24 / 04 / 2024

Seferihisar'daki Teos Marina yeni yaşam merkezi olacak

Seferihisar'daki Teos Marina yeni yaşam merkezi olacak

Seferihisar'da hayata geçirilen Teos Marina 3 bin yıllık geçmişiyle yeniş bir yaşam merkezi olmaya hazırlanıyor



Aralık 2009'da ‘Türkiye'nin İlk Yavaş Şehri' unvanını kazanan Seferihisar'da hayata geçirilen Teos Marina 3 bin yıllık geçmişiyle yeniş bir yaşam merkezi olmaya hazırlanıyor. Seferihisar'a bağlı Sığacık Köyü'nün bir kilometre güneyinde deniz kenarında bulunan ve M.Ö. 1000 yıllarında Ion kolonisi olarak kurulan Teos, antik dünyanın en büyük Dionysos Tapınağı'nı da barındıyor. Kolin Grubu tarafından hayata geçirilen marina, denizde 440, karada 80 yatı aynı anda barındırıyor.

Yerlilerin yanısıra çok sayıda yabancı tekne sahibine de genel ortalama fiyatların yüzde 30-40 altında hizmet veren Teos'ta yat kabul-idari bina, rent-a-car, süpermarket binası, tenis kortu, voleybol sahası, spor merkezi, 207 araçlık otopark bulunuyor.
Sabah Emlak

--

“Yavaş  Şehir”de 3000 yıllık tarih yeniden yaşanacak

SIĞACIK, TEOS MARİNA İLE DÜNYAYA AÇILIYOR!

Doğası, tarihi, kültürü, sıcakkanlı  insanları ve ayrıcalıklı tüm değerleriyle Aralık 2009'da “Türkiye'nin İlk Yavaş Şehri” unvanını kazanan Seferihisar, 3000 yılı aşkın tarihinde yepyeni bir güzelliğe, bir yaşam biçimine daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor: Teos Marina!

Seferihisar'a bağlı Sığacık Köyü'nün bir kilometre güneyinde deniz kenarında bulunan ve M.Ö. 1000 yıllarında Ion kolonisi olarak kurulan Teos, ülkemiz coğrafyasındaki en önemli deniz ticaret limanlarından biri olarak biliniyor.

Helenistik ve Roma döneminden agora, tiyatro, odeon, surlar ve liman kalıntılarının ve 16. YY.'da inşa edilmiş Osmanlı kalesinin bulunduğu Teos, antik dünyanın en büyük Dionysos Tapınağı'nı da barındıyor. Ve Türkiye'nin en büyük şirketlerinden Kolin Grubu tarafından hayata geçirilen Teos Marina, bu eşsiz beldenin yeni yıldızı olarak parlıyor...

Bölgenin tarihi ve doğal yapısı  korunarak Türk turizminin ve deniz insanlarının hizmetine sunulan Teos Marina bir “huzur limanı” olarak tanımlanıyor. Tüm alt ve üstyapısı bu tanımlara ve “Yavaş Şehir” kriterlerine uygun olarak titizlikle hayata geçirilen Teos Marina “Sığacık'ın dünyaya açılan kapısı” misyonunu üstleniyor.

Teos Marina  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı'na karayolundan sadece 40 dakika mesafede bulunuyor. Bu önemli ulaşım avantajı da Teos'u herkes için bir cazibe merkezi haline getiriyor. Deniz tutkunları Avrupa'nın en uzak ülkesinden yola çıksalar bile, kendilerini en geç 4 saat sonra bu benzersiz keyif beldesinde huzurun kollarında buluyorlar.

Doğal bir liman görünümündeki Sığacık Körfezi'nin incisi Teos Marina'da günbatımının enfes güzellikleri yaşanıyor. Ve sakin, huzurlu, mutlu bir hayatı  seçen deniz insanlarının “karayla yeni bağı” Teos oluyor...

Teos Marina denizde 440, karada 80  yatı aynı anda barındırıyor. Yerlilerin yanısıra çok sayıda yabancı tekne sahibine de genel ortalama fiyatların %30-%40 altında hizmet veren Teos'da yat kabul-idari bina, rent-a-car, süpermarket binası, tenis kortu, voleybol sahası, spor merkezi, hizmet alanı binası, sanitary, sağlık merkezi, dükkan grubu, butik dükkan grubu, restoran, festival alanı, cafe-bar, yat ve yelken kulübü, köprü, trafo-jeneratör ve temiz su deposu, yatçı cafe-bar ve havuzu, teknik yönetim binası, marina depo ve atölyesi, bakım atölyeleri, demonte hangar, su arıtma tesisi, kule, gümrük binası, akaryakıt istasyonu, çekek alanı, 207 adet açık otopark, kanal içi iskele ve servis yolu bulunuyor. 

TEOS MARİNA HİZMETLERİ

Marina Ofis Hizmetleri

   1. Gümrük binası  hudut kapısı

   2. Giriş-çıkış işlemlerinde yardım

   3. Genel enformasyon hizmeti

   4. Günlük meteoroloji hakkında bilgi

   5. Haberleşme hizmeti

   6. Deniz telsizi haberleşme ve dinleme hizmeti

   7. Döviz bozma


Genel Hizmetler

   1. Su imkanı (24 Saat)

   2. Elektrik (220/380 Volt-50 Hz-16-32-63-125 Amp)

   3. Tuvalet ve duş

   4. Özürlü WC-duş

  5. Çamaşır ve bulaşık yıkama yeri

   6. Telefon hizmeti

   7. TV yayınlarını  izleme imkanı

   8. 2,80m x 3m ve 2,80m x 5m (araç girebilen) yatçı depoları

   9. 207 araçlık otopark

  10. Hamam


Teknik Servis Hizmetleri 


   1. Bakım atölyeleri, Travelift (75 Ton)

   2. Karada park imkanı,  çekek rampası

   3. Hangar içinde bakım - onarım hizmetleri

   4. Alt yıkama ve temizlik, boya ve polyester işleri

   5. Motor makina bakım ve onarım

   6. Elektrik - elektronik , ahşap - mobilya, torna - metal

   7. Yelken branda, arma ve donanım işleri

   8. Havalandırma - soğutma, şişme bot - can salı

   9. Kışlık bakım hizmetleri


Geri Dön