19 / 04 / 2024

Sedat Orhan: Erdemir ayakta kalmalı!

Sedat Orhan: Erdemir ayakta kalmalı!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Sedat Orhan, dünyadaki ekonomik krizin dalga dalga devam ettiğini, Avrupa'da şirketlerin kapandığını, Türkiye'de ise böyle krizler yaşanmadığını söyledi...




Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, 6 bin 500 çalışanı bulunan fabrikayı daha ileriye götürmek için çalışacağını söyledi. Avrupa'da şirketlerin kapandığını belirten Orhan, "Biz Erdemir olarak ayakta kalmak zorundayız. Yeniliklere açık olmak lazım; çağdaş, uluslararası, dünya devlerinin uyguladığı sistemler var, onlara doğru yaklaşmak zorundayız" dedi.


Erdemir'in bir ayağının Romanya'da olduğunu, yeterli kalitedeki malzemeyi üretip oraya gönderdiklerini ifade eden Orhan, "Bizim sınırlarımız dışarıya doğru taşmış durumda. İnşallah yeni, akıllı ve ekonomik gelir getirici yatırımlar yaparak şirketimizi daha ileriye götüreceğiz" diye konuştu.


YENİ FABRİKA KURULUYOR


Orhan, yeni bir fabrika kurulması yönünde fizibilite çalışmaları yapıldığını, bunun yanında gerek çevreyle, gerek kaliteye yönelik, gerekse müşterinin taleplerine yönelik, özellikle de otomotiv sektörünü ilgilendiren yatırımların devam edeceğini bildirdi.


Erdemir'in birçok kültürle pekişmiş bir kurum olduğuna dikkat çeken Orhan, "Eksiklerimiz vardır mutlaka. Ama kurumumuz çevre alanında olsun, mühendislik alanında olsun, müşteriye verilen hizmetlerin, satılan ürünlerin kalitesinin en üst seviyede olması açısından örnektir" dedi.


Orhan, Erdemir Limanı'nın sanayicilerin kullanımına açılması konusunda ise "Bunlar sadece bizim çözebileceğimiz konular değil. Teknik konular. Kurumumuzun yapabileceği ne varsa yapmaya hazırız. Liman Erdemir için kurulmuş, bu şirketin ihtiyacı için yapılmış. Hiç kimse bu sevkiyatların azalmasını istemez. Bu bölgeye katkısı olacaksa imkanlar ölçüsünde her zaman biz varız" ifadelerini kullandı.


Akşam


Geri Dön