19 / 03 / 2024

Seba İnşaat Etiler ve Ulus'ta yeni proje inşa edecek!

Seba İnşaat Etiler ve Ulus'ta yeni proje inşa edecek!

Ulus ve İstinye bölgesinde birçok projeye imza atan Seba İnşaat, kentsel dönüşüme odaklandı. Seba İnşaat Etiler ve Ulus'ta yeni proje inşa edecek.



Geçmişte Ulus ve İstinye bölgesinde birçok projeye imza atan Seba İnşaat, kentsel dönüşümle yıldızı parlayan Ayazağa Cendere Vadisi’ne odaklandı. Vadi’de Seba Office Boulevard projesine devam eden Seba İnşaat, şimdi de 202 daireden oluşacak Seba Flats adında lüks bir konut projesine başladı.


Yaklaşık 22 yıldır ağırlıklı olarak İstanbul ve Bodrum'da gayrimenkul projeleri geliştiren Seba İnşaat, İstanbul'un yıldızı parlayan bölgelerinin başında gelen Cendere Vadisi'nde Seba Office Boulevard projesinin ardından, Seba Flats adında lüks bir konut projesine başladı. 


Seba Flats, 10 Bin metrekare arazi üzerine konumlandırıldı. Proje, toplam 202 daire 7500 metrekare çarşı alanından oluşuyor. Toplam 13 katlı 2 blok şeklinde tasarlanan projenin her bir bloğunda 101 daire yer alıyor.  


Cendere’ye değer katacak proje

75 ile 270 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1(dubleks) ve 4+1(dubleks)  şeklinde daire seçeneklerinin yer aldığı projenin, 2018 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Metrekaresi 11,000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede sosyal tesisler, açık yüzme havuzu, fitness center, çocuk parkı gibi sosyal donatı alanları yer alıyor. 


Akıllı bina donanımının bulunduğu projede; otopark alanında her daireye  metrekaresine göre kapalı park alanı sunuluyor. Cendere’ye değer katacak bir projeye imza attıklarını vurgulayan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, “Önümüzdeki dönemde Etiler, Ulus bölgesinde yeni konut projelerine başlayacağız” şeklinde açıklamada bulundu.



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı



Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, Seba Office Boulevard ismiyle İstanbul Cendere’de hayata geçirdikleri projede sona yaklaştıklarını belirterek, projede yaşamın temmuz ayında başlayacağını dile getirdi.


Projenin yatay mimari ile öne çıktığını anlatan Keçeli, “Ofis projemiz için 65 milyon dolar yatırım yaptık, yüzde 70’i de satıldı. Bloklar halinde satışlar oldu. Mesut Yılmaz ve TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise bin metrekare tam ofis katı aldı” dedi. Aynı bölgede yeni yatırımları da olacağını dile getiren Keçeli, “202 daire ve 7 bin 500 metrekare çarşısı olan Seba Flats projesine başlıyoruz. 13 katlı 2 blok şeklinde tasarlanan projede metrekare satış fiyatı 11 bin liradan başlıyor. Bundan sonra bir 200 konut daha aynı bölgede olacak. Suudi bir işadamı ile de öğrenci yurdu yapmak için görüşüyoruz” diye konuştu. 



Portekiz yerine Kağıthane


Şirket olarak potansiyel müşterilerini tek tek aradıklarını anlatan Keçeli, “Ben müşterileri arıyor anlatıyorum. ‘Korkularımız var ama burası bizim ülkemiz.’ Geçen gün bir arkadaşım Portekiz’de vatandaşlık alacağını söyledi. ‘Portekiz’de vatandaşlık alacağına Kağıthane’de ev al’ dedim ona. Benim de yurtdışında ne param ne de evim var” ifadelerini kullandı. 


Milliyet


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, yerli konut yatırımcısının yurt dışına yöneldiğini belirtti.


İstanbul’da Ulus ve İstinye bölgesinde birçok projeye imza atan Seba İnşaat, kentsel dönüşümle yıldızı parlayan Ayazağa Cendere Vadisi’ne odaklandı. Bölgede başlayacakları 202 daireden oluşacak Seba Flats adlı lüks konut projesinin tanıtımında konuşan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, istihdamdaki kötü gidişin turizmdeki kayıpların yansımalarından kaynaklandığını belirterek, “Aynı şeyi inşaatta yaşamamak için sektörü diri tutmak gerek. Bunun için devletin planlama yapması gerekir. Halihazırda yabancıyı Türkiye’ye çekecek düzenlemeler yapılırken, içerdeki konut alıcısını da yurt dışına kaçırmaya başladık. A sınıfı birçok projeden daire alacaklar Londra gibi şehirlere gidip çok fazla daire alıyorlar” dedi.


Firma olarak yurt dışına giden bu alıcıları teker teker arayarak yurt içine döndürmeye çalıştıklarını anlatan Keçeli, “Bu gidişin psikoloji dahi birçok nedeni var. Devlet buna bakmalı” dedi.


Cendere’de konuta başladı


Ayazağa Cendere Vadisi’nde Seba Office Boulevard projesine devam eden Seba İnşaat, şimdi de 202 daireden oluşacak Seba Flats adında lüks bir konut projesine başladı. 10 bin metrekare arazi üzerine konumlandırılan projede 7 bin 500 metrekare de çarşı alanının yer aldığını aktaran Keçeli, “Toplam 13 katlı 2 blok şeklinde tasarlanan projenin her bir bloğunda 101 daire bulunuyor” dedi. Keçeli, dairelerin satışını hazirana kadar tamamlamayı planladıklarını aktardı.


Projede metrakaresi 11 bin TL’den başlayan fiyatlarla 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığını kaydeden Keçeli, projenin 2018 sonunda teslim edilmesinin planlandığını kaydetti. Keçeli, önümüzdekidönemde Etiler, Ulus bölgesinde yeni projelere başlayacaklarını ifade etti. Suudiler ile Kağıthane Cendere bölgesinde iş yapmayı planladıklarını da anlatan Keçeli, “Suudiler satın almaktan çok kiralama yöntemini tercih ediyor. Bu nedenle onlarla birlikte bir öğrenci rezidansı ya da konut planımız var” dedi.


Ihlamur projesinden vazgeçtik


Ihlamur Parkı’nda durdurulan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Engin Keçeli, “Buradaki arazinin yüzde 75’i ortaklarımıza aitti. 17-18 ortak bize güvenerek kat karşılığı verdiler. Yüzde 25’ini de satın aldık. Yapacağımız proje halihazırda oto yıkamacı ve 5 gecekondunun bulunduğu alanda olacaktı. Devletin verdiği imarla ruhsat başvurusu yaptık fakat ortaklık bir anda alevlendi. Bizde yapmadık. İstimlak edilip arazi bedeli olan 120 milyon TL’nin verilmesini bekliyoruz. Biz şu anda tarihi yapılara zarar verilmesin diye belediyenin isteğiyle projenin etrafını kapattık” diye konuştu.


TÜSİAD Başkanı da projeden ofis aldı


Engin Keçeli, Cendere’nin çekim merkezi haline geldiğini belirterek, bölgede yaptıkları 6 bloklu Ofis Bulvar projelerinden TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in de 1000 metrekare ofis satın aldığını söyledi. TV8’in de projeden 6 bin metrekare aldığını aktaran Keçeli, “Mesut Yılmaz’ın oğlu da bizden 1.000 metrekare satın aldı” dedi. Keçeli, yaşamın temmuz ayında başlayacağı ve 65 milyon dolarlık yatırımla yapılan Ofis Bulvar projesinde satışların yüzde 73’e ulaştığını aktardı.


Dünya




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



ULUS ve Istinye bölgesinde birçok projeye imza atan Seba İnşaat, kentsel dönüşümle yıldızı parlayan Ayazağa Cendere Vadisi'ne odaklandı. Vadi'de Seba Office Boulevard projesine devam eden Seba İnşaat, şimdi de 202 daireden oluşacak Seba Flats adında lüks bir konut projesine başladı. Seba Flats, 10 bin metrekare arazi üzerine konumlandırıldı. Proje, toplam 202 daire 7500 metrekare çarşı alanından oluşuyor. Toplam 13 katlı 2 blok şeklinde tasarlanan projenin her bir bloğunda 101 daire yer alıyor. 75 ile 270 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 (dubleks) ve 4+1 (dubleks) şeklinde daire seçeneklerinin yer aldığı projenin, 2018 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki konutlar metrekaresi 11 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Seba İnşaat Yönetim Kumlu Üyesi Engin Keçeli "Önümüzdeki dönemde Etiler, Ulus bölgesinde yeni konut projelerine başlayacağız" dedi. 



Star


Geri Dön