19 / 04 / 2024

Sakarya'da yüksek katlı konut yapımına şiddetle karşı çıkıyor!

Sakarya'da yüksek katlı konut yapımına şiddetle karşı çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde yüksek katlı konut yapılmasına şiddetle karşı olduğunu söyledi. Sakarya'da yıkılacak olan stadyum arazisinin yerine 14 katlı bina yapılacak tartışmaları ise sürüyor..



VATANDAŞLARIMIZIN yüksek katlı binalarda oturmasına gönlüm razı değil." dedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toçoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlara seslenerek imar uygulamaları hakkında belediye tarafından ilan edilmeyen hiçbir şeye itibar etmemeleri gerektiğini söyledi. Toçoğlu, "Bakanlığın çıkardığı yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. İmar konusunda, bizim söylemediğimiz hiçbir şeye vatandaşımız itibar etmesin. Şu anda mevcut yönetmeliklerle projeleri uyguluyoruz." ifadelerini kullandı. 


Toplantıda Sakarya Ulaşım Ana Planı'nın kabulünü de değerlendiren Toçoğlu, "Plan, uzun vadede bizim için bir yol haritasıdır. Yaptığımız anketler ve yürütülen çalışmalar ile elde edilen bilgileri bu raporda topladık. Bundan sonraki ulaşım adımlarımız elimizdeki bu bilgiler ışığında atacağız. Büyükşehir trafiğinde kronikleşmiş bir sorun yok. Plan köklü bir çalışmadır." diye konuştu. 


Toçoğlu, şehir merkezinde kalan ve arazisi TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadyumu'nun arazisiyle ilgili birçok yorum yapıldığını, TOKİ'den kendilerine gelen en son imar düzenlemesinde yapılabilecek binanın tamamının 67 bin metrekare civarında olduğunu vurguladı. Toçoğlu, "Herhangi bir şekilde, stadyum arazisine rezidans yapılacak, 14 katlı bina yapılacak gibi bir proje henüz bize ulaşmadı. Alanda sadece imar tadilatı yapılmış. Bu açıklamayı da yapmak istedim." dedi. 


Şehirde yüksek katlı konut yapılmasına şiddetle karşı çıktığının altını çizen Toçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Prof. Dr. Recep Bozdağ'ın 'Toplumun mezar taşları yüksek binalar makalesini herkesin okumasını tavsiye ederim. Ticaret merkezleri dışında, konutlarda yükseklikte dünya geriye döndü. Bizim binalarımız daha önce de deprem yönetmeliğine göre yapılıyordu ama 4 bine yakın vatandaşımız vefat etti. Vatandaşlarımızın yüksek katlı binalarda oturmasına gönlüm razı değil. Tekrar söylüyorum, vatandaşlarımızın yüksek katlı konutlarda oturmasına karşıyım" şeklinde konuştu. 


Ayrıntılı Haber




Geri Dön