29 / 03 / 2024

Şehit Nuh Özdemir'in ailesi için yapılacak evin inşaatına başlandı!

Şehit Nuh Özdemir'in ailesi için yapılacak evin inşaatına başlandı!

Diyarbakır'da şehit olan Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki ailesi için yeni ev yapımına başlandı. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir şehit oldu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Özdemir'in, Ordu'nun Akkuş ilçesinin Salman Mahallesi'ndeki baba evinin yanında yaptırılacak olan yeni evin temeli atıldı.


Şehidin babası Mehmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni evin temelinin iki gün önce atıldığını belirterek, "Ev konusunda başta Başbakanımız olmak üzere Valimiz, Akkuş ve Ordu Büyükşehir belediye başkanlarımız çok ilgilendi. Kış şartlarından dolayı evin yapımına başlanamamıştı. Birkaç gün önce yetkililer gelerek gerekli çalışmayı başlattı" dedi.


Eski evinin hemen yanına yeni evin temelinin atıldığını ifade eden baba Özdemir, "Ev konusunda Allah herkesten razı olsun. 3 ay gibi kısa sürede evin tamamlanması bekleniyor. Eski evimizi ise yıkmayacağız, öylece kalacak. Eski evimiz oğlumuzun hatırası olarak bize kalacak. O evde oğlumla birlikte çok anılarımız oldu" diye konuştu.


Baba Özdemir, yakında şehit oğlunun çocuğunun dünyaya geleceğini kaydederek, gelini Leyla Özdemir'in 41 gün sonra doğum yapacağını ve ailecek torunlarını beklediklerini sözlerine ekledi.



AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in, Ordu’nun Akkuş İlçesi’nde derme çatma evde yaşamını sürdüren babası 63 yaşındaki Mehmet Özdemir, “Başka yere taşınmam için teklifler geldi, kabul etmedim. Ben bu toprakları, oğlumun anısını bırakıp gidemem. Başbakanımıza teşekkür ediyorum, yeni evimizin burada temeli atıldı” dedi.


Diyarbakır’un Sur İlçesi’nde geçen Ocak ayında şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Ordu’nun Akkuş İlçesi’ne bağlı Salman Mahallesi’ndeki baba evinin fotoğrafının basında yer alması üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu evin yeniden yapılması için Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz’a talimat vermişti. Şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir’e ev projesinin gösterilmesinin ardından seçilen proje doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları başlatıldı. Mevcut evin yanına yapılacak olan yeni evin temeli atılırken, çalışmaların 3 ayda tamamlanacağı belirtildi.


Şehit babası Mehmet Özdemir, eşi ve bir oğluyla birlikte kışı Akkuş’taki mevcut evlerinde geçirdiklerini, anılarla dolu olan derme çatma evlerini hiçbir zaman terk etmeyeceğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’ye teşekkür eden baba Mehmet Özdemir şunları söyledi:


ESKİ EVİMİZİ DE YIKMAYACAĞIM


“Başbakanımız daha önce telefonla beni aramıştı, hepsi ilgilendiler Allah razı olsun onlardan. Bize yardımcı oldular hepsine teşekkür ediyorum. İçinde yaşadığımız evde çok anımız var. Burada doğdum, burada büyüdüm. Gelenim gidenim çok burada. Başka yerlerde duramam, oralara alışamam. Toprağımı, burada oğlumun anısını bırakıp hiçbir yere gidemem. Ömrüm yetene kadar eşimle burada kalacağım. Başka yerlerde ev tahsis edeceklerdi, bize tekliflerde geldi Allah razı olsun. Ancak buraları bırakıp gidemem bundan dolayıda kabul etmedim. Halen aynı evimizde yaşıyoruz. Yeni yapılacak, temeli atılan evde mevcut evimizin yanına yapılıyor. O eve taşındığımızda, oğlumun hatırası olan bu evimizi de yıkmadan korumaya devam edeceğim.”


Mehmet Özdemir, şehit oğlunun eşi olan, hamile gelini Leyla Özdemir’in Samsun’da yaşadığını, 41 gün sonra doğum yapmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.


Sözcü


Geri Dön