25 / 04 / 2024

Seba İnşaat ve Alkoçlar, İstanbul markasını yarattı!

Seba İnşaat ve Alkoçlar, İstanbul markasını yarattı!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki Emlak Dünyasında Neler Oluyor adlı bugünkü köşesinde "Keçeli ve Alkoçlar ortaklığında yeni bir 'İstanbul' doğuyor" başlıklı yazıyı kaleme aldı...



İki ay arayla kurulan iki farklı şirket. Sermayesi toplam 7 milyon TL olan şirketlerin en önemli özelliği ise; gayrimenkul sektöründe 15 yıllık bir deneyime sahip Seba İnşaat ile otelcilik sektöründe iddialı olan Alkoçlar'm ortaklığında kurulması. Kısa zamanda ciddi sermayelerle kurulan şirketler hakkında bilgi almak için Nedim Keçeli ile görüştüm. Nedim Bey de İstanbul markasının nasıl doğduğunu aynen şöyle anlattı: "Son günlerde kurduğumuz iki şirket, bütün önceliğimizi otel yatırımına verdiğimizin kanıtıdır. Asıl amacımız ise, İstanbul markası altında otel zinciri kurmak. Gündemimizde şu anda birkaç yaünm projesi var. Bunlardan bir tanesi, Taksim'deki bir otel projesi. Bu otelin işletmeciliğine Alkoçlar ailesiyle birlikte girdik, onlarm deneyiminden faydalanmak için. Yılbaşından sonra başlayacak. Bir diğer projemiz ise, Galata bölgesinde, Galataport projesinin arkasmda yer alan tarihi bir binayı satın alarak otele çevirmeyi düşünüyoruz. Bölgenin geleceğine inandığımız için böyle bir yatınmı uygun gördük."

Gülşah Alkoçlar yönetim kurulunda

15 Ekim'de kurulan Alkoçlar ile Seba İnşaat Turizm Otelcilik Sanayi Ticaret AŞ, 2 milyon TL sermayeye sahip. ABC Yolu Seba Home Sitesi No.4/1 İstinye adresinde faaliyetlerini yürüten şirketin yönetim kurulu başkanlığını Ali Engin Keçeli üstlenirken Hülya Koçyiğit'in kızı Gülşah Alkoçlar ve eşi Ender Alkoçlar da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Her türlü turistik tesis, otel, motel, pansiyon, tatil köyü, kamping, dinlenme evleri ve ören yerleri gibi turistik tesis kurmak için harekete geçen şirket, aynı zamanda ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işleri de gerçekleştirecek. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Engin Keçeli daha önce Cevahir Alışveriş Merkezi'nde kurulan dev sinema kompleksine 6 buçuk milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz yıl kardeşi Korkut Nedim Keçeli ve Fikret Kaya ile birlikte 5 milyon TL sermayeyle Seba Ulus İnşaat Sanayi AŞ isimli ortak gayrimenkul şirketi daha kuran Engin Keçeli'nin bu şirketi de Seba Home Sitesi'ndeki merkezinde faaliyet gösteriyor. Sah günü kurulan Seba Alkoçlar Gayrimenkul Yatırım ve Turizm AŞ ise 5 milyon TL'lik bir sermayeye sahip. İki ay önce kurulan şirket gibi bu da Engin Keçeli'nin yönetiminde. Nedim Keçeli, Gülşah Alkoçlar ve Murat Saban'da yönetim kurulunda. Şirketin faaliyet¬leri arasmda ise, gayrimenkul imar ve inşası, kiraya verilmesi ve bunlar üzerinde her türlü projeler oluşturulması ve işletilmesi bulunuyor.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön