27 / 04 / 2024

Şehitkamil Belediyesi İbrahimli'de imarlı arazilerin tapularını dağıttı!

Şehitkamil Belediyesi İbrahimli'de imarlı arazilerin tapularını dağıttı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, imara açılan İbrahimli bölgesindeki imarlı arazilerin tapularını düzenlenen törenle sahiplerine dağıttı. Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, planlama yaparken eşit şekilde imar kat sayısı alındığını söyledi...




Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, imara açılan İbrahimli bölgesindeki imarlı arazilerin tapuları düzenlenen törenle sahiplerine dağıttı.


Şehitkamil Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine; Şehitkamil Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler ve imara açılan arazilerin sahipleri katıldı.


7 milyon metrekarelik alandan imara açılan birinci etabın tapularını temsili olarak dağıtacaklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “7 milyon metrekareden birinci etabı da bugün tapularını burada bulunan arkadaşlarımıza sembolik olarak takdim edeceğiz. Elinizi cebinize atmadan size sıkıntı yaratmadan. Asıl önemlisi bundan sonraki uygulamalarda kırmızı kod dediğimiz binaların yapılacak yükseklikleri. Şu anda kaldırımlar ile ilgili bir yönetmelik var. Engellilere yönelik düzenlemeler yapılıyor. Belediye kaldırımı düzenledi; apartmanın birisi beş basıp inen birisi sekiz basıp çıkansa ne işe yarar? Engelli yine sıkıntı yaşayacak. Altında dükkan olmamasının bir avantajı da kat yüksekliklerinden kaynaklanan ara basımları ortadan kaldırdık. İdarecilik bunu gerektiriyor. Yönetim anlayışı bunu gerektiriyor” dedi.


Vatandaşların hayat standartlarını yükseltme kaygısı duyduklarını ve çalışmalarını ona yönelik gerçekleştirdiklerini anımsatan Fadıloğlu, “Vatandaşın hayat standardını düzeltmek, yaşamını kolaylaştırmak adına ne yapabiliriz biz bunun kaygısını yaşıyoruz. Ve buradaki planlama yapılırken herkesin eşit şekilde imar kat sayısı almasına dikkat ettik. Ayrıca sizler de kabul edersiniz ki çok dik yamaçlarda ve ya jeolojik olarak sıkıntılı olan bölgelerde eşit verme imkanımız olmadı. Bu bizden kaynaklanan değil, oradaki toprak yapısından kaynaklanan bir durumdu. Onun ötesinde bu mal kiminmiş, şu mal kiminmiş diye bakmadık. Şu an olmuş kimin malı nereye kaymış diye baktımsa namerdim. Beni ilgilendiren tapu sahibi değil; beni ilgilendiren planın bütünlüğü. Bu plan düzgün yapılmış mı? Şehircilik esaslarına uygun yapılmış mı yapılmamış mı? Biz buna baktık” ifadelerini kullandı.


Arazilerin hakkaniyetle dağıtıldığından dolayı kalben rahat olduklarını belirten Fadıloğlu, “Biz temelinde herkesin hakkaniyetle malını mülkünü alabilmesi adına böyle bir adım attığımız için kalben rahatız. Bunun ötesinde de dağıtım yapılırken bir tek müdahalemiz olmadı” diye konuştu.


Fadıloğlu’ndan sonra konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise belediyecilik anlamında gerçekleştirdiği projelerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, “Gaziantep çok hızlı gelişen bir şehir. Dünyanın en hızlı gelişen şehirleri arasında bulunuyor. Bugün alt yapıları ile üst yapıları ile kültür merkezleri, üniversiteleri, müzeleri ile adından söz ettiren bir şehir. Başkanımızı tebrik ediyorum. Yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışan bir insan. İbrahimli bölgesine başkanımız çok büyük emek verdi. İmar konusunda da biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık ama bir takım sorunlar vardı. İnşallah önümüzdeki dönemde de imar sorunu olan yerleri planlı programlı bir şekilde imara açma yönünde çaba sarf edeceğiz” açıklamasında bulundu.


Yapılan konuşmaların ardından imara açılan arazilerden tapularını alacak 2 bin kişi adına temsili olarak salonda bulunan tapu sahiplerine tapuları Başkan Fadıloğlu ve AK Parti Milletvekili Derya Bakbak tarafından dağıtıldı. Programın sonunda ise tapu sahipleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.



Doğu Rehberi


Geri Dön