarında büyüme hedefleri olduğunu ve en düşük fiyatı vereceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Türkiye'ye büyük hedeflerle geldik. Türkiye'nin gösterdiği siyasi ve ekonomik istikrarın, Saturn'un Türkiye pazarına girme kararında etkisi oldu. Türkiye yatırım için cazip ülke. Genç, yeniliklere açık ve teknolojiyi yakından takip eden nüfusun, markamızı seveceğine ve kısa sürede benimseyeceğine inanıyoruz. Elektronik mağazacılık pazarı Türkiye'de büyük potansiyele sahip. Gücümüzü göstereceğiz. Büyük konuşmak için buradayız.”
Yıldırım Karaali, Avrupa'nın diğer hiçbir ülkesinde Media-Saturn'un ikinci markasını bir ülkeye bu kadar kısa sürede getirmediğini de vurgulayarak, şöyle konuştu: “Krizin etkilerinin devam ettiği bir dönemde Türkiye'de yatırım kararı almamız Türkiye için de önemli bir gelişme. Önümüzdeki dönemlerde açılacak olan yeni mağazalarımızın hazırlıklarını şimiden başlattık. Yaratacağımız istihdamla krizin etkilerini hafifletmeye çalışacağız. 2010 yılında Avrupa'daki başarımızı Türkiye'de de sürdürmek ve en yüksek ciroya ulaşmak hedefindeyiz.”

En düşük fiyat garantisi verecek

‘BÜYÜK konuşmaya geliyoruz' sloganıyla pazara giren Saturn'un Forum İstanbul'daki mağazasında 45 bin ürün sergilenecek. Yıldırım Karaali, pazara iddialı giriş yaptıklarını belirterek, sunacakları avantajları şöyle sıraladı: “En teknolojik ürünler ve en düşük fiyat garantisi veriyoruz. Donanımlı eğitimler alan satış personelimizle uzman danışmanlık hizmeti sunacağız. Küçük bir ücret karşılığında dileyen müşteriye özel garanti süresi uygulama hizmeti verilecek. İstanbul ili sınırları içinde ücretsiz eve teslim olacak. Montaj ve servis danışmanlığı da verilecek.”
Hürriyet

Saturn'ün kozu ücretsiz kargo

Tekno-market pazarının Türkiye'deki yeni oyuncusu Saturn tüketiciyi ücretsiz kargo hizmetiyle yakalayacak. Şirketin online satış platformu da hazırlanıyor

Türkiye'de tekno-market pazarının yeni oyuncusu, Media Markt'la aynı grupta yer alan Alman Saturn oldu. Electroworld, Media Markt ve Darty'nin daha önce girdiği, global pazarın lideri ABD'li Best Buy'ın da girme hazırlıkları yaptığı Türkiye pazarında yerli Teknosa'nın liderliği sürüyor.
2008'de 19 milyar euro ciro yapan Saturn, Türkiye'deki ilk mağazasını 29 Ekim'de Bayrampaşa Forum İstanbul alışveriş merkezinde açıyor. Saturn'ün Avrupa'nın 13 ülkesinde 230 mağazası var.
2010 yılı sonuna kadar Türkiye'de 5 mağaza açacaklarını kaydeden Saturn Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, İstanbul içi ücretsiz kargo, danışmanlık ve montaj hizmetlerinin yanı sıra ucuz fiyat garantisi vereceklerini, bu sayede sektörde öne çıkmayı planladıklarını bildirdi. Karaali, “Ücretsiz kargo teslimatı en hafifinden en ağırına, plazma televizyondan cep telefonuna kadar her ürünü kapsayacak” dedi. Karaali, Avrupa'da internet üzerinden satış yaptıkları ‘platform 4' adı verilen sistemlerini yakında Türkiye'de de hizmete sokacaklarını kaydetti.

Tek rakibi Media Markt!
İlk mağazasını 1961 yılında Almanya'nın Köln kentinde açan Saturn şirketinin Avusturya, Fransa, İtalya, Polonya, Macaristan, İspanya, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Lüksemburg ve İsviçre'de mağazaları var. Saturn, Media Markt'ın kardeş kuruluşu. Bu konuyla ilgili konuşan Yıldırım Karaali, “Kardeş kuruluşumuz MediaMarkt ile Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de kıyasıya rekabet edeceğiz” diye konuştu.

‘Büyük konuşmak için geldik'
Türkiye'nin genç ve gelişime açık bir ülke olduğu için yatırım kararı aldıklarını belirten Yıldırım Karaali, şöyle devam etti: “Modern ve en yeni teknoloji ürünlerine sahip bir marka olarak özellikle genç, yeniliklere açık ve teknolojiyi yakından takip eden nüfusun, markamızı seveceğine ve kısa sürede benimseyeceğine inanıyoruz.”
Saturn'un Türkiye'ye büyük hedeflerle geldiğini söyleyen Karaali, “Elektronik mağazacılık pazarı Türkiye'de yüksek potansiyele sahip. Biz de Saturn farkını bu pazarda yaşatmak ve tüketicilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak hedefindeyiz. Bu rekabette gücümüzü göstereceğiz. Büyük konuşmak için buradayız” diye konuştu.
Milliyet

Saturn ilk mağazasını yarın açıyor

Avrupa'nın Türkiye ile birlikte toplam 13 ülkesinde 230'u aşkın mağazasıyla faaliyet gösteren Saturn, Türkiye'ye geldi. Türkiye'deki ilk mağazasını yarın saat  06.00'da Forum İstanbul'da açacak olan Saturn, 4 bin 300 metrekare alan üzerine kurulu mağazasında, 45 bini aşkın teknoloji ürününü raflarına taşıyor.

MEDIA MARKT'IN KARDEŞİ
Diğer bir Alman perakende teknoloji mağazaları zinciri olan Media Markt'ın 'kardeşi' olan Saturn'un Avrupa genelinde 60 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. Türkiye'nin uzun süredir gösterdiği siyasi ve ekonomik istikrarın, Saturn'un Türkiye pazarına girme kararı almasında etkili olduğunu belirten Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, 'Türkiye, genç nüfusun ağırlıkta olduğu 70 milyonu aşkın nüfusu ile cazip bir ülke. Özellikle teknolojiyi yakından takip eden nüfusun, markamızı benimseyeceğine inanıyoruz' dedi. Karaali, Avrupa'nın diğer hiçbir ülkesinde MediaSaturn'un ikinci markasını bir ülkeye bu kadar kısa sürede getirmediğinin altını çizdi.
Akşam

Teknoloji marketi iddialı geliyor: En düşük fiyatı biz vereceğiz 
 
Avrupa'nın 12 ülkesinde 230'u aşkın mağazası bulunan teknoloji firması Satürn, Türkiye'ye en düşük fiyat ve alışılmadık müşteri hizmetleri ile giriş yapıyor. 

Bayrampaşa'daki Forum İstanbul AVM'de yarın ilk mağazasını açacak olan Satürn'ün Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, "Öncelikli ülke olarak belirlediğimiz Türkiye'de en düşük fiyatı biz vereceğiz. Bizden daha düşük fiyat veren olursa müşterimize o farkı da ödeyeceğiz. Ayrıca müşteri hizmeti kavramını da genişleteceğiz. Taşıma ve nakliye derdini ortadan kaldıracağız." dedi. Türkiye'de müşteri değerini zirveye çıkaracaklarını vurgulayan Karaali, "Bu konuda oldukça iddialıyız. Arızalı çıkan ürünleri bile ücretsiz olarak eve kadar gidip değiştireceğiz." diye konuştu. Müşterilere ürünün ebadına bakılmaksızın ücretsiz servis, ücretsiz montaj, ücretsiz teknisyen hizmeti de sunacaklarını söyleyen Karaali, satılan ürünlerin 5 yıl garantili olacağını, isteyene makul bir ücret karşılığında özel garanti süresi de verileceğini aktardı.

Otuz yılı aşkın süredir Almanya'da yaşayan Türkiye Genel Müdürü, Türkiye'de 2010 sonuna kadar toplam 5 mağaza açacaklarını, 600 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl 19 milyar Euro ciro yaptıklarını hatırlatarak, Türkiye'ye gelişime açık bir ülke olduğu ve potansiyeli ile yatırımcısına da büyüme imkanı tanıdığı için girme kararı aldıklarını aktaran Karaali, 2009 cirolarının da 19 milyar Euro'dan fazla olacağını açıkladı. 'Tüm mağazalarınız Avrupa'da olmasına rağmen, küresel kriz yılında cironuzu artırmayı nasıl başardınız?' sorusuna, Karaali, "Bilhassa kriz dönemlerinde insanlar sadece en düşük fiyatı veren yerlere gider. Büyümemizin tek açıklaması bu." diye cevap verdi.

2010 yılını 'Türkiye yılı' seçtiklerini ve pazara nüfuz edebilmek için özel çalışmalar yapacaklarını aktaran Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, Türkiye'de teknoloji pazarlayan firmalar arasında kıyasıya rekabet döneminin başlayacağına işaret etti. Karaali, "Türkiye'ye gücümüzü göstereceğiz." dedi. Satürn, rakibi Media Markt ile kardeş bir firma. İki teknoloji firması da Alman menşeli Media Satürn Holding bünyesinde bulunuyor. Avrupa'nın diğer hiçbir ülkesinde Media-Satürn'ün ikinci markasını bir ülkeye bu kadar kısa sürede getirmediğinin altını çizen Karaali, Türkiye'de pazara nüfuz edebilmek için Media Markt ile de kıyasıya rekabet edeceklerini belirtti ve ekledi: "Bizim krizle sorunumuz yok. Dediklerimizi yapmamız zor olmayacak."

Satürn, Türkiye'ye ilk kez giriş yaptığı için özel kampanyalar düzenleyecek. Bu sebeple mağaza önünde izdiham oluşmaması için ambulansına kadar birçok güvenlik önlemi alınmış durumda. Yarın saat 06.00'da açılacak mağaza, 4 bin 300 metrekarelik alanda 45 bin ürün çeşidi ile müşterilere hizmet verecek. Mağazada 100'e yakın kişi çalışıyor.

Mağazalarında 100 bin çeşit ürün var

İlk mağazasını 1961 yılında Almanya'nın Köln kentinde açan Satürn, bugün Avusturya, Fransa, İtalya, Polonya, Macaristan, İspanya, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Lüksemburg ve İsviçre'de hizmet veriyor. Satürn, Avrupa'nın en büyük perakendecisi konumunda bulunan Media Markt'ın kardeş kuruluşu. Satürn'ün 18 bin metrekarelik satış alanında yaklaşık 100 bin ürün çeşidini tüketicilerle buluşturan Hamburg mağazası, aynı zamanda dünyanın en büyük elektronik ürün mağazası unvanını taşıyor.
Arif BAYRAKTAR-Sevim ŞENTÜRK/Zaman


Geri Dön