26 / 04 / 2024

Seabird Havayolları İzmir'den Yunan adalarına uçacak!

Seabird Havayolları İzmir'den Yunan adalarına uçacak!

İzmir çıkışlı seferlerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, alternatif bir taşımacılık modelini Türk insanı ile tanıştırdıklarını belirtti...




Seabird Havayolları'nın İzmir’den birçok noktaya sefer yapmaya hazırlandığı bildirildi.


Seabird Havayolları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,  İzmir  çıkışlı seferlerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, alternatif bir taşımacılık modelini Türk insanı ile tanıştırdıklarını belirtti.


İzmir'i hava taşımacılığının bulunmadığı birçok kıyı şehrine bağlayacaklarını belirten Arusan, şunlar ifade etti:


"İzmir Türkiye’nin en önemli metropollerinden biri. Seabird, İzmir'i Güney sahilleri ve Haliç’e uzanan bir alanda birbirine bağlayacak ve önümüzdeki günlerde İzmir’den Yunan Adaları’na da uçarak kent adına büyük bir marka değeri yaratacak. Amacımız, ilerleyen günlerde de uçuş ağımızı genişletmeye devam ederek, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde İstanbul, Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz’in kıyı kentlerini güvenli bir şekilde buluşturmaktır. Bu bağlamda operasyonlara başlamamız öncesinde ve 2 yıl önce başlayan operasyonlarımız sonrasında, başta eski Ulaştırma Bakanımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz." 


Arusan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burulaş  ile yapılan işbirliği kapsamında gerçekleştirmeye devam ettikleri Haliç-Gemlik uçuşlarının 1 Nisan 2013'ten beri sürdüğünü, toplam 2 bin 200 uçuş ile 25 bine yakın yolcuya hizmet verdiklerini belirtti.


Açıklamada, Türkiye'nin Marmara, Ege ve Akdeniz'deki kıyı kentlerine 18 kişilik De-Havilland DHC-6 Twin Otter deniz uçakları ile uçuş imkanı sunan Seabird'ün alternatif bir ulaşım anlayışı olarak öne çıktığı belirtildi.



AA


Geri Dön