18 / 04 / 2024

Seba İnşaat, Seba Ulus ile Cendere'ye giriyor: 3 projeye 300 milyon dolar yatıracak!

 Seba İnşaat, Seba Ulus ile Cendere'ye giriyor: 3 projeye 300 milyon dolar yatıracak!

Seba Ulus adıyla 80 lüks konut inşa etmeyi planlayan Seba İnşaat, Kağıthane’ye bağlı Cendere’nin kentsel dönüşümünde de rol alma kararı aldı. Şirket, 3 projeye 300 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor



Levent Levazım'da 80 konutluk ‘Seba Flora Evleri’ projesi ile 2010 yılında yenileyen ve projeyi 20 Temmuz’da teslim edecek olan Seba İnşaat, şehir merkezinde başlattığı projeler arasına Ulus ve yine bir kentsel dönüşüm alanı olan Cendere’yi ekliyor.


Seba Vista projesi İstinye’de 56 konut ile Ağustos sonunda teslim etmeye hazırlandıklarını söyleyen Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, Özel Musevi Lisesi’nin hemen arkasında yer alan 20 dönümlük arazide 60 milyon dolar yatırımla 5 katlı, 80 daireli bir projeye başlayacaklarını açıkladı. 


Seba Ulus adındaki projeyi Mayıs 2013’te başlayarak 24 ayda tamamlayacaklarını söyleyen Keçeli, “Projede 180 metrekare normal daireler ile 250 metrekarelik bahçe ve çatı dubleksleri yer alacak. Metrekare fiyatı ise 8 bin doları bulacak. Sosyal alanların tamamının yer alacağı projeyi bölgeye tutkun olanlar, şimdiden soruşturuyor” dedi. İstanbul’da asıl hedeflerinin Kasım 2011’de kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Cendere’yi yenileyen en önemli firmalardan biri olmak olduğunu kaydeden Keçeli, “Burada 300 milyon dolarlık yatırımla 3 proje başlatacağız. Biri kendi arazimizde, diğer ikisi ise arsa sahipleriyle hasılat paylaşımlı olarak gerçekleşecek. Kendi arazimizde sadece konut, hasılat paylaşımlı projelerden birinde konut ve ofis, diğerinde ise sadece ofisler yer alacak” diye konuştu.


400 konut ile başlayacak


Projelerden birinin kendi arazileri olan 58 dönümde başlayacak Cendere Inntown projesi olduğunu söyleyen Keçeli, “58 bin metrekarelik satılabilir alana sahip projemizde 400 konut inşa etmeyi planlıyoruz. 150, 160 ve 200 m2 daireleri metrekaresi 3 bin 500-4 bin dolardan satacağız. Projelere 6 ay içinde başlayıp 2.5-3 sene içinde tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Maslak gibi şehir merkezinde çalışıp Boğaz fiyatlarına ulaşamayan kesimi hedeflediklerini vurgulayan Keçeli, diğer projelerle ilgili şöyle konuştu: “Hasılat paylaşımlı projelerin ise biri, 60 bin metrekaresi yer üstü, 40 bin metrekaresi yer altı olmak üzere toplamda 100 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek. Yatırımın, yüzde 40’ının konut, yüzde 60’ının ofis olması hedefleniyor. Diğer hasılat paylaşımlı ofis projesi ise 20 bin 680 metrekarelik arsa üzerinde 20 bin metrekarelik satılabilir alana sahip olacak. Bu proje için Türkiye’nin en büyük şirketlerine yönelik, blok satış ya da kiralama yapmayı hedefliyoruz. Metrekare fiyatlarının 3 bin 500-4 bin dolar olması planlanıyor.” 


Cendere’de firmalar rekabete girdi 


15 yıl öncesinin İstinyesi olarak tanımlanan Cendere’de fabrikaların Gebze, Çorlu’ya taşınması, burasını firmalar için cezbedici bir dönüşüm alanına dönüştürdü. E-5 ve TEM otoyollarının arasında konumlanan Cendere, İstanbul’un Boğazlarla birlikte en önemli soluk borusu olarak gösteriliyor. Sırtı ormana dayalı, şehir merkezinde büyük projeler geliştirmeye olanak veren Cendere’de belediye 500 dönüm arazide imarlı alan yarattı. Harita üzerinde tapu planları yapılmakta olan bölgede 6 ay sonra firmalar çalışmalar yapmaya başlayacak. Artaş İnşaat, Aydınlı Yapı ve Keleşoğlu İnşaat, Evyap arazisi üzerinde 4 bin konut, otel, ofis ve AVM’den oluşan bir karma proje planlarken, Eroğlu ve Hedef İnşaat gibi firmalar da burada yatırıma hazırlanıyor. Boğaz’ın sularının Ayazağa ile Sarıyer Çayırbaşı arasında inşa edilecek tünelle Kağıthane Cendere’deki Sadabat Deresi’ne taşınmasını öngören Haliç’i temizleme projesi de bölgenin önemini ortaya koyuyor. 


Bodrum’da denize sıfır projelerle yabancıya toplu satış yapacak 


1998’den bugüne kadar İstanbul projeleri ile eş zamanlı olarak Bodrum’da da faaliyet gösteren Seba İnşaat, Gündoğan, Yalıkavak ve Güllük’te denize sıfır projeler yürütüyor. Şirketin Gündoğan’daki 32 dairelik Seba Farilya ve Yalıkavak’ta 44 dairelik Seba Green projelerinde yaşam başlarken, 18 dairelik Seba Boutique de tamamlanma aşamasına geldi. 2 yeni projenin de hazırlıklarını yürüttüklerini açıklayan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, “Güllük’te havaalanına 15 km uzaklıkta Ada Bükü koyunda 36 dönümde 134 villadan oluşacak Seba Peninsula projesine Eylül’de başlayacağız. Denize sıfır olmasıyla dikkat çeken proje, Bodrum’daki tek golf alanı 18 ve 9 delikli Vita Golf’ün hemen yanındaki arazide inşa edilecek. Haziran 2013’te yaşamın başlayacağı proje, özellikle yabancılara sunulacak ve yurtdışında tanıtımları yapılacak projede toplu satış imkanı da bulunacak. Bodrum’da başlatacağımız ikinci projemiz ise Seba Marin. Haziran sonunda satışları başlayacak proje, Yalıkavak Marina’ya komşu arazide inşa edilecek ve 44 bağımsız bölümden oluşacak. Mimar Koray Yavuzer’in tasarladığı projenin inşaatı Eylül’de başlayacak ve bu iki projede ortalama 120 metrekarelik daireler metrekaresi 5 bin dolardan satılacak.” 


Gazete Vatan


Geri Dön