18 / 04 / 2024

SDA International Arzum Elektrikli Ev Aletleri 'nin yeni ortağı oldu!

SDA International Arzum Elektrikli Ev Aletleri 'nin yeni ortağı oldu!

Mediterra Capital Partners ’ın iştiraki olan SDA International şirketi elektrikli küçük ev aletleri sektörünün önde gelen üreticilerinden Arzum Elektrikli Ev Aletleri şirketinin yeni ortağı oldu




Mediterra, 2008 yılında Arzum’a ortak olan Ashmore Group iştiraki Turkish Household Appliance’ın elindeki yüzde 49’luk hisseyi satın aldı.


Mediterra Capital Kurucu Ortağı Ahmet Faralyalı, “Arzum sektörün lideki konumunda. Önümüzdeki dönemde ürün gamını daha da genişleterek ve e-ticaretteki hızlı büyümede liderlik yaparak pazar payını arttıracağız. Stratejik satın almalar yolu ile yeni büyüme kulvarları da açacağız” dedi. 


Faralyalı şöyle konuştu:

“Ashmore’un ortak olduğu dönemde Arzum cirosunu ikiye katlamayı başarmış. Ashmore ve Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ile birlikte, sektörün en kuvvetli yönetici ekibini oluşturmuşlar. Bu noktada bayrağı devretmeleri bence çok normal.”


BORSAYA AÇILACAK


Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ise Ashmore ile yaptıkları ortaklıktaki ana hedeflerinin şirketlerini kurumsallaştırmak, uluslararası pazara çıkmarmak ve Arzum markasını borsaya taşımak olduğunu ifade etti. Kolbaşı, “Geçtiğimiz 5 yılda, kurumsallaşmak ve uluslararası pazara çıkmak hedeflerimize ilişkin olarak somut adımlar attık. Mediterra ile Arzum’u global bir marka yapmak istiyoruz. Arzum, Türkiye pazarında lider. Hedefimiz, zamanı geldiğinde yarattığımız değeri borsada diğer yatırımcılarla paylaşmak. Mediterra’nın genç ancak çok tecrübeli bir ekibi var. 25 yatırımda yönetim kurulu üyeliği tecrübeleri var; 12’si Türkiye’de 13’ü Türkiye dışında olmak üzere. Gerek uluslararası pazarlarda büyüme konusunda, gerekse strateji ve finansal yönetim konusunda katkı sağlamalarını bekliyorum” diye konuştu.

5 yılda ciroyu ikiye katladı

GİRİŞİM sermayesi fonlarının genelde kendilerine beş yıllık hedefler koyduklarını belirten Murat Kolbaşı, “2008-2013 arasındaki ortaklığımız süresince, ciromuzu ikiye katladık ve Arzum’u marka olarak daha iyi bir yere taşıdık. Mediterra’nın tecrübelerinden de faydalanarak ikinci bir başarı hikayesi yazmayı arzu ediyoruz” dedi. Arzum ürüleri, 4 kıtada 30’a yakın ülkede satılıyor.


Hürriyet


Geri Dön