16 / 04 / 2024

Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in babaevinde çalışmalar başladı!

Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in babaevinde çalışmalar başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki babaevini yeniden yapacaklarını açıklayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı telefonla arayarak, çalışmaların bir an önce hızlandırılmasını istedi.




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki babaevini yeniden yapacaklarını açıklayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı telefonla arayarak, çalışmaların bir an önce hızlandırılmasını istedi.

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki baba evinin yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehit haberinin gelmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada evin yeniden yapılması için gerekli yerlere talimat verdiğini açıklamış, bunun üzerine şehit cenazesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler şehidin baba evinde gerekli ölçümleri ve değerlendirmeleri yapmıştı.

 


Ordu Büyükşehir Belediyesi


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Ordulu Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Ordu’nun Akkuş ilçesi Salman Mahallesi’ndeki baba evinin yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

 

Mevcut evin hemen yanındaki arazi üzerinde yeni evin inşaat alt yapı çalışmalarını şehidin babası Mehmet Özdemir ile birlikte izleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, evin yapımını Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini, ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun evin inşaatının bir önce bitirilmesi için talimat verdiğini söyledi. Başkan Demirci, “Mevsim dezavantajı yaşıyoruz ve yaşayacağız ama biz müsait havalarda şehidin ailesinin evinin inşaatına bir an önce başlayıp bitirmek istiyoruz. Onları sıcak bir yuvaya kavuşturmak istiyoruz” dedi.

 

AİLE DEVLETE MİNNETTAR

 

Şehidin annesi Esme Özdemir, oğlunun vatan görevini yaparken şehit düştüğünü, onu kaybettikleri için büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Başbakanımız bize sahip çıktı. Herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Şehidin babası Mehmet Özdemir de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini aradığını ve 10 dakika kadar konuştuklarını ifade ederek, “Şimdi de Kaymakam ve Belediye Başkanımız geldi. İş makineleri geldi, çalışmalara başlandı. Yolu çakıllamaya çalışıyorlar. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.


Bu arada çevre mahalle, köy ve ilçelerden şehidin ailesine taziye ziyaretleri sürüyor. Taziye ziyaretinde bulunanlar şehit Nuh Özdemir için bol bol dua ve Kur’an-ı Kerim okuyor.


Bugün




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Ordulu Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş ilçesi Salman Mahallesi'ndeki baba evinin yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başlandı. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, evin yapımını Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini, ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun evin inşaatının bir önce bitirilmesi için talimat verdiğini söyledi.


Mevcut evin hemen yanındaki arazi üzerinde yeni evin inşaat alt yapı çalışmalarını şehidin babası Mehmet Özdemir ile birlikte izleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, evin yapımını Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini, ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun evin inşaatının bir önce bitirilmesi için talimat verdiğini söyledi. Başkan Demirci, “Mevsim dezavantajı yaşıyoruz ve yaşayacağız ama biz müsait havalarda şehidin ailesinin evinin inşaatına bir an önce başlayıp bitirmek istiyoruz. Onları sıcak bir yuvaya kavuşturmak istiyoruz" dedi.


AİLE DEVLETE MİNNETTAR

Şehidin annesi Esme Özdemir, oğlunun vatan görevini yaparken şehit düştüğünü, onu kaybettikleri için büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Başbakanımız bize sahip çıktı. Herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Şehidin babası Mehmet Özdemir de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini aradığını ve 10 dakika kadar konuştuklarını ifade ederek, “Şimdi de Kaymakam ve Belediye Başkanımız geldi. İş makineleri geldi, çalışmalara başlandı. Yolu çakıllamaya çalışıyorlar. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Bu arada çevre mahalle, köy ve ilçelerden şehidin ailesine taziye ziyaretleri sürüyor. Taziye ziyaretinde bulunanlar şehit Nuh Özdemir için bol bol dua ve Kur'an-ı Kerim okuyor.



Yeni Şafak


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK terör örgütü tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Akkuş İlçesi’ndeki baba evini ziyaret edip, evin yeniden yapılacağını söyledi.


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Akkuş İlçe Kaymakamı Hüseyin Atila ve eşi Eda Atila, Akkuş Belediye Başkanı Ak Partili İsa Demirci ve eşi Emine Demirci, şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Akkuş İlçesi’ne bağlı Salman Mahallesi’ndeki baba evine giderek şehit ailesine başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulundu.


Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile beraberindekiler şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir’e başsağlığı dileğinde bulunarak taziyeleri iletti. Şehit ailesinin acısını paylaştıklarını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu "Sizin evladınız, bizim evladımızdır. Sizlerin acısı, bizim acımızdır. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Evladınız, bu vatan için, bu memleket için şehadet şerbetini içti. Geride bıraktığı en değerli varlığı olan sizler, şehidimizin devletimize, milletimize birer emanetisiniz. Sizlere her zaman sahip çıkacağız" dedi.


ŞEHİDİN BİR KARDEŞİ İŞE YERLEŞTİRİLECEK


Şehit ailesinin ihtiyaçlarının karşılanacağını da belirten Vali Balkanlıoğlu şöyle devam etti:


"Mehmet amcamız, bir evladını vatana şehit verdi. Nuh kardeşimiz, bundan önce kendisinin evladıydı, bundan sonra Türk milletinin, bizlerin evladı oldu. Milletimize armağan etti evladını. Mehmet amca kabul ederse bizler de onun kardeşiyiz, evladıyız. Her türlü ihtiyacında yanınızdayız. Allah razı olsun Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz buraya şehidimize layık, mükemmel bir ev yapacak. Yapılacak ev, şehit ailemizin acısını dindirmez ama biz görevimizi yapmış oluyoruz. Burada bu insanlar, bu koşullarda seve seve de evladını bu memlekete armağan etmiş. Biz de bundan sonra ne tür ihtiyaçları varsa, her konuda yanlarında olacağız. İnşallah desteğiyiz sonuna kadar sürecek. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız şehidimizin bir kardeşini işe alınacağını söyledi. O da güzel bir müjde. Zaten devlet hem ana tarafında, hem baba tarafından birer kişiyi işe alacak. Ama Mehmet amca sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu vatan epey evlat yetiştirmiş. Biz de elimizden gelen bütün desteği gerek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımz ve gerekse biz kendisine göstereceğiz. Allah başka acılar yaşatmasın milletimize. Allah fırsat vermesin bu bölücülere hiçbir zaman."


EVİN PROJESİ ŞEHİT AİLESİYLE PAYLAŞILDI


Yurt dışında bulunması nedeniyle şehidin cenazesine katılamadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yapacakları evin projesini şehit babası Mehmet Özdemir’le paylaştı. Şehidin isminin de Salman’da bir okul ve sağlık evine verileceğini vurgulayan Yılmaz, "Bizim yöresel mimarimizle uygun bir proje. Mehmet amcamız da, annemiz de beğendi projeyi. Şu anda inşaat mevsimi yok. Çok kısa bir süre içinde havalar uygun olsa 1 ay içinde yapılabilecek ve teslim edecek durumdayız. Tüm dekorasyonuyla içiyle dışıyla her yönüyle çevre düzenlemesiyle evin yapımını kısa sürede tamamlayacağız. Mehmet amcamızın talebi çerçevesinde mahallede bulunan caminin de çevre düzenlemesini işin içine kattık. Hep beraber şehidimizin manevi huzurunda hem saygımızı, hem minnetimizi gösterme anlamında gerekli taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. Salmanda bir okula, bir sağlık ocağına ilk etapta şehidimizin ismini de vereceğiz. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın" şeklinde konuştu.


Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehit ailesini teskin ettikten sonra, şehidin babaevinde Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından, yapılacak evin projesi ve mimarisi ile ilgili şehit babası Mehmet Özdemir’e, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından bilgi verildi. Daha sonra, Ordu Büyükşehir Belediyesince yapımı üstlenen ve yapım çalışmalarına başlanan yeni evin yerinde inceleme yapıldı. Şehit Nuh Özdemir’in babası Mehmet Özdemir de, "Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız söylenecek her şeyi söylediler. Bize söyleyecek bir söz kalmadı. Hepsinden Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.


Şehidin annesi Esme Özdemir de "Sizleri yanımızda görünce acımız biraz olsun hafifliyor. Allah sizlerden razı olsun" ifadelerini kullandı.


Bugün


Geri Dön