27 / 04 / 2024

Şeffaflık uygulaması ruhsatı hızlandırır!

Şeffaflık uygulaması ruhsatı hızlandırır!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, Kamu yönetiminde Şeffaflık Programı kapsamında yer alan İmar Kanunu değişikliğine ilişkin bir değerlendirmede de bulundu.



Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, Kamu yönetiminde Şeffaflık Programı kapsamında yer alan İmar Kanunu değişikliğine ilişkin bir değerlendirmede bulundu. 

Mevzuatta yapılacak değişikliklerle imar planlarının yapımındaki sürecin daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirileceğini belirten Özyurt, "Bundan böyle imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak. 

Ruhsat alma süresi kısalacak, imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler de pay alacak" dedi. Buna göre bir arsa imara açıldığında yada bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınacağını söyleyen Özyurt, "Değer artış payı uygulaması yapılacak yasal düzenleme sonrası başlayacak. Şehirlerde imar değişikliklerinden dolayı bir rant oluşuyor" yorumunu yaptı. 


Yeni Akit


Geri Dön