28 / 03 / 2024

Seaeabird Hava Yolları, Haliç-İzmir seferlerine başlamaya hazırlanıyor!

Seaeabird Hava Yolları, Haliç-İzmir seferlerine başlamaya hazırlanıyor!

Seabird Hava Yolları şirketi uçuş rotasını Ege'nin incisi İzmir’e çevirdi. Havaalanına gitmeden zaman tasarrufu sağlayan hava taksiyle İzmir-İstanbul, çalışmalar tamamlanırsa İzmir-Yunanistan arası 1.5 saatte gidilebilecek




Seabird Hava Yolları şirketi uçuş rotasını İzmir’e çevirdi. Havaalanına gitmeden zaman tasarrufu sağlayan hava taksiyle İzmir-İstanbul, çalışmalar tamamlanırsa İzmir-Yunanistan arası 1.5 saatte gidilebilecek


Deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını Türkiye’de ilk kez hayata geçiren Seabird Hava Yolları, Haliç-İzmir seferlerine başlamaya hazırlanıyor.


İzmir Limanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Seabird Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan yeni seferlerin yolculara zamandan tasarruf sağlayarak alternatif bir ulaşım hizmeti olacağını belirterek, “2014 yazında artık dört uçakla ağımızı genişletiyoruz. Alaçatı bizim ilk merkezimiz.  İzmir  çıkışlı düşünülen uçuşlarda ilk etapta İstanbul - İzmir, Haliç’ten İzmir’i bağlayacağız. İzmir çıkışlı uçuşlarda Bodrum’a, Hisarönü’ne, Bozcaada’ya Ayvalık'a direk uçuşlarımız olacak. Önemli özelliklerden biri de çalışmalar tamamlanırsa Yunan ayağında İzmir’i Yunanistan’a, Mykonos Santono, Selanik’te mevcut olan bu hatlarda kullanmak üzere çalışmalarımızı yapıyoruz. Sonuna geldik. İzmir - İstanbul arası hava muhalefeti söz konusu olmazsa Haliç’ten Alsancak’a 1.5 saatte varış süresi olacak. Seabird Hava Yolları ucuz bir hava yolları değil. Ancak karşılanabilir bir alternatif bir imkan sunmak istiyoruz. Havayolları şirketlerindeki bussines fiyatları ile eşdeğer. Ortalama tek yön biletler 300 TL arasında olacak. Tarifeli uçuşlar gerçekleşiyor” dedi.


“Tercih Türk pilotlar”


Arusan, taşımacılığın 19 yolcu kapasitesine sahip dünyanın en güvenilir deniz uçakları ile gerçekleştirildiği bilgisini vererek “Önümüzdeki yıllarda hava yolları ile entegre bilet satış noktalarına geçmeyi planlıyoruz. Çift pilotlu operasyonlarımız var. Şu an yeterli Türkiye’de gerekli eğitimli deniz uçağı pilotu olmamakla birlikte 20’ye yakın dünyanın en iyi deniz uçağı pilotları bizimle çalışıyor. İki üç yıl içerisinde Türk kaptanlarla da uçmak istiyoruz” diye konuştu. 

İzmir'de ay sonuna kadar bir liman çalışması da gerçekleştireceklerini vurgulayan Arusan, “Bizi diğer havayolu şirketlerinden özellik havaalanlarını kullanmıyor oluşumuz. Yoğun hava trafiğinde havaalanına gitmeden zaman tasarrufu sağlıyoruz. İzmir'i Uluslar arası platforma bir pencere olarak görüyoruz” diye konuştu.


Arusan'ın açıklamalarının ardından gazeteciler, Seabird Hava Yolları’na ait deniz uçağıyla şehir turu yapma fırsatı buldu.



Yenigün




Geri Dön