19 / 04 / 2024

Seba Gacemer: Belirsizlik piyasalar için farklı bir fırsat!

Seba Gacemer: Belirsizlik piyasalar için farklı bir fırsat!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, piyasalardaki belirsizliğin konut sektörü için bir fırsat olacağını belirterek, "Dolar riskli, borsa riskli. Geriye güvenli liman olarak gayrimenkul kalıyor” dedi.



Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, piyasadaki belirsiz sürecin konut piyasasına yarayacağı inancında. Konut ihtiyacının devam ettiğini belirten Seba Gacemer, “Bu süreçte vatandaş döviz alsa alamayacak, borsaya girse giremeyecek. Tüm enstrümanlar riskli. Gayrimenkul ise güvenli liman olarak karşımıza çıkıyor. O yüzden bu durumun gayrimenkul piyasası için bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi. Bu süreçte yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Gacemer, “Ege” konseptli projelerinin İstanbul’da çok beğeni topladığını, bu konsepti farklı şehirlere de taşımayı planladıklarını ifade eden Gacemer, “Araştırmalarımızda gördük ki, Ege’de yazlık alanların büyük bölümü Ankara’da yaşıyor. Ege’de İstanbul’dan sonra Ankaralılar başı çekiyor. Biz de ‘Ege’ projemizi Ankara’ya taşımaya karar verdik” dedi. 


SANTORİNİ'DEN ESİNLENDİK 

Gacemer, Çankaya bölgesinde, vadi üzerinde konumlanan ve yatırım değeri 600 milyon TL olan projeyi, kendi arazilerinde geliştireceklerini belirterek, “Lansmanımızı ise ruhsatlandırma tamamlandıktan sonra yılın son çeyreğinde Ekim – Kasım gibi yapmayı planlıyoruz. Santorini’den esinlenerek hayata geçirdiğimiz proje rezidans ve az katlı konutların yer alacağı 900 üniteden oluşacak. Satış ofisimizi tamamladık. İnşaat sürecine de başladık” dedi.


Yabancı istikrar istiyor


Hükümetin kurulmasının dövizden daha önemli olduğunun altını çizen Gacemer, “Yabancı istikrar istiyor. Döviz ne olacak diye soran yok. Biz de gayrimenkulcüler olarak istiyoruz ki devlet baba, babalığını göstersin. Şu anda bir derdimiz olsa kime gideceğiz” dedi. 


Maliyet yüzde 15 yükseldi

Lüks projelerde ithal maliyetin yüksek olması nedeniyle, kur farkından dolayı yüzde 10-15’lik bir maliyet artışı olduğunu belirten Seba Gacemer, “Biz de müteahhitlerimize ‘kur sabitlemesi yaptırın’ diyoruz. Avansını ver, ürünü al, kuru sabitle diyoruz. Tabii onlar da risk alıyorlar. Yoluna devam etmek isteyen herkesin seçebileceği yol bu” diye devam etti.     


Queen Bomonti görücüye çıkıyor 

 Sinpaş GYO’nun 2015 yılı performansını da değerlendiren Gacemer, “2014 yılında bir önceki seneye göre yüzde 37 artışla 682 milyon ciroya ulaştık. 2015’de ise,  800 milyon ciro ve 1500 konut satışıyla yılı tamamlamayı hedefliyoruz. Uzun zamandır merakla beklenen Şişli Bomonti’deki projemiz Queen Bomonti’yi Eylül’de ilk kez Cityscape Dubai Fuarı’nda tanıtacağız” şeklinde konuştu.


Akşam 


Geri Dön