26 / 04 / 2024

Scotland Yard'ın tarihi binası otel oluyor!

Scotland Yard'ın tarihi binası otel oluyor!

Hintli milyarder Yusuffali Kader, İngiliz müteahhitlik grubu Galliard ile birlikte Londra’da bir dönem tarihi Scotland Yard karakoluna ev sahipliği yapan lokasyonu 5 yıldızlı otele çevirecek.




Hintli milyarder Yusuffali Kader, İngiliz müteahhitlik grubu Galliard ile birlikte Londra’da bir dönem tarihi Scotland Yard karakoluna ev sahipliği yapan lokasyonu 5 yıldızlı otele çevirecek. Otelin adı Great Scotland Yard Hotel olacak


İngiliz Daily Mail gazetesi, 110 milyon sterline otele dönüşecek olan binanın inşaat işlerini Galliard’ın yapacağını, daha sonra binanın Kader’in patronu olduğu Abu Dhabi merkezli Lulu Group’a teslim edileceğini ve otelin işletmesinin ise Steigenberger tarafından üstleneceğini yazdı. Kader, 2.4 milyar dolarlık servetiyle Hindistan’ın 30’uncu en zengin ismi.



Karındeşen Jack...


1829 - 1890 yılları arasında Londra’nın polis gücünün nabzı Great Scotland Yard binasında atıyordu. 1888 yılında Karındeşen Jack soruşturması da buradaki binada yapıldı. Charles Dickens ve Arthur Conan Doyle’un romanlarında binadan sık sık söz edildi. 1910 yılında ise şimdiki bina inşa edilerek Ordu ve polis tarafından kullanıldı. Bina 2004 yılına kadar da Savunma Bakanlığı’nın kütüphanesi olarak hizmet verdi. 235 lüks odanın yanı sıra 2 bar ve restoranlarla hizmet verecek olan otel 2017 yılının başında açılacak. Otelde 250 çalışan istihdam edilecek. Whitehall’daki otelin en iyi odalarının geceliğinin 10 bin sterlini bulacağı belirtiliyor.


Market işletiyor


Ortadoğu’nun en zengin isimleri arasında yer alan Kader servetini perakende sektöründen elde etti. Lulu Group, Ortadoğu, Hindistan ve Güneydoğu Asya’da market zincirleri işletiyor. Kader geçen yıl da Hindistan’ı İngiliz kolonisi haline getiren ünlü East India Company’nin yüzde 10’unu satın almıştı. 1600 yılında kurulan şirket, 2010 yılında canlandırılarak çay ve çikolatanın aralarında olduğu lüks gıdalar satmaya başlamıştı. Otelcilikle yakından ilgilenmeye başlayan Kader Hindistan’da Hyatt ve Marriott, Umman’da ise Sheraton oteliyle hizmet veriyor.



Milliyet





Geri Dön