20 / 04 / 2024

Sedat Teoman Gürsesli: Adana'da yeni imar alanları açılmalı!

Sedat Teoman Gürsesli: Adana'da yeni imar alanları açılmalı!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli yaptığı açıklamada sektörün tekrar hareketlenebilmesi için belediyelerin yeni imar alanlar açması gerektiğini savundu. Sedat Teoman Gürsesli konuyla açıklamalarda bulundu...




İnşaat sektörünün Adana'da neden durduğunu ve arsaların neden kara borsa olduğunu 5 Ocak Gazetesi olarak mercek altına aldık. Bu konuları sorduğumuz  Adana  Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli  arsa bedellerinin çok yüksek olmasının inşaat sektörüne darbe vurduğunu belirtti.



Sermayesini bağlamak istemiyor



Son dönemlerde inşaat sektörünün durgunluğu konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulanan Adana Müteahhitleri Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli  arsa maliyetinin yüksek olmasından yakındı. Gürsesli,  '' Ekonominin lokomotifi olan İnşaat Sektörü,  Adana'da dar boğaza girdi, bunun en büyük etkisi arsa bedellerinin çok yüksek olması var olan arsaların kat karşılığı yerine satılmasının tercih edilmesi. Müteahhittin elindeki sermayesinde arsaya bağlamayarak durumun geçmesini beklemektedirler.



Arsa üretilemediği için daire fiyatları yüksek



Arsa maliyetinin yüksek olması nedeniyle İnşaat maliyetinin yükseldiğini söylemek mümkündür. Son tüketiciler arsa üretilmediğinden daha yüksek maliyetlere daire sahibi olmaktadırlar. Bu yüksek maliyetlerle daire satamayan Müteahhitlerimiz beklemeyi seçmişlerdir'' diye konuştu.



Karaborsa ortadan kalkar



Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli sektörün tekrar hareketlenebilmesi için belediyelerin yeni imar alanlar açması gerektiğini savundu. Sedat Teoman Gürsesli konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:




'' Adana'da Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bir araya gelerek bu olumsuz şartların ortadan kaldırılması anlamında Belediye meclisleriyle maliyet dahil çare aramak durumundalar yeni imar alanları açıldığında arsa fiyatlarının  düşeceği, kat karşılığı arsaların düşeceği bu durumda daire maliyetinin ucuzlayacağı mevcut  imarlı pahalı satılan arsaların rağbet görmeyeceği karaborsanın ortadan kalkacağı görülecektir.



İnşaat demek istihdam demek



İnşaat sektörünün tekrar harekete geçmesiyle istihdamda bu kentte artışa geçer. Böylelikle Türkiye'nin ve Adana'nı başına bela olan işsizliğe de bir nebze çare bulunmuş olur''  



Birlikte çalışalım



İnşaat sektörünün tekrar eski günlerine dönebilmesi için bütün kurumların birlikte çalışması gerektiğini söyleyen Gürsesli, '' Kentimizdeki inşaat sektörünün bir an önce dar boğazdan çıkabilmesi için birlikte çalışmamız gerekiyor. Belediyelerle ve diğer kurumlarla biz ortak çalışmaya her zaman hazırız. Eğer bunu hayata geçirebilirsek hem sektör ayağa kalkmış olur hem de vatandaşlarımız rahatlıkla ucuz konut sahibi olabilirler. Aksi takdirde ne Müteahhitler yatırım yapar ne de vatandaşlar konut sahibi olabilirler. Belediyelerin arsa konusunda yapacakları imar çalışmaları bir an önce hayata geçirilmeli. Diğer illere baktığımızda kentimiz bu konuda biraz geri kalmış durumda. Ama bizim yeni belediye başkanlarımızın duyarlılıklarına inancımız tam'' dedi.



Adana 5 Ocak




Geri Dön