26 / 04 / 2024

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı ihalesinin kazananı belli oldu!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı ihalesinin kazananı belli oldu!

İhalesi gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın sonuçları açıklandı. Alarko Holding ortaklarından olan Alsim, ihaleyi KDV hariç 1,29 milyar TL teklif vererek kazandı.



İstanbul’un ilk Havaray projesi olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın ihalesi gerçekleşti. 17 istasyondan oluşacak projenin ihalesine 6 firma katılım gösterdi. İhalenin sonuçları açıklandı. Proje, Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilecek. Alarko, 30 dizi Havaray aracı ile hizmet verecek olan projenin ihalesine KDV hariç 1,29 milyar TL vererek projeyi üstelenen şirket oldu.


2019 yılında açılması planlanan hat, 11.7 kilometre uzunluğuna sahip. Sefaköy metrobüs durağından başlayacak olan proje Halkalı Meydanı'ndan geçerek, Atakent, İkitelli ve Başakşehir 1. Etap Metrosu'na kadar gidecek. 


Sefaköy - Halkalı - Başakşehir Havaray hattı, Beylikdüzü-İncirli Metrosu, Kirazlı-Halkalı hafif metro hattı ve Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosuyla entegre olacak. Projenin E-5 trafiğini rahatlatması planlanıyor. 



Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com 



Geri Dön