24 / 04 / 2024

Şehit annesinin bağışlarıyla yapılacak okulun temeli atıldı!

Şehit annesinin bağışlarıyla yapılacak okulun temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak programı kapsamında ilk olarak Eşme'de 24 derslikle Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi ve aynı bahçede inşa edilecek Uygulama Cami temel atma törenine katıldı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eşme Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temelini attı. 


Eroğlu, Uşak programı kapsamında ilk olarak Eşme'de 24 derslikle Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi ve aynı bahçede inşa edilecek Uygulama Cami temel atma törenine katıldı.


Törende oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşını okul yaptırmak için bağışlayan şehit annesi Eşe Eğerci'ye plaket veren Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada "Böyle muhteşem bir olayla daha önce karşılaşmamıştım" dedi.


Şehit Annesi Eşe Eğerci'nin oğlunun şehitlik tazminatını ve maaşının bir kuruşuna dahi dokunmadan okul yapımına bağışladığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Türkiye bu yüzden güçlü bir ülke. Çünkü böyle annelerimiz, böyle hayırsever insanlarımız var. Şehit annesi diyor ki, 'Ben oğlumu bu bayrak için, bu vatan toprakları için askere gönderdim' diyor. Böyle muhteşem bir tablo karşısında duygulanmamak elde değil. Şehit yakınlarına ne yapsak az. Şehitlerimizi ve şehit yakınlarını bir kez daha bu vesile ile anıyorum" dedi.


Daha sonra Eşme'de yapılan bir baraja Şehit Mustafa Eğerci ismini veren Bakan Eroğlu, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak ve bir yıl içinde tamamlanması beklenen okulun temelini attı.


Şehit annesi Eşe Eğerci ise AA muhabirine yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirtirken, "Oğlum şehit olalı 16 yıl oldu. Acısı hiç dinmedi. Ancak bu okulda yetişecek çocuklarımız ülkemize hizmet edecek. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Şu an çok mutluyum" diye konuştu.



AA


Geri Dön