26 / 04 / 2024

Seba İnşaat, Dolapdere'ye 5 yıldızlı otel yapacak!

Seba İnşaat, Dolapdere'ye 5 yıldızlı otel yapacak!

Gayrimenkul sektörü İstanbul'da sürpriz projeler üretmeyi sürdürüyor. Seba İnşaat, önümüzdeki aylarda İstanbul'da yaklaşık 110 milyon dolar değerinde iki yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor



Gayrimenkul sektörü İstanbul'da sürpriz projeler üretmeyi sürdürüyor. Seba İnşaat, önümüzdeki aylarda İstanbul'da yaklaşık 110 milyon dolar değerinde iki yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri İstanbul'un en köklü şirketlerinden Burla Biraderlerin Dolapdere'deki Burla Makina'nın yer aldığı arazisi üzerine yapılacak 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi. Seba, yine Levent'e bir otel daha kuracak.

Seba İnşaat, adı neredeyse İstanbul'un Dolapdere semti ile özdeşleşmiş Burla Makine ve Ticaret'in arazisine dev bir inşaat prnojesi yapmaya hazırlanıyor. İstanbul'un yeni kentsel dönüşüm alanı haline gelen Dolapdere'deki Burla Makina Ticareti ve Yatırım AŞ'nin 5.5 dönüm arazi üzerine kurulu binasının yerine içinde 5 yıldızlı bir otel ve convention center yapılacak.

Burla Ailesi ile hasılat paylaşımı yöntemiyle yapacakları bu yatırına önümüzdeki eylül veya ekim ayında başlamayı planladıklarını kaydeden Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, bu konuda şunları söyledi:

"Yaklaşık 50 milyon dolara mal olacak bu yatırım, 150 odalı 5 yıldızlı bir otel ve 4 bin metrekare büyüklüğünde convention center'den oluşacak. Bölgede emsal düşük olduğu için inşa edeceğimiz bina yer altında 6, yer üstünde de 6 katlı olacak."

Butik inşaatçı

Seba İnşaat, sektöründe yaklaşık 16 yıllık bir deneyime sahip bir firma. Şirket, ağırlıklı olarak, İstinye ve çevresinde inşa ettiği lüks projeleri ile tanınıyor. Seba İnşaat, bugüne kadar İstinye ve Tarabya hattında 13 değişik projede yaklaşık 700 konutun inşasına imza attı. Şirket İstanbul genelinde ise bugüne kadar toplam bin konut inşa etti. Seba İnşaat, Engin ve Nedim Keçeli kardeşler tarafından yönetiliyor. Baba, şirketin kurucusu Orhan Keçeli ise şirkette onursal başkan.

Şirket, şu anda devam eden projeler dışında önümüzdeki aylarda İstanbul'a Dolapdere dışında başka bir proje için de gün sayıyor.

Sapphire komşu

Bu yeni proje de Levent'le Sapphire Residence ile Movenpick Oteli'nin arasındaki 6 dönümlük arsada beş yıldızlı otel ve ofisten oluşan Promesa Levent Kule olacak. Seba İnşaat'ın bu projeyi gerçekleştirileceği arsa, Promesa İnşaat AŞ'ye ait. Yüzde 85 oranındaki hissesi Şekerbank T.A.Ş Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'na ait olan şirkette geri kalan hisse, Seba İnşaat'm kontrolünde.

31 kattan oluşacak Promesa Levent Kule projesinin 310 odalı 5 yıldızlı bir otel ve ofis katlarından oluşacağını belirten, Engin Keçeli, "Projeye 15 Mayıs'ta başlıyoruz. Projenin arsa dahil toplam yatırım maliyeti 60 milyon dolar. Projeyi 2013 bitirmeyi planlıyoruz" şeklinde bilgi verdi.

VELİ ALEMDAR HAN otel olacak

Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'nda yer alan ve iyigün Ailesi'ne ait Keban Otel'nin 15 yıllık işletme hakkını Alkoçlar Turizm Grubu ile alan Seba inşaat, yine bir süre önce Alkoçlar ile ortaklaşa Global Yatırım Holding'ten 26.5 milyon dolara satın almış olduğu Karaköy'deki tarihi Veli Alemdar Hanı'nı 5 yıldızlı otele dönüştürecek. Burada yüzde 75 oranında hisseye sahip olduklarını belirten Engin Keçeli, yatırım konusunda Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kararını beklediklerini, bu kararın çıkması ile birlikte Veli Alemdar Han'ı 25 milyon dolarlık bir yatırımla 215 odalı otele dönüştüreceklerini kaydetti.

Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön