25 / 04 / 2024

Schreder kentsel dönüşüm projelerinde fark yaratıyor!

Schreder kentsel dönüşüm projelerinde fark yaratıyor!

Dış aydınlatma devi Schréder, İnka İmparatorluğu’nun Başkenti Cuzco ve Brüksel’deki Genval Kağıt Fabrikası’nı yeniden canlandırdığı projelerle modern ve tarihi her türlü mekana en uygun aydınlatma çözümleri sunduğunu bir kez daha gösterdi.



Farklı projeler için en uygun aydınlatma çözümlerini uygulayan Schréder, kentsel dönüşüm projesine örnek olarak Brüksel’in dışındaki Rixensart bölgesinde yer alan Genval Kağıt Fabrikası’nı yaşlı insanlar için yepyeni bir yaşam alanına dönüştüren projesini tamamladı.  Schréder’in bir diğer uygulaması ise turistik ve tarihi mekan projesine örnek olabilecek İnka İmparatorluğu’nun Başkenti Cuzco şehri için yaptığı aydınlatma çözümü oldu. İnka İmparatorluğu’nun başkenti olan ve And dağlarının yüksek rakımlarına gizlenmiş Cuzco şehri için geleneksel aydınlatma çözümü uygulayarak bu tarihi merkezi ziyaret edenlerin sayısının artmasına katkı sağladı. 


Cuzco, Schréder ile yeniden hayat buldu

Her yıl Machu Picchu ve vadiye yayılan Inka medeniyeti kalıntılarını keşfetmek için yola çıkan yaklaşık 2 milyon turisti ağırlayan İnka İmparatorluğu’nun Başkenti Cuzco’nun tarihi merkezindeki aydınlatması, büyük yapılandırma planı kapsamında Schréder tarafından yenilendi.  Amerika’daki en eski şehir yerleşimi olarak bilinen Cuzco, kültür mirasına rağmen sokakları tarihe, gizeme ve güzelliğe gömülmüş hali proje sonrasında kayboldu. Yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak şehrin tarihi merkezindeki aydınlatmanın, kentin mimari mirasını ortaya çıkartacak, geceleri samimi ve hoş bir ortam yaratacak, enerji verimli bir çözüm ile yenilendi. Schréder, sömürge öncesi ve sonrasına ait binalar, meydanlar ve sokaklardan oluşan peyzaja mükemmel bir şekilde entegre olacak bir aydınlatma çözümü sundu.

En ideal çözüm olarak klasik tasarımlı ve yüksek performanslı, çok daha güvenli ve rahatlık hissi veren parlak beyaz ışığa sahip Cascais LED armatürleri uygulandı. Her biri 48 LED’ten oluşan 100’den fazla armatür ana caddelere ve meydanlara monte edildi. Dekoratif direklere monte edilen yeni armatürler 150W’lık eski lambaların yerini aldı ve %40 oranında enerji tasarrufu sağlandı. 

Armatürler, şehrin mirasını yansıtırken aynı zamanda şehrin tarihine ilgi duyan ziyaretçilerin sayısını artırmaya ve turist çekmeye de yardımcı oldu.


Yepyeni bir yaşam alanına dönüşen Genval Kağıt Fabrikası Schréder ile aydınlandı

Her projenin amacına ve mekanın ruhuna uygun çözümler sunan Schréder, Brüksel’in dışındaki Rixensart bölgesinde yer alan Genval Kağıt Fabrikası’nı yaşlı insanlar için konut, mağaza ve kafelerden oluşan, yepyeni bir semte dönüştüren planın aydınlatma projesini tamamladı. Schréder, projenin her öğesinde temel alınan nitelik, eğlence, jenerasyonlararası sosyal paylaşım ve kalıcılık temalarını dikkate alarak aydınlatma tasarımını gerçekleştirdi.


Proje kapsamında, yerleşim bölgesinin modern mimarisini öne çıkararak, peyzajın görüntüsünü de artıracak çağdaş ve şık bir aydınlatma yaratan Schréder, yüksek kaliteli görüntüsü ve zeki tasarımı nedeniyle, araç parkları, yollar ve ana alışveriş caddesini aydınlatmak için Piano armatürünü kullandı. Lasne nehri boyunca yer alan gezinti yerini aydınlatmak üzere sade tasarımı ile halka açık alanlarda estetik açıdan uyumu güçlendiren ModulLum’u seçen Schréder, bu sayede çevreye uyumlu aydınlatma direklerinin verimini artırırken, direk sayısını da azaltmış oldu. 


Schréder, kaldırımlar ve bina cephelerinin mimarisinin aydınlatılmasında kullandığı SCULPline ışıklandırma projektörlerini binaların güneşliklerinin hemen altına monte ederek, geceleri güvenli, rahat ve davetkâr bir alan yarattı. Kentsel renovasyon projesinin felsefesini dikkate alarak, mükemmel şekilde yansıtan aydınlatma projesiyle Schréder, projeye dahil olan tüm iş ortaklarının takdirini kazandı.

 Bu yeni kamusal alanda enerji tüketimini ve çevre üzerindeki etkilerini sınırlamak için beyaz ışığıyla mükemmel görme rahatlığı sunan LED aydınlatması kullanıldı.  


Geri Dön