19 / 04 / 2024

Seha Yapı Meram'ın en büyük projesini hayata geçirecek!

Seha Yapı Meram'ın en büyük projesini hayata geçirecek!

Temelleri 1988'de atılan ittifak Holding, iştirakçisi, tedarikçisi, çalışanları ve yatırımcılarıyla on binlerce dişliden oluşan bir makine gibi kesintisiz çalışan, 26 yıldır 'birlik' olmanın gücünü kanıtlıyor.



Seha Yapı'dan dev proje Konya'da yapı sektörüne kazandırdığı ilklerle tanınan Seha Yapı. 

yine bir ilke imza atıyor. Konya'nın Meram ilçesinde bölgenin en büyük, en prestijli ve en cevreci projelerinden birisini hayata geçirecek. Proje tamamlandığında, göl kıyısında inşa edilecek yalılar, villalar farklı metrekarelerdeki daireler, ticari, sosyal ve yeşil alanları İle neredeyse kasaba büyüklüğünde karma bir proje hayata geçmiş olacak. 


ADESE VERİMLİ BÜYÜYOR

İttifak'ın amiral gemisi Adese, önemli perakende markalarından biri olarak hizmet veriyor. Perakende sektöründeki baiarısını ve kurumsal hedeflerini daha İleriye taşımak amacıyla 2011 yılında halka arz edilen Adese, Orta Anadolu bölgesinde; Konya ve çevresindeki Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Bolu. Isparta, Karaman ve Mersin İllerinde 2600'den fazla çalışanı ve 138 şubesiyle, yılda 35 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor. Alışveriş sürecinin her aşamasına yakından bakan bir hizmet anlayışına sahip olan Adese et ve yumurta tedarlığını ittifak Holdingin iştiraki olan Seleften karşılıyor. 


TEMELLERİ 1988 yılında atılan İttifak Holding, MÜSİAD Fuarı'na bu yıl da katılarak 'birlik' olmanın gücünü kanıtlıyor. Farklı sektörlerdeki büyümesini takiben 1993 yılında holdingleşen ve 1994 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'na kaydolan İttifak Holding, Anadolu'nun ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan kurumların en önemlilerinden biri olarak göze çarpıyor. Ana faaliyet alanlan perakende, gıda, inşaat, makine, tarım ve hayvancılık olan İttifak Holding, Anadolu'nun yüzde 100 yerli sermayeye dayalı kuruluşlarından birisi olarak dünyanın 120 ülkesine ihracat yapıyor. 


Üretim ve hizmet alanı olarak, yüksek seviyede büyüme potansiyeli olan sektörler üzerinde odaklanan İttifak Holding, "Sürdürülebilirlik", "verimlilik" "istikrar" ve "karlılık" kavramlarının iş geliştirme stratejilerine yön veren İMAS, makine değil sistem üretiyor İttifak Holdingi uluslararası pazarlarda başarıyla temsil eden imas Makine, grubun makine sektöründeki markası, iki ana faaliyet alanında hizmet veren Imas Makine, tahıl öğütme sektöründe Milleral, metal kesme sektöründe de Cuteral markalarıyla biliniyor. 


Tahir Atıla temel başlıklar olarak belirlemiş. Rekabetin, iletişim ve teknolojik hızın, inovatif düşüncenin bu kadar güçlü ve hızlı olduğu bir ortamda statik bir yaklaşımla geleceği değil bugünü dahi yönetilemeyeceğini ifade eden İttifak Holding İcra Kurulu Başkam (CEO) Tahir Atila, kurumsal yapılar için; yaşanılan değişime kolay adapte olabilen dinamik bir yapı, değişime öncülük edecek entelektüel birikime sahip bir ekip ve değişimi gelişime dönüştürerek sürdürülebilir kılacak güçlü bir yönetim iradesinin zorunlu olduğunun altım çizdi. İttifak Holding'in iş süreçlerine dair revizyonlar yaptıklarını belirten Atila, "Önceki yıllarda ölçeğe ve büyümeye odaklıydık., Bundan sonraki süreçte büyümeye devam ederken kârlılık ve verimlilik daha fazla odaklanacağımız konular olacak. Bu süreci yaşarken, iç iletişimimize ve grubun sosyal değerlerindeki gelişimine de geçmişe oranla daha fazla özen göstereceğimizi ifade edebilirim." dedi. Başlattıktan değişim yönetimi çerçevesinde yeni gelişmeler yaşanacağını haber veren Atila, "Elde ettiğimiz bu dinamizm ve yemlenme üe yeni sektörler, yatırımlar ve değişimler de gündemimize gelmeye devam edecek" dedi. 


Selva Gıda ihracatta 80 ülkeyi astı ilk ticari faaliyetine 1988 yılında kurulan un fabrikasıyla başlayan Selva Gıda bugün 5 kıtada 80'den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Selva Gıda, 2007 yılından bu yana Türkiye'nin markalı makama İhracat lideri. Selva ürünleri, Japonya basta olmak üzere Nljer'den Endonezya'ya, Madagaskar'dan Tayvan'a kadar dünyanın dört bir yanına aynı lezzet ve kaliteyle ulaştırılıyor.



KİLOMETRE TAŞLARI 

Perakendede Adese ve Adesem, gıdada Selva, inşaatta Seha Yapı. makine sektöründe imas Makine, tarım ve hayvancılıkta Selet markalarıyla biliniyor. 

Türkiye'nin en büyük yapılarından biri olan Kulesite ve Kule Plaza İs Merkezi İttifak grubunun önemli yatırımları arasında yer alıyor. 

2009 yılında yaklaşık 19 bin 600 ortağı ile Borsa İstanbul'a kote oldu. 

2010'da BİST 100'e girdi. 

2011 yılında perakende sektöründeki markası Adese yi halka arz etti. 

Bugüne kadar 120'den fazla ülkeye farklı sektörlerde ihracat gerçekleştirdi. 

Son bes yılda toplam gelirlerinde yaklaşık yüzde 26 artış sağladı. 

Son bes yılda ihracatını yüzde 123 büyüttü. 

2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 14.68 artışla 102.3 milyon TL ihracat cirosu elde etti. 

2013 yılında 20 milyon TL tutarında yatırım yapan İttifak. 2014 yılı*nın ilk dokuz aylık sonuçlarına göre 32 Milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 

2013 yılı sonuçlarına göre bir önceki yıl performansını yüzde 5.93 artıracak 993.3 milyon TL konsolide ciro elde etti. İttifak, önümüzde ki bes yılın sonunda en az 3 kat büyümeyi hedefliyor. 


Star Perakende eki


Geri Dön