27 / 04 / 2024

Seba İnşaat 5 yeni proje için kolları sıvadı!

Seba İnşaat 5 yeni proje için kolları sıvadı!

Seba İnşaat 2016 yılında 5 yeni projeye başlamak için kolları sıvadı. Ağırlıklı olarak Sarıyer civarında yoğunlaşan şirket, Tarabya, Ayazağa ve Derbent’te projeler gerçekleştirecek.



Yaklaşık 20 yıldır İstanbul ve Bodrum’da gayrimenkul projeleri geliştiren Seba İnşaat, önümüzdeki dönemde 350 milyon dolar satış değeri olan 5 projeye başlamaya hazırlanıyor. Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, projelerinde evin yanına ofis, ofisin yanına da ev koymadıklarını belirterek, “Bugüne kadar hep bu şekilde ilerledik. Karma projelere çok fazla inanmıyoruz. Karma proje satışı güvenceye alıyor. Satış sorunumuz da olmadığı için karma proje yapmıyoruz” diye konuştu.


Sanayi alanını dönüştürüyor


İstanbul’da Cendere bölgesinde İndex Group ile hasılat paylaşımlı olarak Seba Office Boulevard projesini hayata geçirdiklerini anlatan Keçeli, “65 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan projede 204 bağımsız bölüm bulunuyor. 40 bin metrekare otopark alanı var. Yatay bir proje tasarladık. Bir konut projesinde olan tüm sosyal alanları projeye dahil ettiğimiz için buraya ‘ofis sitesi’ diyoruz” diye konuştu.


Cendere’nin Maslak’ın arkasında gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Keçeli, İstanbul’da ileriye dönük yatırımları bu bölgeye yapmaya karar verdiklerini söyledi. Keçeli, bölgede birkaç sanayi tesisini biraraya getirerek proje yapılabileceğini, sanayicilerin de birleşmeye sıcak baktığını söyledi. Keçeli, 5 yıl içinde Kemerburgaz’dan Haliç’e kadar olan bölgede tüm fabrikaların dönüşüme girmesini beklediklerini de söyledi.


Bodrum’da iki yeni proje


Nedim Keçeli, İstanbul’da Ulus, Tarabya ve Ayazağa’da yeni konut projelerine başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Ulus projemizde 8 blokta 50 daire olacak. Satış değeri 150 milyon dolar. 200 metrekare üzerinde daireler planlıyoruz. Metrekare fiyatı 8 ile 12 bin dolar arasında. Daireler Boğaz’ı görecek. Tarabya’daki projede bahçe ve çatı dubleksi şeklinde 40 konut olacak. 50 milyon dolar satış değeri olan projede metrekare fiyatı 5-6 bin dolar arasında değişecek. Ayazağa’da ise kat karşılığı anlaştığımız arsada 200 daire yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar, metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolar olacak.”


Bodrum’da da iki proje planladıklarını ifade eden Keçeli, Küçükbük’te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerinde bir projeye, Gündoğan’da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerinde bir projeye başlayacaklarını belirtti. Keçeli, 5 projenin toplamında 350 milyon dolarlık değer yaratacaklarını söyledi.


Derbent’te dönüşümü çözecek


Nedim Keçeli, Sarıyer Derbent’te gecekondu dönüşümüyle de ilgilendiklerini söyledi. Keçeli, “60 dönüm civarında bir yerle ilgileniyoruz. Anlaşmaya yakınız. Arsası olanların arsasını satın alıyor, gecekondusu olana da tapusu olmasa da metrekaresine göre para veriyoruz. Eğer çok hızlı ilerlersek 2017’de projeyi hazırlarız” dedi.


Milliyet/Duygu Erdoğan 


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer alıyor!



20 yıldır İstanbul ve Bodrum'da projeler üreten Seba İnşaat, yatırım atağına hazırlanıyor. Şirket, yine aynı bölgelerde 5 yeni projeye 350 milyon dolar yatıracak

Seba İnşaat, İstanbul ve Bodrum'da 350 milyon dolarlık 5 projeye başlamayı hedefliyor. Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, önümüzdeki dönemde İstanbul'da Ulus, Tarabya ve Ayazağa'da yeni konut projelerine başlayacaklarını söyledi. Projeler hakkında bilgiler veren Keçeli, şunları vurguladı: "Ulus projemizde 8 blokta 50 daire olacak. 150 milyon dolar satış değeri olan bir proje olacak. 200 metrekarenin üzerinde daireler planlıyoruz." Metrekare fiyatının 8 ile 12 bin dolar arasında değişeceğini belirten Keçeli, "Daireler Boğaz'ı görecek. Tarabya'daki projemizde bahçe ve çatı dubleksi şeklinde 40 konut olacak. 50 milyon dolar satış değeri olan projede metrekare fiyatı 5-6 bin dolar arasında değişecek. Ayazağa'da ise kat karşılığı anlaştığımız arsada 200 daire yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar, metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolar olacak"diye konuştu. Bodrum'da da iki proje planladıklarını ifade eden Keçeli, Küçükbük'te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerli bir projeye, Gündoğan'da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerli bir projeye başlayacaklarını belirtti. 


Karma projeye inanmıyorum 


Keçeli, projelerinde evin yanına ofis, ofisin yanına da ev koymadıklarını belirterek, "Bugüne kadar hep bu şekilde ilerledik. Karma projelere çok fazla inanmıyoruz. Karma projeler satışı rahatlatıyor ve güvene alıyor. Satış sorunumuz da olmadığı için karma proje yapmıyoruz" dedi. Cendere'nin Maslak'ın hemen arkasında gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Keçeli, İstanbul'daki ileriye dönük yatırımlarını bu bölgeye yapmaya karar verdiklerini, bundan sonra bölgede isimlerinin çok duyulacağını söyledi. 


Son 10 yılın en büyük ayıbı net-brüt farkı


Konut sektöründe son 10 yılın en büyük ayıbının net-brüt farkı olduğunu ifade eden Nedim Keçeli, "Net-brüt farkının yüzde 50'ye çıktığı projeler var. Bizim Seba Office Boulevard projemizde yüzde 15-20 fark var. Projeyi yatay planladığımız için net-brüt farkı da azaldı" dedi. 


Derbent'te dönüşüm hazırlığı


Nedim Keçeli, Sarıyer Derbent'te gecekondu dönüşümüyle de ilgilendiklerini söyledi. Keçeli, "60 dönüm civarında bir yerle ilgileniyoruz. Anlaşmaya da yakınız. Arsası olanların arsasını satın alıyoruz, gecekondusu olanlara da tapusu olmasa da metrekaresine göre para veriyoruz. Eğer çok hızlı ilerlersek 2017'de projeyi hazırlarız" dedi. 


Sabah


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yeni gayrimenkul projelerinde net-brüt farkının yüzde 50’lere ulaştığını belirten Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, “Net-brüt farkı gayrimenkul sektöründe son 10 yılın en büyük ayıbı. Bu fark yüzde 25’i aşmamalı” dedi.


KONUT ya da ofis alıcılarının en büyük sorunlarından biri net-brüt farkı. Özellikle maketten yapılan satışlarda ofislerde verilen büyüklük bilgisi ile teslim alınan evlerde karşılaşılan büyüklük çok farklı olabiliyor. Evin net metrekaresini duvarlar arasında kalan faydalı alan yani ‘süpürülebilir alanı’ oluşturuyor. Brüt metrekarede ise apartman holünden asansör boşluklarına, oda bölmelerinden merdiven ve kat sahanlıklarına, otopark alanlarından sosyal alanlara kadar pek çok bölüm tarifin içine girebiliyor. Böyle olunca net-brüt farkı yüzde 50’ye kadar çıkıyor.  Yeni gayrimenkul projelerinde net-brüt farkının artmasını eleştiren Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, “Bu fark 10 yılın en büyük ayıbı. Net-brüt farkının yüzde 25 olması normal ama yüzde 50’yi bulan projeler var. Biz Ayazağa’daki son ofis projemizde yatay mimari tercih ederek bu rakı yüzde 15-20’lere çektik. Bina yüksek katlı olmadığı için merdiven kaybı azaldı” dedi. 

ÇOK KARIŞIK

20 yıldır İstanbul ve Bodrum’da gayrimenkul projeleri geliştirdiklerini belirten Nedim Keçeli, 2016’da 350 milyon dolar satış değeri olan 5 projeye başlayacaklarını söyledi. İstanbul’da Cendere Vadisi’ndeki Seba Office Boulevard projesinde ise inşaat çalışmalarını devam ettiğini belirten Keçeli, “Cendere projemizde bir ‘ofis sitesi’ kuruyoruz. Projede konut yok. Karma projelere çok fazla inanmıyoruz. Ev, ofis, konut ve AVM’nin aynı projede olması doğru değil. İnşaat şirketleri satışı rahat olsun diye karma projeye yöneliyor” dedi. 

SANAYİDEN DÖNÜŞÜM

Cendere bölgesinde İndex Group ile hasılat paylaşımı olarak Seba Office Boulevard projesini hayata geçirdiklerini belirten Keçeli, “65 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan ofis sitesinde 204 bağımsız birim bulunuyor. 40 bin metrekarelik de otopark alanımız var” dedi. Cendere’nin Maslak’ın hemen arkasında gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Keçeli, İstanbul’daki ileriye dönük yatırımlarını bu bölgeye yapmaya karar verdiklerini, bundan sonra bölgede isimlerinin çok duyulacağını söyledi. Keçeli, bölgede birkaç sanayi tesisini bir araya getirerek projeler yapılabileceğini, sanayicilerin de birleşmeye sıcak baktığını söyledi. Keçeli, 5 yıl içinde Kemerburgaz’dan Haliç’e kadar olan bölgede tüm fabrikaların dönüşüme girmesini beklediklerini de kaydetti.

5 yeni proje

NEDİM Keçeli, İstanbul’da Ulus, Tarabya ve Ayazağa’da yeni konut projelerine başlayacaklarını söyledi. Projeler hakkında bilgiler veren Keçeli, şunları söyledi: “Ulus projemizde 8 blokta 50 daire bulunuyor. 150 milyon dolar satış değeri olan bir proje olacak. 200 metrekarenin üzerinde daireler planlıyoruz. Metrekare fiyatımız da 8 ile 12 bin dolar arasında değişecek. Tarabya’daki projemizde bahçe ve çatı dubleksi şeklinde 40 konut olacak. 50 milyon dolar satış değeri olan projede metrekare fiyatı 5-6 bin dolar arasında değişecek. Ayazağa’da ise kat karşılığı anlaştığımız arsada 200 daire yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar, metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolar olacak.” Bodrum’da da iki proje planladıklarını ifade eden Keçeli, Küçükbük’te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerli bir projeye, Gündoğan’da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerli bir projeye başlayacaklarını belirtti. Sarıyer Derbent’te gecekondu dönüşümüyle de ilgilendiklerini söyledi. Keçeli, “60 dönüm civarında bir yerle ilgileniyoruz. Anlaşmaya da yakınız. Arsası olanların arsasını satın alıyoruz, gecekondusu olanlara da tapusu olmasa da metrekaresine göre para veriyoruz. Eğer çok hızlı ilerlersek 2017’de projeyi hazırlarız” diye konuştu.



Hürriyet 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


GAYRİMENKUL sektöründeki 20 yılı geride bırakan Seba İnşaat, 2016'da 350 milyon dolar değerinde 5 projeye başlayacak. Seba İnşaat Başkanı Nedim Keçeli, önümüzdeki yıl İstanbul'da 3, Bodrum'da 2 projeyi yatırımcıların beğenisine sunacaklarını açıkladı. Bugüne kadar Bodrum ve Sarıyer, Ulus, Şişli ve Beyoğlu'nda lüks projeler ürettiklerini kaydeden .,Nedim Keçeli, "Cendere-Ayazağa kentsel dönüşümle birlikte yeni fırsatlar sunuyor. Kaliteli konut ve ofis bölgesine yalan olduğu için buraya odaklandık" dedi. 


SANAYİCİLER DÖNÜŞÜME SICAK 

Hali hazırda bölgede Seba Office Boulevard projesinin inşaatım yürüttüklerini hatırlatan Keçeli, "2016'da yine Ayazağa'da kat karşılığı anlaştığımız arsada 200 konut yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar, metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolar olacak" dedi. Keçeli, bölgede birkaç sanayi tesisini bir araya getirerek projeler yapmak için görüştüklerini ifade ederek "Sanayiciler dönüşüme sıcak bakıyor. 5 yıl içinde Kemerburgaz'dan Haliç'ç kadar olan bölgede tüm fabrikaların dönüşüme girmesini bekliyoruz" diye konuştu. 


Tarabya ve Ayazağa'da yeni konut projelerine başlayacaklarım söyleyen Keçeli, "Ulus projemizde 8 blokta 50 daire olacak. 150 milyon dolar satış değeri olan bir proje olacak. 200 metrekarenin üzerinde daireler planlıyoruz. Metrekare fiyatımız da 8 ile 12 bin dolar arasında değişecek. Tarabya'daki projemizde bahçe ve çatı dubleksi şeklinde 40 konut olacak. 50 milyon dolar satış değeri olan projede metrekare fiyatı 5-6 bin dolar arasında değişecek" dedi. Bodrum'da da iki proje planladıklarını ifade eden Keçeli, Küçükbük'te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerli bir projeye, Gündoğan'da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerli bir projeye başlayacaklarım belirtti. 


Türkiye'nin ilk ofis sitesi ŞU anda Ayazağa'da İndex Group ile hasılat paylaşımı olarak Seba Office Boulevard projesini hayata geçiren Seba İnşaat'm Başkam Nedim Keçeli, konut projesindeki tüm sosyal olanakların projede yer alacağım kaydetti. Keçeli, "Bu nedenle Türkiye'nin ilk ofis projesi diyoruz. 65 bin metrekare kiralanabilir alam bulunan projede 204 bağımsız birim bulunuyor. 


40 bin metrekarelik de otopark alanımız var. Yatay bir proje tasarladık" diye konuştu. Projelerinde evin yanma ofis, ofisin yarıma da ev koymadıklarını belirten Keçeli, Bugüne kadar hep bu şekilde ilerledik. Karma projelere çok fazla inanmıyoruz" diye konuştu. 


Sözcü



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı.


Yaklaşık 20 yıldır ağırlıklı olarak İstanbul ve Bodrum'da gayrimenkul projeleri geliştiren Seba İnşaat, önümüzdeki dönemde yine aynı bölgelerde 350 milyon dolar satış değeri olan 5 projeye başlamayı hedefliyor. Şu anda İstanbul'da Cendere Vadisi'ndeki Seba Office Boulevard projesinin inşaatını yürüten şirket, bu projeyi 'ofis sitesi' mantığıyla hayata geçiriyor. Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, projelerinde evin yanına ofis, ofisin yanma da ev koymadıklarını belirterek, "Bugüne kadar hep bu şekilde ilerledik. 

Karma projelere çok fazla inanmıyoruz. Karma projeler satışı rahatlatıyor ve güvene alıyor. Satış sorunumuz da olmadığı için karma proje yapmıyoruz" diye konuştu. 


Cendere'ye odaklandı 

Şu anda Cendere bölgesinde İndex Group ile hasılat paylaşımı olarak Seba Office Boulevard projesini hayata geçirdiklerini anlatan Nedim Keçeli, "65 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan ofis sitesinde 204 bağımsız birim bulunuyor. 40 bin metrekarelik de otopark alanımız var. Yatay bir proje tasarladık. Bir konut projesinde olan tüm sosyal alanları projeye dahil ettiğimiz için 'ofis sitesi' olarak adlandırıyoruz" diye konuştu. Cendere'nin Maslak'm hemen arkasında gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Keçeli, İstanbul'daki ileriye dönük yatırımlarını bu bölgeye yapmaya karar verdiklerini, bundan sonra bölgede isimlerinin çok duyulacağını söyledi. 


İstanbul'a 3 proje 

Keçeli, bölgede birkaç sanayi tesisini bir araya getirerek projeler yapılabileceğini, sanayicilerin de birleşmeye sıcak baktığını söyledi. Keçeli, 5 yıl içinde Kemerburgaz'dan Haliç'e kadar olan bölgede tüm fabrikaların dönüşüme girmesini beklediklerini de söyledi. Nedim Keçeli, önümüzdeki dönemde İstanbul'da Ulus, Tarabya ve Ayazağa'da yeni konut projelerine başlayacaklarını söyledi. Projeler hakkında bilgiler veren Keçeli, şunları söyledi: "Ulus projemizde 8 blokta 50 daire olacak. 150 milyon dolar satış değeri olan bir proje olacak. 200 metrekarenin üzerinde daireler planlıyoruz. Metrekare fiyatımız da 8 ile 12 bin dolar arasında değişecek. Daireler boğazı görecek. Tarabya'daki projemizde bahçe ve çatı dubkleksi şeklinde 40 konut olacak. 50 milyon dolar satış değeri olan projede metrekare fiyatı 5-6 bin dolar arasında değişecek. Ayazağa'da ise kat karşılığı anlaştığımız arsada 200 daire yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar, metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolar olacak." 


Bodrum'a villa projesi 

Bodrum'da da iki proje planladıklarını ifade eden Keçeli, Küçükbük'te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerli bir projeye, Gündoğan'da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerli bir projeye başlayacaklarını belirtti. Keçeli, 5 projenin toplamında 350 milyon dolarlık değer yaratacaklarını ifade etti. 



Posta



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekidle yer aldı...


Derbentte dönüşüm hazırlığı 

Nedim Keçeli, Sarıyer Derbent'te gecekondu dönüşümüyle de ilgilendiklerini söyledi. Keçeli, "60 dönüm civarında bir yerle ilgileniyoruz. Anlaşmaya da yakınız. Arsası olanların arsasını satın alıyoruz, gecekondusu olanlara da tapusu olmasa da metrekaresine göre para veriyoruz. Eğer çok hızlı ilerlersek 2017'de projeyi hazırlarız" dedi. 


Son 10 yılın en büyük ayıbı net-brüt farkı 

Konut son 10 yılın en büyük ayıbının net-brüt farkı olduğunu ifade eden Keçeli, "Net-brüt farkının yüzde y 50'ye çıktığı projeler var. Seba Office Boulevard da bu oran yüzde 15-20 Projeyi yatay planladığımız için net-brüt farkı da normal düzeyde" dedi. 


Posta



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YAKLAŞIK 20 yıldır ağırlıklı olarak İstanbul ve Bodrum'da gayrimenkul projeleri geliştiren Seba inşaat, önümüzdeki dönemde yine aynı bölgelerde 350 milyon dolar satış değeri olan 5 projeye başlamayı hedefliyor. Şu anda İstanbul'da Cendere Vadisi'ndeki Seba Office Boulevard projesinin inşaatını yürüten şirket, bu projeyi 'ofis sitesi' mantığıyla hayata geçiriyor. Seba inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, projelerinde evin yanına ofis, ofisin yanına da ev koymadıklarını belirterek, "Karma projelere çok fazla inanmıyoruz" 


İstanbul'a 3 proje 

Nedim Keçeli, İstanbul'da başlayacakları Ulus, Tarabya ve Ayazağa'daki yeni projeler hakkında şunları söyledi: "Ulus projemizde 8 blokta 50 daire olacak, 150 milyon dolar satış değeri olan bir proje olacak. Metrekare fiyatımız da 8 ile 12 bin dolar arasında değişecek. Daireler boğazı görecek. Tarabya'daki projemizde 40 konut olacak. 50 milyon dolar satış değeri olan projede metrekare fiyatı 5-6 bin dolar arasında değişecek. Ayazağa'da 200 daire yapacağız. Satış değeri 85 milyon dolar olacak." 


Vatan


Geri Dön