24 / 04 / 2024

Seba İnşaat 250 konutla 100 milyon dolar ciro yapacak!

Seba İnşaat 250 konutla 100 milyon dolar ciro yapacak!

İstanbul’un merkezi ve ekonomik seviyesi yüksek semtlerinde konut projeleri gerçekleştiren Seba İnşaat, bu yıl konuttan 100 milyon dolar ciro beklerken rotayı da otelciliğe çevirecek



İstanbul’un merkezi ve ekonomik seviyesi yüksek semtlerinde konut projeleri gerçekleştiren Seba İnşaat, bu yıl konuttan 100 milyon dolar ciro beklerken rotayı da otelciliğe çevirecek.

Son 15 yıldan bu yana İstanbul’un eski semtlerinde lüks konutlar gerçekleştiren Seba İnşaat, bundan sonra konuta ek olarak dümeni otelciliğe de kırdı. Tarabya’daki villa konut inşaatı projesine ek olarak Levent’te Sapphire’in ve Mövenpick Oteli’nin yanında yer alan Levent otel-kule projesine 2011’de başlama planları yapan Seba İnşaat’ın bu yılki ciro çıtası 100 milyon dolara takılı.

Grup olarak en çok otel inşasına yoğunlaşma arzusunda olan Seba İnşaat, inşaatçılıkta İstanbul ile bütünleşecek yapılara imza atmak istiyor. İstanbul’la anılacak ve  markalaşacak bir şehir oteli için kolları sıvayan Seba İnşaat,  bunun için Beyoğlu, Galata ve tarihi yarımadada uygun bina arayışını sürdürüyor.

Bugüne kadar 70 ayrı noktada 1500’ün üzerinde lüks konut ve iş merkezi yaptıklarını anlatarak sözlerine başlayan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli 2011’de 250 lüks konut daha yapmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul’dan sonra Ege’de de varlar
Halen devam ettikleri ve yeni başlayacakları projelerin lokasyonlarını birlikte anan Keçeli, “İstinye, Sarıyer, Ulus, Levent, Beşiktaş, Şişli, Tarabya, Bodrum-Yalıkavak, Bodrum-Gündoğan, Beyoğlu veKaraköy’de hem inşaatlarımız devam ediyor hem de yeni projelerimizi bu bölgelerde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Seba İnşaat olarak 1995 yılından beri konut ağırlıklı inşaat projelere imza attıklarını belirten Keçeli , “2010 yılı içerisinde İstinye’de Seba Vadi Konakları ile Seba Vista Konakları, Zincirlikuyu’da Seba Flora Konutları’ne ek olarak Kavacık’ta KGK İş Merkezi projelerine başladık. Ayrıca, Bodrum Yalıkavak’ta Seba Green projesi start aldı. Bu projelerin şuanda tamamlanma oranı ortalama olarak yüzde 70 civarında gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Seba’nın İstinye’de büyüyen bir grup olduğuna dikkat çeken Keçeli, 2010 yılı içerisinde bu bölgede lüks konut ve iş merkezi yapımına ağırlık verdiklerinin altını çizdi. İstinye Seba Vadi Konakları’nın inşaatına devam ettiğini belirten Keçeli , “Vadi Konakları’nın da tıpkı Royal Konakları gibi konforlu, çevreye duyarlı ve konut sakinlerinin rahatına önem veren bir yaşam alanı olarak yaratılmasına özen gösterildi. 9 blok ve 36 dubleks daireden oluşan bu proje, 2011’in ilk 6 ayı içerisinde tamamlanacak” dedi.

Giriş hariç tüm konutlar deniz manzaralı
Seba Vista Konakları ise, Amerikan konsolosluğunun arkasındaki arazide 14 blok ve 56 dubleks daire olarak inşasının devam ettiğini belirten Keçeli, projede giriş katları hariç tüm dairelerin daire deniz manzarasına sahip olduğunu kaydetti. 

Parayı alan gecekonducu evini hemen boşalttı
Seba Flora Konakları’nın ise 8 blok ve 64 konuttan oluştuğuna dikkat çeken Keçeli, Zincirlikuyu’daki bu arsada faklı bir durum yaşadıklarını anlattı. Çatı ve bahçe dubleksleri haricinde normal katların hemen satışa sunulacağı projenin arsasında daha önce gecekondu bölgesi olduğu için dönüşüm yaşandığını anlatan Keçeli , “Arsa için 39 gecekonduya ödeme yaptık ve arsa üzerindeki işgalci durumundaki gecekondu sahiplerine ayrılmaları için birkaç ay süre verdik. Fakat hemen hemen hepsi bir günde evlerini yıkarak bölgelerini terk ettiler. Bizde Ağustos 2009'da tapuyu alarak enkazı kaldırdık ve proje geliştirme çalışmalarına başladık. Burada gerçekleştireceğimiz Seba Flora Evleri’ni2012 Temmuz’da teslim edeceğiz” diye konuştu.

Kavacık’ta yer alan KGK Plaza’nın 2 bloktan oluşan bir iş merkezi olduğunu belirten Keçeli, Bodrum’da projeleri olduğunu dile getirdi. Seba’nın Yalıkavak ve Gündoğan’da yazlık rezidans projelerini başlattığını belirten Keçeli, Yalıkavak’taki Seba Green’in 44 lüks villadan, Gündoğan’daki Seba Farilya’nın ise 36 lüks konuttan oluştuğunu kaydetti.

Nedim Keçeli’ye sorulan genel soru:
Henüz ilk günlerini yaşadığımız yıl içinde inşaat sektörünün ekonominin belkemiği olma yolunda ilerlediğinden söz eden Keçeli , “Gelişmekte olan bir toplum olmamız, yerel yönetimlerin altyapısal değişimlere önem vermesi, kentsel dönüşümün milli bir mesele haline gelmesi artık inşaat sektörünü ekonominin en önemli dinamiklerinden biri haline getirdi. Dolayısıyla 2011 yılı bence konut sektörünün altın yıllarından biri olacak. Özellikle İstanbul’un merkezinde Beşiktaş, Sarıyer, Şişli gibi bölgelerde yeni arsa üretilemediğinden talep arzın üstüne çıkmış durumda. Bundan ötürü bu bölgeler çok daha değerlenecek. Faizlerin düşmüş olması, inşaat yatırımlarının zenginliği ve Türk halkının da konut yatırımına hiç olmadığı kadar sıcak bakması 2011’de konut sektörünü canlı tutacaktır” diye konuştu.


Geri Dön