20 / 04 / 2024

Seçimler sonrası markalı konut projelerine ilgi arttı!

Seçimler sonrası markalı konut projelerine ilgi arttı!

Birçok markalı konut projesini internet üstünde 3 boyutlu görüntülerle sunan 3DKonut.com’un 2015 ziyaretçi istatistikleri, seçim sonrası inşaat sektöründeki hareketliliğin potansiyel alıcılara da yansıdığını gösterdi.



3 boyutlu konut portalı, gayrimenkul alıcılarının genel eğilimlerini de ortaya koyan 2015 yılı ziyaretçi verilerini açıkladı. Birçok markalı konut projesini internet üstünde 3 boyutlu görüntülerle sunan 3DKonut.com’un 2015 ziyaretçi istatistikleri, seçim sonrası inşaat sektöründeki hareketliliğin potansiyel alıcılara da yansıdığını gösterdi. Sitenin açıkladığı rakamlara göre, yıl içinde markalı konut projelerine en yoğun ilgi, seçim sonrasına denk gelen Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşti. 1.734 inşaat firması tarafından yapımı veya satışı devam eden toplam 3.999 projeyi bir arada sergileyen sitenin verilerine göre 2015’te en çok markalı konut projesinin yer aldığı şehir İstanbul olurken, onu Ankara,  İzmir  ve Bursa izledi.



Yüzde 62’sini 25-44 yaş grubunun oluşturduğu 3DKonut.com ziyaretçileri iki genel seçimle geride kalan yılda, en çok İstanbul’daki markalı konut projelerini gezdi. Şehrin en çok ziyaret çeken ilçeleri ise Avrupa yakasında Başakşehir, Ataşehir ve Beylikdüzü, Anadolu yakasında Kartal ve Maltepe oldu.



Metropollerde, markalı konut projelerine ilgi artarak devam ediyor!


3DKonut.com’un 2015 ziyaretçi istatistiklerinde, İstanbul’un ardından en fazla ziyaret alan şehirler İzmir, Ankara, Bursa ve Kocaeli olarak sıralandı. Başkent’in ziyaretçi ilgisinin başı çektiği ilçeleri Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Gölbaşı ve Keçiören olurken; Ege’nin incisi İzmir’deki markalı konut projelerinin dağıldığı ilçelerden en çok ziyaret alanları ise Karşıyaka, Gaziemir, Bornova, Bayraklı ve Urla olarak gerçekleşti.



Seçimler sonrası markalı konut projelerine ilgi arttı!


Türkiye’deki markalı konut projelerine yurt dışından en fazla ilgiyi Almanlar ve Ruslar gösterdi


Ev almak isteyenlerin, satış ofislerine gitmeden önce, ihtiyaçları olan bilgileri internet üzerinden ve mümkün olan en kolay yoldan almalarını amaçlayan 3DKonut.com’un tüm detaylarıyla sergilediği markalı konut projeleri, Türkiye’den sonra en çok Almanya ve Rusya’dan gezildi.


Kim Kimdir’in en çok arananı NEF’in kurucusu Timur oldu


3DKonut.com’da inşaat profesyonellerinin biyografilerinin anlatıldığı “Kim Kimdir?” bölümü, ziyaretçilerin hayli ilgisini çekti. Sitenin geçen yıl en çok ziyaret edilen profesyoneli NEF markasının kurucusu 1982 doğumlu Erden TİMUR oldu. Timur’u BAY İnşaat sahibi Erol Özmandıracı, Vartaş Yönetim İzmir ve Bursa izledi.


Almanlar ve Ruslar gösterdi


Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Dumankaya İnşaat sahibi Halit Dumankaya ve YDA İnşaat sahibi Hüseyin Arslan izledi.




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Seçim sonrası markalı konuta ilgi arttı. Fitness salonu, alışveriş merkezi gibi özelliklere sahip projeler müşteriden büyük ilgi görüyor.



3 boyutlu konut portalı, gayrimenkul alıcılarının genel eğilimlerini de ortaya koyan 2015 yılı ziyaretçi verilerini açıkladı. 3DKonut.com’a göre, yıl içinde markalı konut projelerine en yoğun ilgi, seçim sonrasına denk gelen Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşti. 



EN ÇOK İNİSTANBUL DİKKAT ÇEKTİ 


Toplam 4 bine yakın markalı konut projesini bir arada sergileyen 3DKonut.com’da geçen yıl en çok ziyaret edilen projeler ise, İnistanbul, Dky Kartal, Piyalepaşa İstanbul, Manzara Adalar ve Vadi İstanbul oldu. Verilere göre 2015’te en çok markalı konut projesinin yer aldığı şehir İstanbul olurken onu Ankara, İzmir ve Bursa şehirleri izledi. Türkiye’de markalı konut projelerine yurt dışından en fazla ilgiyi Almanlar ve Ruslar gösterdi. Yabancılar Türkiye’de en çok İstanbul ve Antalya’da bulunan projelerle ilgilendi. Bursa ve Yalova da yabancılardan ilgi gören diğer iller oldu. 



NEF’İN KURUCUSU MERAK EDİLDİ 


3DKonut.com’da inşaat profesyonelleri biyografilerinin anlatıldığı, “Kim Kimdir?” bölümü, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Geçen yıl sitenin en çok ziyaret edilen profesyoneli NEF markasının kurucusu Erdem Timur oldu. Timur’u, BAY İnşaat sahibi Erol Özmandıracı, Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Dumankaya İnşaat sahibi Halit Dumankaya ve YDA İnşaat sahibi Hüseyin Arslan izledi. 



1,2 GÜNDE BiR EV SATILIYOR 


EVA Gayrimenkulün yaptığı, markalı konut projeleriyle ilgili “Bölgelerin ortalama konut satış hızları” başlıklı analizine göre, İstanbul'da konut satış hızı ilçelere göre farklılık gösteriyor. Buna göre, Fikirtepe'de 1,2 günde bir konut satışı yapılırken Beykoz'da 40 günde bir konut satışı gerçekleşiyor. Beykoz Bölgesi'ndeki konut satışının uzun sürmesinin nedeni ise, markalı yeni projelerinin tamamının villa olması ve yüksek gelir grubuna hitap etmesi olarak görülüyor. 



Sümeyra KIRCA/Özgür Düşünce




Haber Ticari Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



3 boyutlu konut portalı, gayrimenkul alıcılarının genel eğilimlerini de ortaya koyan 2015 yılı ziyaretçi verilerini açıkladı. Birçok markalı konut projesini internet üstünde 3 boyutlu görüntülerle sunan 3DKonut.com'un 2015 ziyaretçi istatistikleri, seçim sonrası inşaat sektöründeki hareketliliğin potansiyel alıcılara da yansıdığını gösterdi.

 

Sitenin açıkladığı rakamlara göre, yıl içinde markalı konut projelerine en yoğun ilgi, seçim sonrasına denk gelen Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşti. 1.734 inşaat firması tarafından yapımı veya satışı devam eden toplam 3.999 projeyi bir arada sergileyen sitede Ankara, istanbul'un ardından en çok markalı konut projesinin yer aldığı şehir olurken, en çok ziyaret edilen şehir sayfaları içinde de ilk üçte yer aldı. Son iki yılda toplam trafikte yüzde 518 büyüyen 3DKonut.com ziyaretçi verilerine göre 2015'te Başkentin en çok gezilen ilçe proje sayfaları ise Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Gölbaşı ve Keçiören şeklinde sıralandı. 


Türkiye'deki markalı konut projelerine yurt dışından en fazla ilgiyi Almanlar ve Ruslar gösterdi 


Ev almak isteyenlerin, satış ofislerine gitmeden önce, ihtiyaçları olan bilgileri internet üzerinden ve mümkün olan en kolay yoldan almalarını amaçlayan 3DKonut.com'un tüm detaylarıyla sergilediği markalı konut projeleri, Türkiye'den sonra en çok Almanya ve Rusya'dan gezildi. 


Kim Kimdir'in en çok arananı NEF'in kurucusu Timur oldu 


3DKonut.com'da inşaat profesyonellerinin biyografilerinin anlatıldığı "Kim Kimdir?" bölümü, ziyaretçilerin hayli ilgisini çekti. Sitenin geçen yıl en çok ziyaret edilen profesyoneli NEF markasının kurucusu 1982 doğumlu Erden TİMUR oldu. Timur'u BAY İnşaat sahibi Erol Özmandıracı, Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Dumankaya İnşaat sahibi Halit Dumankaya ve YDA inşaat sahibi Hüseyin Arslan izledi. 


Ankara'dan 318 markalı konut projesi sergileniyor! 


3DKonut.com, ev almak isteyen Ankaralılara, beğendikleri markalı konut projelerinin satış ofisine gitmeden önce, dairenin içini ve dışını internet üzerinden gezdiriyor, 



Ticari Hayat


Geri Dön