26 / 04 / 2024

Segment İnşaat, bina projelerini hayata geçiriyor!

Segment İnşaat, bina projelerini hayata geçiriyor!

Segment İnşaat, İstanbul kent merkezlerinde hem eski yapıların restorasyonu hem de yeni inşaatlar kapsamında; konut ve ofis fonksiyonlarına yönelik bina projelerini,   ˜apartıman" üst başlığı altında hayata geçiriyor



Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi"ndeki tarihi şžimal Merdivenleri"nin üzerinde konumlanan œBelkıs ile œApartıman konseptinin ilk projesine başlayan Segment İnşaat, (Maçka, Beşiktaş, Nişantaşı, Gümüşsuyu"nda yapacağı yeni ˜apartımanlar" ile) İstanbul"daki gayrimenkul anlayışını yeniden yorumlamayı hedefliyor.

Segment inşaat tarafından geliştirilen ˜Apartıman" konsepti; kentin ulaşım ve sosyal olanaklarını, binanın güvenliği ve farklı hizmetleriyle birlikte, konfor içinde sunan gayrimenkul projeleri olarak tanımlanıyor. Projeler, bulunduğu lokasyonda,   konumu, hikayesi, mekan kurgusu, sıra dışı mimarisi ile nirengi noktaları yaratan özgün yapılar olarak ifade ediliyor.

Kentin merkezinde, modern hayatın gereklilikleri dikkate alınarak tasarlanan bu bina, rezidans konforuna sahip ˜apartıman tadında" bir yapı olarak duruyor. Proje sadece gayrimenkul ihtiyacını karşılamanın yanında sahiplerine bir yaşam tarzı da sunuyor.  

Tarihi İstanbul dokusunun hissedilerek yaşanacağı apartımanda kültür-sanata, müziğe ve eğlenceye yakın bir hayatın sözü veriliyor. İstanbul"un hafızasında kendisine farklı bir yer edinmeye aday olan yapı, ismi ile de son dönemin projelerinden ayrışıyor.

Antik Zeugma ve Aspendos kentlerinin günümüzdeki ismi Belkıs, tarih öncesi varolduğu farzedilen Saba Krallığı"nın kadın hükümdarıdır. Üç kutsal kitap içinde yer alan, dişiliğin ve şehrin simgesel ismi Belkıs, apartıman konseptli projelerin ilk binasına ismini veriyor. Segment İnşaat, Apartıman kavramının bizlerde bıraktığı samimi, sıcak ve en önemlisi kişilikli karakterini Belkıs"a atfediyor. Böylece apartıman hayatının özgünlüğünü, bir kadın varlığı üzerinden ifade etmeyi tercih ediyor. Yapının ismi œBelkıs Apartımanı olunca mimariyi az çok hayal etmek de mümkün oluyor. Mimar Boran Ekinci tarafından tasarlanan proje, binanın dış cephesindeki motifleriyle bir kadın duyarlılığının zarafetini ve güzelliğini hemen hissettiriyor.

Belkıs Apartımanı, Pera"nın hem dingin hem de dinamik dünyasını kucaklıyor. Galata ve Tünel"in eğlence hayatının çok yakınında yer alırken aynı zamanda Meşrutiyet Caddesi"nin otel ve konutları ile huzurlu ve dingin atmosferinin tam ortasında bulunuyor.

TARİHİ şžİMAL MERDİVENLERİ"NDE YENİ BİR œAPARTIMAN
Belkıs Apartımanı"nın hemen yanındaki tarihi şžimal Merdivenleri de; binanın avlusu ve bahçesi gibi düşünülerek, Mimar Boran Ekinci"nin şık ve yalın tasarımı ile yeniden ele alınıyor.   Açık hava etkinliklerine uygun olacak şekilde tasarlanan bir sergi alanı ve oluşturulacak seyirci düzeni ile şžimal Merdivenleri"nin çeşitli kültür-sanat aktivitelerine sahne olması sağlanabilecek. Yıllar önce Tepebaşı Dram Tiyatrosu"na gidip gelen birçok kişinin ayak bastığı tarihi şžimal Merdivenleri"nin bu projeyle yeniden canlandırılması planlanıyor. Böylece merdivenler sergi, konser, defile, performans gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapabilecek.

˜Belkıs Apartımanı ve önündeki şžimal Merdivenleri arasında kurulacak ilişki ile ˜"ev hayatı ve œdış yaşam arasında güzel bir geçiş yakalanması hedefleniyor. Bu iki durum arasındaki ilişkiyi büyük ölçüde Belkıs Apartıman"ın bulunduğu üçgen tarif ediyor; Galata, Tünel ve Tepebaşı üçgeni¦ Ve bu üçgen ile bina arasında köprü vazifesi gören tarihi şžimal Merdivenleri¦

œBelkıs Apartımanı, Hip Bir Bina
Segment İnşaat"ın yönetici ortağı Serdar Garan, œApartıman konseptinin ilk projesini şöyle tanımlıyor: œYalnızca ikamet edilecek bir yer olmasının ötesinde œBelkıs Apartımanı. Var olmanın, orada bulunmanın tadını çıkaracağınız bir lokasyonda, Beyoğlu"nda¦ Haliç"i izleyen, Beyoğlu"nu yaşayan, sanatı yanından ayırmayan bir yapı bu¦ Başka şekilde ifade etmek gerekirse œhip bir bina olarak tanımlamak isterim Belkıs"ı. Eğer özgün tasarımıyla öne çıkan, sunduğu hizmetler ile sıra dışı olan œhip otel diye bir kavram varsa, bu yapı da tam anlamıyla œhip bir binadır diyebilirim.

 œEv Hali Yalın, Dışarıdan ise Süslü Belkıs
Serdar Garan, merdivenler aracılığı ile tarih ve bina arasında hoş bir bağ kurduklarını ve bu bağın projeye değer kattığını ifade ediyor.   Belkıs Apartımanı"nın,   Beyoğlu"nda olmasının binaya bir ruh kattığını dile getiren Serdar Garan,   binanın görüntüsüne ilişkin ise şunları söylüyor: œVaroluşuna uygun bir kıyafet giydirdik œBelkıs"a; genelde modern mimariye sahip olan binamızın dış cephesinde farklılık yaratmak istedik. çünkü iki hayat arasındaki en önemli ayıracımız dış cephe. Bina modern ve transparan hatlarıyla günümüzü temsil ederken dantelli formu ile de Beyoğlu dokusuna atıfta bulunuyor. Böylece hem modern çizgileri hem de hareketli motifleri taşıyabiliyor. Anlayacağınız, Belkıs"ın bir evdeki yalın hali var; hepimizin bildiği ˜ev hali" bir de sokaktaki, süslü hali¦
Mimar Boran Ekinci ise projeyle ilgili düşüncelerini şöyle ifade ediyor: œBeyoğlu hakkında çok şey söylemek mümkün. Her bir yapının sanki kendi hikayesi var. Bir araya geldiklerinde ise bir hikayeler ahengi, cümbüşü¦ Bizim yapımız da sadece kendi gibi¦ Sistemiyle, dokusuyla, malzemeleriyle, rengiyle özgün ve en önemlisi özgür bir yapı. Tüm farklılığına, özgünlüğüne rağmen komşuları ve sokağıyla barışık aynı zamanda. Kendi duruşunu koruyan, Beyoğlu"nun zenginliğine katkıda bulunmak isteyen bir yapı.""


Geri Dön