19 / 04 / 2024

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın evi ailesine teslim edildi!

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın evi ailesine teslim edildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anne ve babası için aldığı evi restore edemeden şehit düşen Üsteğmen Uğur Taşçı’nın yarım kalan hayalini tamamladı. Şahin, restore ettirdiği evin anahtarını şehidin ailesine teslim etti.




Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan Nizipli Üsteğmen Uğur Taşçı, babasına hediye etmek için satın aldığı evi restore edemeden şehit düşmüştü. Bunun üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şehidin hayalini gerçekleştirerek eski yapıya sahip olan binayı aslına uygun şekilde restore ettirdi. Hazır olan evin anahtarı, şehidin annesi Emel ile babası Mehmet Taşçı’ya teslim edildi. Aileyi ziyaret eden Fatma Şahin, şehidin annesi Emel ve babası Mehmet Taşçı ile bir süre sohbet etti.


Ülke toprakları üzerinde oynan kirli oyunların tutmamasının nedeninin bölge insanının iman gücünden kaynaklandığını anlatan Fatma Şahin, "Şehit ailesinin dimdik durması, iman gücüyle durması bizim ne kadar imanlı ve inançlı birer birey olduğumuzu gösteriyor. Eğer bu iman gücü olmasaydı bu topraklar üzerinde yıllar öncesinde yapılan kirli hesaplar tutmuş olacaktı. Ama hiçbir zaman bu topraklara yönelik yapılan kirli oyunlar ve hesaplar tutmuyor ve tutmayacaktır" dedi.


Evin restore edilmesindeki amaçlarından birinin de şehit ailesinin acısını paylaşmak olduğunu ifade eden Şahin, üstteğmen Taşçı’nın evi restore etmeden şehit düştüğünü belirterek, sosyal devlet ve belediyeler olarak şehitlerden geriye kalanların mağduriyetlerini gidermek için çalıştıklarını kaydetti.


ŞEHİDİMİZİN DİLEĞİ BİZİM İÇİN EMİRDİR


“Şehidimiz Uğur Taşçı şehit olmadan önce gelip bu evi gördüğünü ve beğendiğini ve babasına ait satılan bu evi tekrar satın alarak, onlara vereceğini öğrendik” diyen Şahin, şöyle konuştu:


“Şehidimiz bu isteğini yerine getiremeden şehadet makamına ulaşmıştır. Ancak ’şehidimizin dileği ve temennisi bizim için bir emirdir’ dedik ve annesi ile babasından izin alarak arkadaşlarımıza talimat verdik. Bu evi aldık ve hemen restore ettik. Evi tamamlayarak, İstanbul’da oturan ailesine teslim ettik. Yazın ilçeye gelerek şehit oğullarının onlar için almak istediği evde oturacaklar. Görevini yerine getirmenin huzuru ve rahatlığı içerisinde bulunuyoruz. Allah’ın izniyle bizim çocuklarımız bizim torunlarımız çok daha güzel günler görecekler.”


Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan da terörün kökü kuruyana kadar Türk milletinin ve kolluk kuvvetlerinin gerekli müdahaleyi sürdüreceğine inandığını belirtti.


Bu anlamlı günde oğlunun da yanında olmasını isteyen şehidin annesi Emel Taşçı ise terörün bir an önce bitmesini temenni etti.


"Keşke şu an hiç bir şeyim olmasaydı. Sadece oğlum yanımda olsaydı” diyen Emel Taşçı, “Ama olmuyor işte. Benim tek bir isteğim var yetkililerden: O da bu terör olaylarının bir an önce bitirilerek, ülkemiz ve milletimizin bir an önce huzura kavuşmasıdır" şeklinde konuştu.


Ailenin talep ve isteklerini de dinleyen Başkan Şahin ile beraberindekiler, daha sonra ise geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Nizipli Ömer Sadettin Bakır’ın ailesini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi.





Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön