19 / 04 / 2024

Seferihisar Belediyesi'nin arazi satışlarına tepki geldi!

Seferihisar Belediyesi'nin arazi satışlarına tepki geldi!

Seferihisar Belediyesi Tunç Soyer'in başkanlığı döneminde, 75 milyon lira değerinde gayrimenkul satmış. Paraların personel maaşı ve seyahatlere harcandığı iddia ediliyor.



Seferihisar Belediyesi tarafından arka arkaya yapılan arazi satışları ilçede tepkilere yol açıyor. Belediyenin 6 yılda, 75 milyon 148 bin 840 lira değerinde 26 gayrimenkulün satışını yaptığı ortaya çıktı. Adeta satış rekoru kıran Seferihisar Belediyesi'nde, Tunç Soyer döneminde en yüksek meblağlı satışın, 28 milyon 947 bin lira ile 2015'te yapıldığı öğrenildi. Geçen hafta belediyeye ait iki adet tatil köyü ve plajın bulunduğu dev arazilerin satışı yapıldı. Sığacık Akkum'daki 144 bin 34 metrekarelik yeri, Şakir Ogün Tarhan Gayrimenkul Çözüm Ortaklığı 7.1 milyon lira teklifle aldı. Sığacık Akkum'daki toplam 3 adet arsanın ihalesini de 19.5 milyon liralık teklifiyle Neptün Turizm ve Ticaret AŞ kazandı. İhaleyi kazanan Antalya merkezli Neptün Turizm ve Ticaret'in aynı zamanda satışa çıkarılan arazi üzerindeki Club Resort Atlantis Otel ve Club Marmara tesislerini işlettiği belirtildi. Şirket, kazandığı bu ihale ile artık kiracı değil mal sahibi oldu. 


SÖYLEMEKTEN YORULDUK 

Seferihisar'da daha önce iki dönem belediye başkanlığı yapan, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, geçmişte Seferihisar'ın 20 katı büyüklüğündeki Konak Belediyesi'nin Üçkuyular'da bir arazisini sattığında yerin yerinden oynadığını belirterek, "Sayın Soyer'in tavrını tasvip etmediğimizi söylemekten yorulduk. Seferihisar gibi küçücük bir ilçede bu parayla neler yapılabilirdi? Seferihisar Belediyesi bu haliyle personel maaşlarını ödeyemez. Çünkü belediyede ihtiyaç fazlası personeli var. Yerel seçimlerde arkadaşlara borçlu oldular. Seferihisar'da seçim kazanmak için ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Normal istihdamın üzerinde personel alırsınız. Görevdeyken 30-40 milyon liralık yeri satarsınız. Hesap soran da yok zaten" diye konuştu. 


CANLI YAYINA ÇIKMIYOR 

Seferihisar Belediyesi'ne ait tatil köyünün satışıyla SGK alacağının bir kısmının kapatıldığını dile getiren Başkan Nişancı, "Bildiğim kadarıyla tatil köyü satışıyla SGK'ya olan borç hala kapanmadı. SGK'ya 19 milyon lira borcu var diye biliyorum. Seferihisar Belediyesi kurulduğundan bu yana belediye başkanlarının çeşitli vesilelerle getirdiği toplam borç 21 milyon lira. Bana göre o kadar bile yok. Mart 2009'da ayrılırken, bıraktığım borç kadar da alacak bıraktım. O tarih itibariyle alacağımızı neden söylemiyor? Ben defalarca Sayın Soyer'i canlı yayına açık oturuma çağırdım. Ancak gelmiyor. Onun döneminde yapılan satışlarının yüzde 1'i kadar kendi dönemimde satış yapmışımdır. Kendisi sürekli satıyor" dedi. 


SAÇMA SAPAN SEYAHATLER 

Nişancı, Seferihisar'ın çok değerli arazilere sahip bir belediye olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "O mülkler Seferihisar'da yatırıma dönüşecek bir projede kullanılabilir. Bu gayrimenkuller personel maaşlarını ödemek, yurt dışı seyahatlerini finanse etmek, makam, koltuk ve hevesleri gidermek için satılıp kullanılınca herkes tepki gösteriyor. 10 yıl burada başkanlık yaptım. Seferihisar gibi mütevazı bir ilçede, belediye başkanının Küba, Kore, Irak, İran ve Avrupa'nın çeşitli kentlerine yapılan saçma sapan seyahat maratonunu kabul edemem." 


Sabah Egeli


Geri Dön