20 / 04 / 2024

Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yapımına ilişkin iddiaları yalanladı!

Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yapımına ilişkin iddiaları yalanladı!

Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu' nun yapımına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı. Söz konusu haberde "metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası" yer alıyor...




Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yapımına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı.


Sayıştay'dan yapılan açıklamada, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan ve diğer yazılı ve görsel medyada da kullanılan Kadıköy-Kartal Metrosu'nun inşasına ilişkin iddialar yalanlandı. 


Söz konusu haberde "metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiasının Sayıştaş denetçilerince belgelendiği" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Sayıştay’ın Kadıköy-Kartal Metrosu'nu yapan şirketlerin ithal edilecek mallar için yurt dışında firma kurup, maliyeti milyonlarca dolar yükselttiğini saptadığı; Sayıştay denetçilerinin, Kadıköy-Kartal metrosunu yapan şirketin paravan firmalar üzerinden ithalat yapıp, inşaat maliyetini 3-4 kat şişirdiğini belgelediği ifade edilmektedir. Sayıştay’ın gerek 2012 gerekse 2013 yılı denetim programları kapsamında incelenen ve bu tespitin yapılması ihtimali bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı denetimleri sürecinde habere konu olan iş ve işlemlerle ilgili herhangi bir denetim bulgusu veya tespiti olmamış ve herhangi bir Sayıştay raporunda bu yönde bir konu yer almamıştır."


Açıklamada, asılsız ve maksadını aşan bu tür haberlerin hem Sayıştay’ın ve denetlenen kamu idarelerinin kurumsal kimliğini zedelediği hem de Sayıştay ile denetlenen kurum arasındaki güven ilişkisini zedeleyerek denetimi güçleştirdiği vurgulandı.



AA


Geri Dön